Blog

Waarom ik nooit zal stoppen met bloggen

24 juli 2017

Bron

De een na de ander stopt, tijdelijk of helemaal. Dat vind ik soms behoorlijk jammer, hoewel ik het ergens ook wel kan begrijpen. Er is als eerst ontzettend veel concurrentie. Of je nu voor je lol blogt of als het je job is. Iedereen kan namelijk een blog starten. Daarnaast wordt er tegenwoordig ook enorm veel van je verwacht. Er zijn genoeg redenen om te stoppen met bloggen, maar ook genoeg redenen om vooral niet te stoppen. Wil je weten waarom ik nooit zal stoppen met bloggen? Lees dan verder!

Uitlaatklep

Ooit was mijn blog begonnen (andere domein) als uitlaatklep. En ik wilde er ook informatie op verzamelen over fibromyalgie. Die blog bestaat al een behoorlijke tijd niet meer omdat ik geen stempel meer wilde hebben. Maar ik wilde wel doorgaan met bloggen en dus besloot ik mijn blog Simone Blogt te gaan noemen. Lekker algemeen zodat ik er alle kanten mee uit kan. Nog steeds is dit een uitlaatklep, maar niet meer zo als vroeger.

Schrijven maakt me blij

Misschien is het wel heel erg cliché maar het schrijven maakt me gewoon erg blij. Het is al zo’n oude hobby, ik weet eigenlijk niet beter dan ik schrijf. Als kind schreef ik schriften vol met allerlei verhalen en deed inspiratie op uit de boeken van Carry Slee. Deze hobby zal mij nooit – lang – verlaten. Het komt altijd weer terug.

Eigen plekje

Hoe je het went of keert, ik heb inmiddels al een behoorlijke tijd mijn eigen plekje op het internet. En ik ben ook erg gehecht aan dit fijne plekje. Ik zou niet weten wat ik met mijn tijd moet als ik hier niet meer door kon of mocht brengen. Op dit plekje mag en kan ik doen wat ik wil. Zo zie ik het tenminste. Natuurlijk zal ik hier niet vloeken, mensen zwart maken of andere dingen die niet door de beugel kunnen. Maar ik neem aan dat je wel snapt wat ik bedoel, toch?

Nieuwe mensen leren kennen

Ook nog een reden wat voor mij bloggen nog leuker heeft gemaakt is dat ik er wel 2 vriendinnen (lieve Sas en Inge!) aan over heb gehouden. Het is super leuk als je vriendinnen hebt met dezelfde hobby en daarnaast is het ook leuk om weer nieuwe mensen te leren kennen. Ik sta daar dan ook altijd voor open. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
Ooit zou ik wel eens bij een bloggersmeeting aanwezig willen zijn, maar tot nog toe zijn ze jammer genoeg te ver weg. Ach, zeg nooit nooit!

 

Wat zou voor jou een reden zijn om NIET te stoppen met bloggen?

Only registered users can comment.

 1. Ik zie mezelf na deze 10 jaar echt niet stoppen met bloggen. Het is nog net zo leuk als toen, omdat ik dichtbij mezelf blijf met mijn blog. Het is nog steeds een super leuke hobby en die verwachtingen zijn voor mezelf en niet voor andere. Dat maakt dat het leuk blijft, ook na al deze jaren.

  En zo blij met jou als (blog)vriendin<333

 2. Wat heerlijk om te lezen dat je zoveel plezier beleeft aan het bloggen dat je er nooit mee wilt stoppen. Ik herken elk van je punten en beleef ook dagelijks zoveel plezier aan het schrijven van artikelen. Ook voor de mensen die ik via mijn blog al heb leren kennen, ben ik onwijs dankbaar. Wat is het toch een tof ‘wereldje’!
  Romy onlangs geplaatst…5 zelfgemaakte kaarten van de laatste tijdMy Profile

 3. Ik denk dat ik niet kan stoppen met schrijven.

  Ooit had ik een ander blog. Door allerlei aanpassingen aan het programma snapte ik steeds minder van dat stukje blog. Ik ben ‘m kwijt geraakt. Ben vergeten de teksten te bewaren. Jammer, want ik had er ook dingen van de kinderen opstaan.

  Omdat ik weet dat ik zal blijven schrijven, ook al is het af en toe wat minder frequent, weet ik dat ik niet zal stoppen met bloggen. Zoals jij schreef ook ik vroeger schriften vol. Het is misschien niet handig dat ik inmiddels drie blogs heb, waardoor de frequentie per blog nog weer lager is, maar ik vind het ook wel weer leuk om over schillende onderwerpen te bloggen. En zou houd ik het uit elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge