Algemeen | Persoonlijk

Prikpil | Mijn ervaring

14 maart 2016

prikpil

Bijna een jaar geleden schreef ik een artikel over anticonceptie (deze kun je hier lezen). In dit artikel kwam toch wel een erg persoonlijk onderwerp aan bod. Maar ik hou niet zo van taboes, dus dit moest ook gewoon bespreekbaar zijn. Hoewel ik het ook nu weer spannend vind zo’n artikel te schrijven en te plaatsen, wil ik het ook deze keer gewoon doen. Onder het mom: Ik ben vast niet de enige…

Flinke migraine
Ik slikte al enorm lang de pil. In het begin gewoon normaal, met een stopweek. Maar ik was steeds weer zo naar en ziek ervan dat ik het ook begon uit te stellen. Uiteindelijk ging het van uitstel naar afstel en ervoer ik hoe fijn het was om je niet elke maand beroerd te hoeven voelen. Op een wat latere leeftijd kwam daar ook hevige migraine bij kijken. Dat was echt de druppel waardoor ik maar eens in het half jaar (ongeveer) nog menstrueerde.

Na alle negatieve verhalen begon mij de pil ook niet zo lekker te zitten. Zeker niet omdat ik hem al zo lang gebruikte en vrijwel non-stop. Ik wilde op zoek naar iets anders. Iets beters, zodat ik zelfs helemaal niet meer zou menstrueren. Ik besloot de Mirena spiraal te proberen.

Hel op aarde
Ik had gehoopt dat dit het zou zijn voor mij. Maar om niet ver in detail te treden (omdat ik dat toch nog steeds lastig vind) was het plaatsen van de Mirena spiraal op zijn zachts gezegd een hel. Het lukte ook niet. Ik was blij dat de wachtkamer leeg was in elk geval. Daarna heb ik nog een aantal maanden weer de pil doorgeslikt. Om sowieso na te denken of ik dit nog een keer wilde proberen bij een gynaecoloog met bijvoorbeeld verdoving of dat ik misschien iets anders wilde proberen.

Nooit meer een spiraaltje!
Ik was er eigenlijk vrij snel uit. Ik wilde nooit meer een spiraaltje laten plaatsen. En het ook niet proberen. De pijn was zo heftig, dat ik het ook met verdoving niet aandurfde. Ik had al wel eens gelezen over de prikpil. En heb er lang over getwijfeld. Maar toch heb ik uiteindelijk besloten dat ik het toch eens moest proberen. Niet geschoten (geprikt, ha ha 😉 ) is altijd mis…

Een verademing
De eerste maanden had ik een paar dagen na het plaatsen van de prikpil wel wat donkere afschijding (sorry voor het detail) en nu nog één dag lichte buikpijn alsof je moet gaan menstrueren. Maar dat is dan ook echt álles. Ik heb sindsdien geen migraine meer gehad. En dat is echt een verademing. Het is geweldig om zo relaxt elke maand door te komen.
En een fijn feitje: je hoeft niet elke avond er aan te denken dat je de pil moet nemen.
Ik heb nu in mijn agenda precies staan wanneer ik weer de volgende prik moet halen. Ik vind het ideaal en voor mij is het echt de oplossing.

Ik had absoluut niet gedacht dat ik iets zou vinden wat voor mij zou werken. Ik had de hoop eigenlijk opgegeven na het spiraaltje. Daarom ben ik ook elke keer weer zo blij dat ik de prikpil mag halen.

Only registered users can comment.

  1. Heel fijn om te lezen dit. Ik gebruik de pil maar mijn klachten zijn amper afgenomen dan voorheen. Ook heb ik veel migraine. Een prikpil klinkt fijn, maar ik vind het ook lastig omdat ik zelf geen “controle” meer heb, zeg maar. Ik vraag mij altijd af of hij ook echt betrouwbaar is met betrekking tot zwangerschap. Een spiraaltje ga ik niet eens aan beginnen en na wat verhalen gelezen te hebben, vraag ik mijzelf af wat je ermee op schiet.. als je nog steeds menstrueert, dan is voor mij het verschil te klein.
    Inge onlangs geplaatst…Workshop lippenbalsem en deodorant makenMy Profile

    1. Ik heb sinds de prikpil geen menstruatie meer gehad. Echt super fijn! Je moet natuurlijk wel zorgen dat je op tijd de prikpil laat zetten. Ik ben wel erg blij met deze stap! Hopelijk vind jij ook nog eens iets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge