Project Huis

Project Huis #4: Meer dan een maand in het nieuwe huis!

21 oktober 2015

projecthuis

Op 31 augustus kregen we dan eindelijk de sleutel. Wat waren we die dag zenuwachtig zeg! Maar gelukkig ging het allemaal soepel. Inmiddels wonen we er al bijna 2 maanden, maar ik heb eigenlijk nooit echt verteld hoe het bevalt. Dus vandaar dat ik dat nu maar eens ga doen!

Wennen?!
Mensen vroegen veel of wij moesten wennen aan het nieuwe huis. Maar vanaf dag 1 was het (zeker voor mij) ons huis. Gek genoeg had ik ook totaal geen moeite met het inleveren van de sleutel van ons oude huis. Ik had verwacht dat ik toch wel even wat emotioneel zou zijn. Niet dus.
We sliepen na één week al in ons nieuwe huis. Dat is natuurlijk bizar snel. Maar het scheelde dan ook dat we bijna al het werk (schilderen en stuken) hebben kunnen uitbesteden. Het klinkt gek, maar ik heb in die 3,5 jaar dat ik in mijn appartement woonde nog nooit zo goed geslapen als hier. Het is hier zoveel rustiger. En dan is dat ook beter voor mijn nachtrust, blijkt maar weer.

De diertjes
Hoewel Fatty (ook wel Boelie) de hamster inmiddels niet meer is – want overleden een dag voor dierendag, arm ding – doen ze het allemaal heel erg goed hier. Homer – konijn – vind het ook erg leuk hier. Nu mag hij alleen nog even niet helemaal los in de woonkamer, want hij had onze gloednieuwe internetkabel – die er net een paar minuten lag – doorgebeten. Dus dat vonden we niet zo veilig. Hij mag weer los, wanneer alles in gootjes verstopt zit hoor!
En Budgie vind het hier fantastisch geloof ik. Hij doet het zo goed en voelt zich heel erg thuis. Hij is pas hier sinds dat hij hersteld is van zijn operatie. Daarvoor zat hij bij mijn ouders omdat het onhandig was met al die dozen en hij liep met die kap overal tegenaan. Maar hij is vooral een heel erg happy hondje, gelukkig!

Kantoor
Helaas is mijn kantoor nog niet af. Ik had dit natuurlijk graag anders gezien. Maar helaas hebben we tussendoor nog een kleine tegenvaller gehad. De vloer die we hebben laten leggen, moest ook geplakt worden. Alleen dat hebben ze niet gedaan. Maar vandaag komen ze dat nog even doen gelukkig en dan is hopelijk mijn kantoortje snel in gebruik! Natuurlijk zal ik daar nog even een artikel aan wijden zodra hij helemaal klaar is.

Nieuwe spulletjes
Oké, ik zal het toegeven. Ik HOU van mijn nieuwe meubels en alles wat nieuw is in huis. Het is nu gewoon écht van ons. Daarvoor ook wel hoor, maar ik had alles zelf uitgezocht en gekocht toen ik er in ging. Nu hebben we alles samen uitgezocht en dat is zó fijn. Onze spulletjes, ons fijne huis <3.

Only registered users can comment.

  1. Geweldig he hoe goed die beestjes zich kunnen aanpassen. Rover is zelf al twee keer verhuisd en hij is helemaal gewend in ons huisje! Ik herken het wel van het thuis voelen. We zijn van een appartement in het centrum bij de kerk (en dus lawaai) gaan verhuizen naar een rustige woonwijk. Het is hier ook zoveel rustiger, wat ik ook echt heerlijk vindt. Het centrum was leuk, gezellig en had zijn voordelen. Maar voor het ‘settelen’ is een huis in een rustigere wijk toch een stuk fijner! Wat fijn dat Budgie het ook leuk vindt! Kan me voorstellen dat je het konijntje pas los laat als het veiliger is. Het zijn nou eenmaal knaagdiertjes hè! Wat sneu dat de hamster is overleden 🙁 Ik ben trouwens erg benieuwd naar je kantoor! 😀

    1. Zeker met jouw Lyme is rust gewenst he! Groot gelijk dat jullie zijn verhuisd. Budgie is in het vorige huis nooit goed gewend geweest, naar mijn idee. Hier voelt hij zich echt thuis. Niets is fijner van dat! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge