Project Huis

Project Huis #3: Wat ik niet ga missen van mijn ‘oude’ huis

17 augustus 2015

projecthuis

Laatst maakte ik een artikel van allerlei mooie views vanaf mijn balkon. Iets wat ik zeker ga missen van hier. Zulke uitzichten zal ik over een aantal weken niet meer hebben. Jammer. Maar ik krijg er natuurlijk veel meer voor terug.
Toch zijn er ook zeker nadelen aan de woning waar ik nu nog woon. Die vertel ik je vandaag!

Weinig ruimte
Dit huis, of eigenlijk appartement, is ongeveer 66m2. Voor iemand alleen is het perfect. Maar toen ik, na 2,5 jaar ging samenwonen met mijn vriend, kwam ik er achter dat het met zijn tweeën wel klein is. Het kan wel hoor. Voor een jaartje ofzo, zoals we nu hebben gedaan. Maar als je allebei veel spullen hebt, is het niet ideaal te noemen.

Elektrische ventilatie
Dit huis wordt elektrisch en automatisch geventileerd (kan je niet zelf reguleren). Op zich is daar niet zoveel mis mee. Maar dit gebeurt ook midden in de winter. Ongeveer elk half uur gaat het een tijd open. Ik kan je vertellen dat het dan soms echt koud is in huis. Ik heb fibromyalgie, dus die kou is verre van ideaal voor mij. We hebben de ventilatiestroken afgeplakt met tape, ventileren doe ik zelf wel door middel van een deur open zetten.

Daarnaast is het huis, ondanks die automatische ventilatie, verder slecht te ventileren. ’s Zomers kan het hier snikheet zijn. Een airco kan er vaak niet tegenop boksen.

Opbergruimte
Opbergruimte is hier ook echt een gebrek. Zo heb je niet echt een voorraadkast. Die hebben we zelf ingebouwd in de kast waar o.a. de cvketel hangt. Geen ideale plek, maar waar moet ik anders mijn boodschappen laten?
Ook de keuken is erg klein en heb weinig keukenkastjes. Dus niet veel ruimte voor pannen, borden etc.

Lange gang
Ik heb hier een gang van ongeveer 7 meter lang. En hij is ook smal. Je kunt er niet iets neerzetten. Eigenlijk een compleet doelloze ruimte. Tja, die heb ik toen der tijd voor lief genomen. Maar achteraf hadden ze het hier wel logische kunnen indelen.
Ondanks deze minpunten ben ik altijd heel erg gelukkig geweest in dit huisje. Begrijp mij daarom niet verkeerd! Het zijn alleen wel dingen waar ik op heb gelet bij ons nieuwe huis. Ik kan ook absoluut niet wachten tot we de sleutel hebben! Wil je meer zien van mijn verhuisavonturen? Volg mij dan op Snapchat (simooone25) en op Instagram (simoneblogtnl).

Only registered users can comment.

  1. Dat lijkt me niet fijn zo’n automatische ventilatie. Ik ben een enorme koukleun namelijk. En ik weet wat je doormaakt. Mijn vriend en ik wonen ook in een mini huisje. Ik heb nog steeds spullen/kasten bij mijn ouders staan. Het past gewoon niet! Leuk dat je nu verder samen gaat, en groter!
    Mandy onlangs geplaatst…Ik ben verliefdMy Profile

  2. Ik snap het wel, wij wonen nu op 49m2 geloof ik, en vooral de voorraad ruimte ontbreekt. Ik heb zo weinig kast ruimte, dat ik af en toe op moet passen welk kastje ik open doe, omdat het er spontaan uit kan vallen. Dat is erg irritant. Maar verder is het groter dan de kamer waar wij woonden, dus is het voor nu ideaal! Alvast veel verhuis plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge