Algemeen

Thuisstudie: Hoe bevalt het?

27 oktober 2015

thuisstudie

Vorig jaar zette ik de stap om een thuisstudie te beginnen. Waarom een thuisstudie? Eigenlijk omdat ik het vak zelf heel interessant vond en vind, maar een opleiding op een HBO-school is mij te zwaar. Dus dit was de perfecte optie om toch een studie copywriting te gaan doen, in mijn eigen tempo. Nu ben ik ruim een jaar bezig (exacte startdatum kan ik helaas niet meer terug vinden), dus leek het mij een mooi moment om mijn ervaringen met jullie te delen.

Thuisstudie kiezen
Een thuisstudie kiezen was voor mij niet moeilijk. Ik wist precies wat ik wilde gaan doen, net als de meeste die een thuisstudie beginnen. Maar bij welke aanbieder ga je dan een thuisstudie volgen? De keuze is een reuze, zeg maar. Uiteindelijk na veel overwegen en nadenken heb ik gekozen voor Laudius. De beoordelingen waren erg goed, dus ik durfde de gok wel aan. Ik koos voor een online studie, dus mijn boeken heb ik op de computer. Al moet ik zeggen dat ik dat de volgende keer wel anders doe. Dan maak ik wel de keuze tot echte boeken. Nu print ik steeds weer een module uit, maar dat is eigenlijk wel een duur geintje. Ach, je wilt wat toch? 😉

Docenten?
Ik heb een hele aardige en behulpzame docent. En dat is toch wel erg handig en prettig als je een thuisstudie doet. Je hebt super snel antwoord terug, wanneer je vragen hebt of je huiswerk instuurt. Ook krijg je bij elke module een cijfer. De eerste haalde ik mooi met een 7! Ik was super trots, want ik vreesde er wel een beetje voor.

funny-motivational-quotes-about-studying-5

Discipline
Oh, jongens meiden, hiervoor heb je zoveel discipline nodig. Je moet het ook écht heel erg leuk vinden, anders dan kan je het niet opbrengen. Gelukkig kan ik het wel opbrengen. Niet altijd, dat zeg ik eerlijk. Ik heb op het punt gestaan dat ik er liever mee stopte. Maar ineens ging er bij mij een knop om en zette ik door. En ik moet zeggen dat me dat zo trots maakt! Tuurlijk heeft een (thuis)studie nadelen en tegenslagen. Maar dat is net zo goed als met een ‘gewone’ studie. Niks gaat over rozen…

Hoe staat het ervoor?
Een écht diploma zal ik hiermee niet krijgen. Maar een prachtig certificaat hopelijk wel. Als ik alles goed doe natuurlijk 😉 Maar daar gaan we gewoon vanuit. Sterker nog: daar ga ik voor!
Ik vind een certificaat net zo belangrijk als een diploma. Het laat toch zien dat je iets hebt geleerd en hebt afgerond. Het is voor mij alleen meer een andere naam, niet echt een andere betekenis.

Ondanks dat ik dan geen écht diploma haal, ben ik blij dat een certificaat wel tot mijn mogelijkheden valt. Ik ben momenteel bijna klaar met de tweede module. Ja, ik heb er inderdaad lang over gedaan. Maar dat komt ook omdat ik echt er een periode helemaal klaar mee was. Vlak voor de verhuizing herpakte ik mezelf weer. Maar tijdens de verhuizing had ik hier natuurlijk helemaal geen tijd voor. Gelukkig is de rust weer een beetje terug, en heel belangrijk: mijn kantoortje begint al ergens op te lijken. Dus ik kan lekker aan de slag!

Heb jij een thuisstudie gevolgd of volg je er één? Zo nee, zou je er eentje willen volgen en waarin wil je een thuisstudie doen?

 

Dit is geen gesponsord artikel.

Only registered users can comment.

  1. Wat knap van je! Ik zou het zelf niet kunnen hoor! Ik zit op een ‘gewone’ HBO-onderwijsinstelling, maar dat vergt al veel discipline, laat staan dit! Ik ben heel benieuwd wat het je allemaal gaat brengen.
    Inge | wintergeluk onlangs geplaatst…InnsbruckMy Profile

  2. Leuk om te lezen. Ik zit al even te dubben welke opleiding ik wol gaan doen. Ik ben begonnen als tekstschrijver en wil graag meer kwaliteit kunnen garanderen…dus ja: ik wil ook die copywriter gaan doen. Ben er alleen nog niet uit of het Laudius of NHA wordt….

  3. Wat goed van je dat je je herpakt hebt! Een certificaat is voor mij evenveel waard als een diploma, want eigenlijk komt het op hetzelfde neer. Ik doe zelf geen thuisstudie, maar soms denk ik er wel eens over om het te doen.
    Inge onlangs geplaatst…New in: Jaaragenda 2016My Profile

  4. Knap hoor! Ik ben er ook ooit eens aan begonnen (Hoop vertaler Spaans) maar ben na het eerste jaar gestopt. Ik vond het heel moeilijk de zelfdiscipline te vinden. Daarnaast wist ik dat het me naast mijn baan toch minstens zes jaar ging kosten. Dat zag ik op een gegeven moment toch niet meer zitten. Fijn dat jij de flow weer een beetje gevonden hebt!
    Tessa onlangs geplaatst…Dag donderdag.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge