verjaardag
Persoonlijk

Waarom ik voor het eerst in mijn leven mijn verjaardag niet (uitgebreid) vier

11 december 2017

verjaardag

Bron

Ik hou van feestjes en ook zeker verjaardagsfeestjes. Ik heb dan ook nog nooit een verjaardag van mezelf overgeslagen. Maar dit jaar was het ineens anders. Hoewel ik van mening ben dat je je verjaardag moet vieren, doe ik het dit jaar anders. Eerst wilde ik helemaal niks. Maar dat heb ik toch een beetje bijgesteld. Hoe ik het wel ga doen? Dat vertel ik je vandaag!

13 december

Woensdag, dan ben ik echt jarig. Het wordt mijn laatste jaar als 20er. En dat vind ik verder helemaal niet zo erg. Maar ik heb voor het eerst in mijn leven het gevoel dat ik het voor een ander moet doen. Ik heb geen idee waar dat gevoel vandaan komt, want dat is natuurlijk onzin. Maar het was, zeker de afgelopen twee maanden, heel erg aanwezig.
Dit kwam ook mede door bepaalde dingen die speelde. Zoals dat ik te horen kreeg dat mijn contract niet werd verlengt. Voor mij viel er niks te vieren op dat moment.

Verplicht gezellig?

Een verjaardag, dan is het altijd gezellig. Maar ik ben dicht tegen kerst aan jarig en ook dan komt weer iedereen over de vloer of wij zijn bij anderen. Ik geloof dat ik dat dit jaar even meer dan genoeg vind. Ik heb dit jaar eigenlijk niet zo de behoefte aan zoveel mensen om mij heen. Terwijl ik normaal gesproken het tegenovergestelde ben. Ik heb juist graag mensen om mij heen. Ik kan niet altijd even goed alleen zijn en ben graag op pad.

Hoe ga ik mijn verjaardag dan vieren?

Het klinkt allemaal enorm depri zo, maar dat valt eigenlijk reuze mee. Het feit is gewoon dat ik geen zin heb in drukte, in een feestje die voor mijn gevoel niet helemaal past op dit moment en daarom vier ik mijn verjaardag alleen voor mijn schoonouders en schoonzus en mijn ouders. We gaan dan met z’n allen bowlen en daarna lekker uiteten. Ik vond het echt een uitstekend plan en ik kreeg ook weer zin in mijn verjaardag. Misschien was ik wel toe aan gewoon eens wat anders? Oja, en mijn twee beste vriendinnen zullen vast en zeker nog even langs komen. Daar kijk ik ook naar uit.

Verontschuldigen omdat ik mijn verjaardag eens anders vier?

Het lijkt wel alsof ik mij moet verontschuldigen dat ik mijn verjaardag een keer niet, dan wel anders, vier. Ook dat is natuurlijk onzin, want het is mijn verjaardag. Ik maak natuurlijk zelf uit hoe ik mijn verjaardag wil vieren. Waarschijnlijk komt dat omdat ik normaal áltijd mijn verjaardag heb gevierd. Het was meer een gewoonte dat ik mijn verjaardag vierde. Maar ook ik mag het natuurlijk wel eens anders doen. En niet te vergeten dat we volgend jaar gaan trouwen en ik ook nog eens 30 word. Dan hebben we wel weer genoeg feestjes in het vooruitzicht.

Hoe vier jij het liefst jouw verjaardag?

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge