Werk

Wat ik tot nu toe heb geleerd op mijn werk

18 augustus 2017

google analyticsBron

Inmiddels zit ik alweer 1,5 maand helemaal op mijn plek bij mijn werk, waar ik werkzaam ben als content medewerker. Tijdens het werk leer ik gelijk ook alles over online marketing en natuurlijk content marketing. Elke dag is voor mij gewoon weer een feestje, want ik weet zeker dat ik weer wat nieuws leer. Anderhalve maand lijkt nog maar kort, maar toch heb ik al best wat geleerd. Ben je benieuwd wat dat allemaal is? Lees dan snel verder!

Social media

Geen verrassend onderwerp natuurlijk. Social media is één van mijn taken op het werk en misschien ook wel één van mijn favoriete taken. Ik vind social media zo ontzettend fascinerend. Het gaat zo vlug en het is daarom echt een uitdaging om er boven uit te schieten en op te vallen. Hoewel het nog veel uitproberen is wat aanslaat is dat juist heel leuk tijdens dit leerproces en krijg daarin dan ook veel vrijheid. Sterker nog: ik heb er (grotendeels) de leiding over! :O

Content, teksten, schrijven…

Ook schrijf ik al wat af voor klanten. Niet alleen social media berichten, maar ook blogartikelen voor de website’s van de klanten. Super leuk! Daarnaast ben ik overtuigd dat ik over een half jaar een wandelende encyclopedie ben, aangezien ik veel informatie moet inwinnen voor de artikelen. De onderwerpen zijn enorm een uitlopend, wat het erg leuk en interessant houd. Natuurlijk is het niet alleen maar een blogje schrijven en klaar. Maar ook het inplannen ervan, zorgen voor juiste meta-data (hier had ik voor mijn werk serieus nog nooit van gehoord… :O ) en indien gewenst ook inplannen in de social media kanalen van het bedrijf.

Boeken lezen ten top!

Naast mijn leuke en afwisselende werkzaamheden, staat er een enorme boekenkast vol met naslagwerk. Ik spit hier wel eens doorheen. Momenteel ben ik een super leuk en interessant boek aan het lezen over online marketing. Voor de geinteresseerden onder ons: Maak Ze Gek van Aartjan van Erkel. Ik lees en leer zoveel nieuwe dingen en krijg ontzettend toffe inzichten door het lezen van die boeken. Soms denk ik wel eens dat mijn collega’s mijn hersenen echt kunnen horen kraken en werken van alle informatie dat op mij af komt.

Er komt nog meer

Het leerproces is nog lang niet klaar. Ik heb nog zeker 5,5 maand te gaan en dat betekend dat ik nog heel veel kan en mag leren over online marketing. Ik ben heel erg benieuwd wat er allemaal nog op mijn pad gaat komen daar en wat voor nieuwe dingen ik over een paar maanden weer weet. Hoewel het soms frustrerend is dat ik nog (lang) niet alles weet, weet ik dat dit uiteindelijk wel goed komt en dat ik daarop moet vertrouwen.

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge