DIY | Hobby

Soms is het gewoon genoeg geweest

19 december 2014

genoeggeweest

In totaal ben ik misschien wel 4 of 5 jaar lid geweest van de fotoclub (correct me if i’m wrong, mom and dad 😉 ). Ik ben er in die tussentijd ongeveer zo’n anderhalf jaar uit geweest. Want ik kon niet de inspiratie uit de club halen. Ik vond het zonde van mijn tijd worden.
Toch na die anderhalf jaar begon het dan weer te kriebelen. Het begon heel erg te kriebelen. Ik wilde zelfs meer doen voor de fotoclub dan alleen maar lid zijn en bij de bijeenkomsten aanwezig zijn. Ik besloot aan te sluiten bij de programmacommissie en daarnaast maakte ik een Facebookpagina aan voor de fotoclub. Het werd wel eens tijd dat ze met de tijd mee gingen. Ook de inhoud van deze pagina nam ik op als taak.

En toch kom ik weer op het punt dat het genoeg is geweest. Ik kom weer op hetzelfde punt als zo’n 2/2,5 jaar geleden. Ik haal er gewoon niet uit wat ik er uit wil halen. En dan moet je soms naar jezelf luisteren. Soms is het dan gewoon genoeg geweest. Klaar. Over. Uit.

Ik vind het deels treurig, want nu kan helemaal niemand mij nog aansporen om te fotograferen. Behalve mijn vader dan. En niemand die mijn werk nog beoordeeld. En niemand die mij inspiratie geeft voor mooi fotowerk. Misschien moet ik deze hobby gewoon voor een tijdje in de ijskast zetten. Misschien is deze hobby gewoon een beetje ‘op’. En misschien komt hij vanzelf wel weer terug. Net als een paar jaar geleden.

Open een andere deur
Wanneer je ergens een deur dicht doet, gaat er ook weer een open. In dit geval zal dat dan ook zeker goed komen. De deur die open ging was er zelfs eerder, dan dat ik de andere deur definitief dicht kon doen. Het schuldgevoel naar de clubleden zat mij nog iets te veel in de weg. Maar soms is het genoeg en soms moet je ook gewoon voor jezelf kiezen.

Wat ik hier eigenlijk mee wil zeggen is dat niet alles altijd maar moet. Soms is het gewoon tijd een andere weg in te gaan. Te kiezen voor iets nieuws of iets anders. Soms ben je toe aan vernieuwing. Of wil je gewoon wat meer rust. En dan is het ook best goed om daar eens even aan toe te geven. En dan dus ook voor jezelf te kiezen.

Ik kijk met opgeheven hoofd terug op de tijd die ik daar heb gehad. Ik heb veel gedaan voor de club. Maar de koek is op (Gelukkig, de Appie is om de hoek).

 

Ik geloof dat ik dit gewoon eventjes van mij af moest schrijven. Lucht best op kan ik je zeggen.

Only registered users can comment.

  1. Soms moet je inderdaad voor jezelf kiezen en doen wat goed voor voelt voor jou. Niet wat er van je verwacht wordt. En er nu niet mee doorgaan betekend niet dat je er volledig mee stopt, alleen voor nu dan eventjes. Maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten 🙂

  2. Als het zo moet zijn, komt je gevoel voor fotograferen wel weer terug. Waarom jezelf pushen voor iets wat je leuk vindt, maar nu gewoon even niet ziet zitten? Lekker even laten rusten.

  3. Is het niet een idee om naar een andere club te zoeken, misschien dat je er dan meer voldoening uit haalt? Als het fotograferen je echt even niet meer ligt, komt er misschien wel een andere hele leuke hobby voor terug 🙂
    Lies onlangs geplaatst…Het getal 3My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge