Algemeen | Vakanties

Scuba Diving

3 oktober 2012

Diving, duiken. Het woord zegt het al. Duiken heb ik altijd wel eens willen doen. Maar ik had me er nooit in verdiept. Tot ik ontdekte dat er in mijn hotel in Turkije er proefduiken in het zwembad gedaan konden worden, ging ik meer lezen over duiken.
En dan ook waar je kunt duiken, wat de duikopleidingen zouden kosten hier in Nederland. Wat erbij komt kijken. Ga zo maar door.
Ik was overtuigd! Ik moest dit doen. En ik heb het ook gedaan!

Als eerste heb ik een proefduik in het zwembad gedaan. Het viel me eigenlijk best tegen. Maar twijfelde geen minuut dit ook in de zee te willen doen. Toch deed ik later die week nog eens een proefduik. Dat ging stukken, echt stukken, beter. “Excellent!” zei de duikinstructeur. Ik was blij en boekte mijn eerste Scuba Diving.

Een paar dagen later was het zover. Ik dacht, peuleschil! Nee, hoor. Ik scheet honderd kleuren. Ik was zó zenuwachtig. Want wat nou als het mis gaat? Ik besloot eerst de andere scuba divers uit te zwaaien en pas de tweede ronde te gaan. Dat stelde me gerust. Ik kon zien hoe het ging en kreeg er ook weer zin in.
Toen groep 1 terug kwam, mocht ik. Ik werd in een strak duikpak gehesen (probeer je in te beelden dat je er springend in moet), kreeg een masker en daarna moest ik naar de rand van de boot. Daar kreeg ik mijn duikfles om en instructies hoe ik mezelf in het water moest laten vallen. Let’s go!

Man, man. Wat een ervaring in de echte zee! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit zeker vaker ga doen! Ik zit zelfs al te denken aan een duikvakantie, en dan een duikopleiding te doen. Dit is zo geweldig. Zo’n andere wereld. Zo stil. Het enige wat je hoort is je eigen ademhaling en de bubbels doordat je uitademt. Je hebt alle rust om om je heen te kijken in het ontzettend heldere water. Te genieten van de mooie vissen die met je mee zwemmen.

Het is zo mooi. Ik raad het écht iedereen aan om eens een keer mee te maken! Verslavingen voor eigen risico 😉 

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge