Fibromyalgie | Sport

Am I a Sporty Girl?

25 augustus 2014

 

IMG_20140822_102241
Foto die ik deze week op Instagram plaatste voor ik ging sporten

Haha, ik begin zelf eigenlijk al te lachen om mijn titel die ik voor deze blogpost heb gekozen. Sportief ben ik niet. Hoewel het de goede kant op gaat. Ik probeer namelijk iedere week te gaan fitnessen. Maar het is er ook al eens bij in geschoten.
Toch wil ik hier een stukje aan wijden aangezien ik nu een ruime maand sport (of alweer 2?).

Het verbaasd me nog steeds dat ik er zonder tegenzin naar toe ga en mij eigenlijk prima vermaak. Het scheelt natuurlijk dat ik de aparaten zo zwaar kan maken als ik wil. Ik moet mezelf niet gaan overbelasten. Soms is dat nog een beetje zoeken en kan ik de rest van de dag niet veel meer omdat ik mij iets te veel heb uitgesloofd in de sportschool. Andere dagen heb ik er juist energie voor terug gekregen.

Ik begin mijn sportrondje eerst met 10 minuten fietsen. Om op te warmen. Vervolgens doe ik oefeningen voor mijn armen en dat wissel ik om de beurt af met oefeningen voor mijn benen en buikspieroefeningen. Zo belast ik niet een lange tijd dezelfde spieren, maar krijgen ze ook even rust. Hierdoor kan ik het dus makkelijk een uurtje volhouden. Voor mij is dit de routine bij de sportschool.

Ook houd ik altijd tussenpauzes na elke oefening. Zo doe ik bijvoorbeeld 10 keer een oefening voor mijn armen. Dan houd ik even rust en vervolgens doe ik dat weer 10 keer. Ik probeer altijd een oefening minimaal 30 keer te doen. Met pauzes natuurlijk. En ook eindig ik mijn routine met 10 minuten fietsen op een rustig tempo.

Echte vooruitgang heb ik nog niet geboekt. Dat kan ook niet omdat ik niet elke week ben geweest. Toch hoop ik over een tijdje jullie te kunnen vertellen dat er vooruitgang in zit!

Heb jij ook een sport routine? Of heb je een weekschema wanneer je sport?

Only registered users can comment.

  1. Ik wil ook graag weer wat gaan sporten, maar met 2 kleine kinderen is naar de sportschool gaan bijna onmogelijk en het is ook nog is zo duur.

  2. Goed bezig! Zo ben ik jaren geleden ook begonnen met fitness. Ik ben inmiddels overgegaan naar groepslessen, dat werkte toch beter voor mij ^^ Ik probeer 2x per week te gaan (circuittraining en spinning) en dan nog 1x paardrijden.
    Louise onlangs geplaatst…SiranMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge