Postcrossing

Postcrossing – 8 Tips and tricks

24 juni 2014

happypostcrossing

Postcrossing vind ik echt zo leuk dat ik hier wat meer over wil gaan schrijven. Ik ga niet uitleggen hoe je je moet aanmelden voor Postcrossing, dat wijst zich vanzelf op de site. Maar ik ga wel leuke tips in deze blogpost aan jullie meegeven.

– Ik heb sowieso een voorraad kaarten van Nederland of je eigen woonplaats. Dit wordt heel erg vaak gevraagd en als ik persoonlijk zulke kaarten krijg vind ik het ook altijd erg leuk om te weten waar de kaart vandaan komt. Je hebt dan in één opslag mooi beeld van hoe het er uit ziet daar waar je kaart vandaan komt. Helaas worden niet altijd multi-view kaarten gewaardeerd, zelf vind ik ze wel leuk om te krijgen.

Finland - FI-1270731
Dit is een multi-view kaart die ikzelf heb mogen ontvangen uit Finland

– Maak gebruik van stickers, stempels, mooie postzegels. Dat wordt vaak erg gewaardeerd.

– Ik lees altijd de profielen van degene waar de kaart naar toe gaat. Soms kun je er al uithalen wat voor iemand het is en wat hij/zij leuk zou vinden om te ontvangen. Maar ook zal je er vaak een ‘wishlist’ kunnen vinden met wat voor kaarten ze graag ontvangen. Ik probeer altijd te voldoen aan hun wensen.

– Vertel iets over Nederland of over jezelf. Soms wordt er specifiek gevraagd naar iets. Bijvoorbeeld of je wilt vertellen over je favoriete Nederlandse eten. Ook hier probeer ik aan te voldoen.

– Zorg dat je je Postcrossing kaarten op een leuke manier kunt opbergen. Eventueel ook een leuke manier om ze te showen.

– Naar mate hoe langer je aan Postcrossing mee doet, des te meer kaarten je per keer mag versturen. Ikzelf mag er inmiddels 11 in één keer versturen. Zelf vind ik dat best wel veel, zeker gezien de kosten van de postzegels (c.a. €1,05 per stuk). Dus ik heb met mezelf een limiet afgesproken om de kosten een beetje te beperken.

– Ben je erg creatief? Stuur een zelfgemaakte kaart! Zelf heb ik dit nog niet eerder gedaan, maar ik wil dit zeker eens gaan doen. Het lijkt me erg leuk om daarvan de reacties te ontvangen.

– Heb je een kaart ontvangen? Ik ben altijd zo vriendelijk om even een bedankje te sturen, zodra ik de kaart aanmeld als ‘recieved’. Ik vind het zelf ook leuk om een bedankje te krijgen en ze hebben toch voor jou de moeite genomen een kaart uit te zoeken en deze op te sturen.

Dit waren mijn tips die ik belangrijk vind voor Postcrossing. Ik probeer hier altijd aan te voldoen. Het is natuurlijk onmogelijk dat het altijd lukt, maar wel fijn om zo wat richtlijnen te hebben. 🙂

Doe jij ook aan Postcrossig? En zo ja, wat zijn dan jouw tips?

 

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge