Reizen

Wat neem ik mee op vakantie?

5 juni 2017

De vakantieperiode komt steeds dichterbij (HOERA!) en dus begin ik maar alvast met spulletjes te kopen en klaar te leggen voor de vakantie. Normaal ben ik vaak van het laatste moment, maar dit jaar wilde ik er graag vroeg bij zijn. Ik was het zat om mis te grijpen in de winkel of dat ik iets thuis niet kon vinden, maar wel graag mee wilde nemen.

Maak een lijstje

Als eerst heb ik een handige tip. Ik ben een enthousiaste gebruiker van Wunderlist. Deze lijstjes kun je ook samen met je vriend of familie delen. Het is maar net waar je het voor gebruikt. Wij hebben voor de vakantie twee lijstjes. Één waarin de boodschappen voor de vakantie staan en de andere wat er mee moet. Werkelijk alles staat er in, want ik ben zo’n kluns die haar ondergoed kan vergeten.

Wat neem ik mee?

Kleding, tickets en paspoort e.d. is natuurlijk wel vanzelfsprekend lijkt me. Dus daar ga ik in dit artikel niet op in. Naast kleding neem ik ook wat voor het vermaak mee voor in het vliegtuig (maar kan natuurlijk ook wanneer je een autovakantie hebt geplant).

 • MP3-speler
  Niet lachen, alsjeblieft 😛 . Ik heb er inerdaad nog steeds eentje. Of althans, weer eentje want de andere was stuk. Dus ja, ze verkopen ze nog. Ik kan gewoon niet zonder muziek. En dat is wel gebleken, want ik heb ook mijn playlist gedeeld op mijn blog. Deze liedjes vind je natuurlijk ook op mijn MP3-speler.
 • Boeken
  Wie mij persoonlijk kent of mijn blog al lang volgt, weet dat ik helemaal geen boekemwurm ben. In tegendeel. Op de één of andere manier kom ik nooit door die dingen heen. Maar… Nu heb ik per toeval een genre ontdekt wat ik wel kan lezen en wat mij wonderbaarlijk blijft boeien. Ik ben zelfs zo enthousiast dat ik 3 boeken in huis heb voor de vakantie!
 • Tablet
  Ik neem mijn tablet natuurlijk ook mee. Ik heb daar natuurlijk wat spelletjes op staan, voor leedvermaak tijdens de vlucht. Maar ik heb ook ontdekt dat je – wanneer je een abonnement hebt van Netflix – series en films kunt downloaden via Netflix. Deze kun je dus offline nog bekijken. Is dat niet heerlijk dat je je lievelingsserie gewoon in het vliegtuig verder kunt kijken?!
 • Balletje
  We nemen altijd een klein balletje mee, voor in het zwembad of aan het strand. Het gebeurt ook wel eens dat deze al kapot is voordat we naar huis gaan en dan kopen we ter plekke wel weer een nieuwe. We vinden het altijd leuk om even wat over te gooien, of eigenlijk proberen zo ver en hoog mogelijk te gooien, zodat de ander er niet bij kan… Tja, gekkigheidje van ons.
 • Camera!
  En deze moet natuurlijk wel met een uitroepteken. Zonder camera ga ik niet op vakantie. Ik twijfel nog of ik ook mijn systeemcamera meeneem. Maar mijn kleine compactcamera gaat sowieso mee.
 • Tijdschriften
  Mochten de boeken mij toch nog gaan vervelen, dan heb ik ook nog een paar tijdschriften bij me. Ik vind het altijd heerlijk om daarin te kunnen bladeren, vooral op vakantie doe ik dat graag.
 • Notitieboekje
  Voor het geval dat ik een briljant idee krijg voor mijn blog, heb ik altijd een notitieboekje bij me. Hierin schrijf ik soms hele concepten uit of soms alleen een ideetje. Het gebeurt mij dat ik leuke ideeën vergeet, dus ik moet het opschrijven.
 • Kaartspelletje
  Last but not least: Wij hebben altijd een kaartspelletje bij ons. Het is klein en makkelijk mee te nemen en goed vermaak in de avond.

Wat mag er in jouw koffer absoluut niet ontbreken?

Only registered users can comment.

 1. Leuk om jou lijst te zien! Ik neem ook altijd boeken mee, een notitieboekje (ook voor blog dingen in op te schrijven), kaartspelletje ook (als we het niet vergeten) en uiteraard mijn mobiel met camera<3 Ik kan ook echt niet wachten tot Augustus, lekker naar Centerparcs (en de week erna naar jullie<3)

  1. Een laptop mee? Wow. Ik geloof niet dat ik dat zou doen. Dit jaar is het zelfs de bedoeling om zoveel mogelijk m’n telefoon links te laten liggen. Ik moet een beetje afkicken 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge