Recepten

RECEPT | Surinaamse eiersalade

17 december 2015

IMG_20151211_182659

Volgens mij is het nu wel duidelijk dat ik afgelopen weekend jarig was. En als ik jarig ben maak ik eigenlijk altijd wel wat hapjes. Zo ook dit jaar. Mijn vaste wraps, die altijd weer een succes zijn. Maar ik probeerde ook eens zelf Surinaamse eiersalade te maken. Ik kan je één ding verklappen; die Surinaamse eiersalade uit een bakje van de supermarkt is bij lange na niet zo lekker!

Wat heb je nodig?
– 4 tot 6 eieren (ligt er aan hoeveel je wilt maken)
– 1 uitje
– Mayonaise
– Zout en peper
– Bieslook (gewoon uit een potje, maar vers kan natuurlijk ook!)
– Kerriepoeder
– Sambal (ik gebruikte hiervoor sambal brandal voor)
– Klein beetje Chilipoeder

DSC_0012

Aan de slag!
Als eerst kook je de eieren en ondertussen kun je het uitje snipperen en aanfruiten tot ze glazig zijn. Daarna strooi je wat kerriepoeder over de uitjes heen.
Pel als volgt de gekookte eitjes en prak ze fijn met een vork. Dan kun je daarna de uitjes toevoegen. En voeg je naar smaak mayonaise, bieslook, wat extra kerriepoeder, peper, zout en sambal toe.
Voor wat extra pit kun je er wat chilipoeder bij doen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

En dan is je Surinaamse eiersalade al klaar! Heerlijk voor op toastjes, maar ook lekker voor op je boterham!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge