Solliciteren | Werk

Solliciteren: Hoe blijf ik positief?

28 oktober 2014

solliciterenpositiefblijven

Ik hoef het niet meer te hebben over de moeilijke tijd die we nu doorstaan op economisch gebied. En al helemaal niet over hoe moeilijk het is om een baan te vinden in deze tijd. We weten allemaal hoe lastig dit nu is. En veel mensen zullen met dezelfde dingen worstelen als ik. Ik denk dat de meeste onder ons wel te maken hebben gehad met een of meerdere afwijzingen. That sucks. Maar het heeft geen enkele zin om, te lang, bij de pakken neer te gaan zitten.

Alles over boord gooien
Nu zeg ik dat wel zo makkelijk. Ik ben regelmatig in staat om alles over boord te gooien. Maar met die manier kom ik al helemaal niet aan een baan. Dus ik probeer gewoon het even een dagje te laten rusten en het ruimte te geven om het te kunnen verwerken. Soms kan namelijk zo’n afwijzing best hard aankomen. Maar daarna probeer ik toch weer mezelf bij elkaar te rapen en weer op zoek te gaan naar een leuke en geschikte vacature. Het geeft mij op de een of andere manier voldoening om te reageren op een leuke en geschikte vacature. Dat geeft mij dan toch weer hoop.

be-so-good-they-cant-ignore-you-quote-3

Hoop
Hoop ja. De economie draait weer een beetje de goede kant op. En dat is gelukkig al een beetje te zien aan de hoeveelheid vacatures. De hoeveelheid geschikte vacatures stijgt nu ook een klein beetje. En daarom blijft dat stemmetje in mijn hoofd steeds weer zeggen: Er is vast een bedrijf die jou wel een kans gunt en het je gunt om je te ontwikkelen.

Het is me ook eerder gelukt om stages en een werkervaringsplaats te krijgen. Uiteindelijk moet dit mij ook gaan lukken. Het kost mij veel energie om weer iedere dag de vacaturesite’s af te gaan, maar ik hoop dat ik op die manier en met mijn enthousiasme en positiviteit toch een baan weet te bemachtigen.

hard-work-quote-7

Wilskracht
Eigenlijk blijf ik zo positief omdat ik dit gewoon zo ontzettend graag wil. Ook ik wil iets doen in onze maatschappij. Dat vind ik niet meer dan gewoon. En dat wat je kunt, daar moet je gebruik van maken. Zo stond ik er ook in toen ik een MBO-diploma wilde, en ook dat is mij gelukt. Dus dit project, zoals ik het zie, gaat mij hoe dan ook lukken.

Het is geen leuk project, maar ik hoop wel dat hier wat leuks uit komt!

 

Afbeeldingen van Google.

Only registered users can comment.

 1. Goed om jezelf een positieve boost te geven! Ik snap best dat je het af en toe niet meer ziet zitten, al dat solliciteren zonder resultaat. Maar de aanhouder wint, daar ben ik van overtuigd en met zo’n instelling en wilskracht kom je er wel!
  Diana onlangs geplaatst…Favoriete tv-seriesMy Profile

 2. Als je nog meer wilt uitspringen tussen al die sollicitanten moet je misschien gewoon langs de bedrijven gaan? jezelf presenteren sommige zullen dit zeker waarderen! Laat dan je cv achter en wie weet… want er zijn zovéél sollicitaties per email of brief maar zullen weinig zijn die het op zo’n manier doen…..

 3. Goede tips zeg, ik moet binnenkort opzoek naar mn stage.. Het liefst bij een tijdschrift dus dat wordt ook spannend en moeilijk denk ik. Leuke blog, ik volg je nu via bloglovin! XO

 4. Wat mij vaak hield bij slechte/niet successvolle sollicitaties, was het positief te zien: “Dan is het gewoon niet voorbestemd.” vertelde ik mezelf regelmatig. Ook als ik uberhaupt geen reactie kreeg op een brief. Dan wist ik gewoon dat er wat beters zou komen.

  In de 3 maanden dat ik dit jaar werkeloos thuis zat, had ik ook regelmatig het moment dat ik het zo spuug zat was en ik alle vertrouwen uit me voelde glijden. Pure frustratie; wel willen werken, maar geen baan hebben.

  Uiteindelijk ben ik na een geweldig sollicitatie gesprek (van bijna 2 uur!) aangenomen bij een super leuk bedrijf. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek. Al tijdens het gesprek kreeg ik de baan en de rest van het gesprek was gewoon beetje kletsen en het bedrijf laten zien.
  Op dat moment wist ik dat het voorbestemd was en zo voelt het nog steeds. Inmiddels werk ik er alweer 3 maanden en voel me echt gezegend met deze baan, puur omdat hij zo goed bij me past.

  Dus inderdaad; positief blijven. Onthouden dat jij niet de enige bent die een afwijzing hebt gekregen en dat het al een cadeautje is als je uberhaupt op gesprek mag komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge