Reizen

Rhodos | De beste plek om lekker te eten

21 juni 2017

We zijn nog maar net terug uit Griekenland, Rhodos, en we willen eigenlijk alweer terug. We hebben niet alleen heimwee naar het lekkere weer daar (we mogen hier ook zeker niet klagen, maar daar hebben ze wel een zwembad ter verkoeling 😛 ), maar ook zeker het eten. Ik (correctie: we) ben dol op Grieks eten! En inmiddels ben ik wel aardig bekend in Ialysos, waardoor ik de lekkere eettentjes wel weet te vinden.

Écht Grieks

Je hoeft in Griekenland natuurlijk niet per se voor Grieks eten te kiezen. Ze hebben ook Italiaanse restaurants, Chinees enzovoorts. Maar persoonlijk vind ik dat als je naar zo’n land toe gaat dan ook wel (minstens een paar keer) Grieks moet eten. En het is zo lekker!

De kosten voor eten in Griekenland

De prijzen verschillen best wel. In een toeristisch gebied betaal je al gauw wat meer, dan een restaurantje in een steegje. Tip: ga eten daar waar de Grieken zelf ook komen. Gegarandeerd goed en lekker eten!
En zoals we wel weten hebben de Grieken het behoorlijk zwaar (gehad) met de crisis en dat is dan ook wel te zien aan de prijzen. Ze zijn ten opzichte van 3 jaar geleden dan ook wel wat gestegen. Dat komt omdat ook de belasting daar met ongeveer 10% omhoog is gegaan. Dat is dus behoorlijk!

Ons persoonlijk favoriete restaurant

Je hebt in Ialysos meer dan genoeg keus aan restaurantjes. De meeste bevinden zich wel in het centrum. Maar ons favoriet bevind zich juist iets er buiten, langs het strand. Mr. Greek is een klein tentje, wat misschien voor ons als Nederlanders niet meteen oogt om daar te gaan zitten. Soms moet je daar echt even doorheen kijken.

Lekker eten bij Mr. Greek op onze laatste dag

Het eten en de service zijn erg goed en de prijs is ook prettig. We waren gemiddeld €20/€25 voor ons twee kwijt aan eten. Tevens kun je hier ook ontbijten en lunchen. We hebben hier dan ook regelmatig (lees: bijna elke dag) gegeten met de lunch.

Kom jij ook in Rhodos en zit je toevallig in de buurt van Ialysos? Mr. Greek vind je hier!

Dit artikel is géén samenwerking maar geheel ontstaan uit mijn eigen enthousiasme.

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge