DIY | Hobby

Wat vind ik van Sims 4?

11 september 2014

sims4

Nadat ik al veel afbeeldingen van Sims 4 zag en de demo had gespeeld, moest ik hem ook hebben. Ik ben best wel een Sims-addict. Dus deze nieuwe versie kan ik echt niet overslaan. Hoewel ik eerst behoorlijk sceptisch was. Sims 3 zou onvervangbaar zijn, dacht ik. Zou ik mijn mening hebben bijgesteld?

Mijn eerste indruk was echt hoe mooi het beeld was. Wat een verschil. Ik had natuurlijk wel wat plaatjes gezien, maar het is echt zo. En wat is het spel snel! Althans, bij mij laad hij echt super snel. Dat is echt fijn. Want ik heb er altijd een hekel aan om lang te wachten tot het spel geladen is. Ideaal zou ik zeggen!

Het echte spelen was begonnen na het maken van je Sims. Wat overigens erg leuk is. Je kunt alles aanpassen. Er zijn meer huidskleuren, nieuwe kapsels (en ook meer van deze tijd) en dat geldt natuurlijk ook voor de kleding! Je kunt je Sims ook tatoeages geven. Bij Sims 3 kon dat ook al. Maar dat waren echt lelijke en onrealistische tatoeages. Dat is al een verbetering!
En toen ging ik mijn huis inrichten. Wow, de meubels zijn ook wat hipper! Daar was ik wel blij mee. Want ik was wel een beetje uitgekeken op de meubels bij Sims 3. Ook kun je kant en klare inrichtingen kopen die echt heel mooi en leuk zijn.2014-09-07 12.18.37

Het spel zelf, ja daar hebben ze best het één en ander in veranderd. Zo is er geen zwembad meer. Dat vind ik wel een beetje jammer, maar niet een groot gemis. Je Sim wordt niet meer met de auto opgehaald voor het werk, maar je Sim gaat zelf. Dat vond ik wel even apart, ik miste die irritant toeterende auto, haha! En als je ergens naar toe wilt met je Sim wordt je er naar toe geladen. Je gaat dus niet met de auto. Op zich vind ik dit allemaal niet echt een minpunt. Ja het is anders, maar daarom is er ook een nieuwe game uitgekomen, toch?

Ook is het spel een stuk realistischer dan alle vorige versies. Wat ik écht een pluspunt vind.

Eind conclusie
Tot nu toe ben ik erg blij dat ik deze Sims 4 heb gekocht. Ik vind het heel erg leuk. Leuk om alle nieuwe dingen weer te ontdekken. Het lijkt wat dat betreft wel oneindig. Er zijn zoveel opties. Wat mij betreft is dit een goede vervanger voor Sims 3. En ik kan nu al niet wachten op de uitbreidingspakketten!

Only registered users can comment.

 1. Oeh, het gaat nu wel kriebelen om De Sims weer te gaan spelen! Ik heb geloof ik deel 1 en 2, dus het zou een hele verandering zijn begrijp ik om dan 4 te gaan spelen. Maar het is zo leuk he! Jammer dat het zwembad er niet meer bij zit. Dat legde ik altijd graag aan voor mijn Sims. Lekker een fantasiewereld bouwen.
  Suzanne onlangs geplaatst…Netflix kijktip: Drop Dead DivaMy Profile

 2. Ojeee dit is echt een zeer verslavend spelletje om te spelen! Ik ga er maar niet aan beginnen anders ben ik niet meer van de computer weg te slaan hahaha wat ik altijd zo leuk vond aan de sims is huizen bouwen en inrichten
  Ann onlangs geplaatst…20 feitjes tagMy Profile

 3. Oeh, ik heb al zo onwijs lang (lees; jaren) de Sims niet meer gespeeld. Terwijl ik er als puber echt verslaafd aan was. Als ik dit zo lees begint het weer te kriebelen om het ook weer eens te spelen!

 4. Oehh ik ben nu ook wel erg benieuwd.. Ik speel nog steeds de Sims2 hahaha. Vond dat al een verbetering want heb nog jarenlang Sims1 doorgespeeld. Misschien moet ik nu maar in één keer de sprong nemen en aan deel 4 beginnen! Lijkt me een goed plan.
  Anna onlangs geplaatst…Sunshine Blogger AwardMy Profile

 5. Jaaa, ik heb hem ook! Ontzettend Sims fan hier. Sims 3 speel ik nog steeds veel. Ik vind de Sims in Sims 4 wel leuker, leuker om te maken en er leuker uit zien. Ook de huizen en het bouwen er van gaat zo makkelijk. Spel is bij mij ook ontzettend snel. Ik vind het alleen jammer dat er buiten de deur zo weinig te doen is en de rest van de stad niks doet (ouder worden, kinderen krijgen, etc). Ik speelde bij Sims 3 altijd generaties lang door, dat kun nu niet echt meer.
  Marah onlangs geplaatst…Blogshoot: Laura van Lauradenkt.nl!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge