Penvriendinnen | Postcrossing

Postcrossing & Penvriendinnen| Hoe houd ik het goedkoop en leuk?

3 december 2015

postcrossing-snailmail-goedkoop

Voor wie helemaal in de wereld van Postcrossing en snailmail zit weet dat de prijzen van de postzegels per 1 januari weer zullen stijgen. Ik zeg je heel eerlijk dat ik dit enorm betreur en dit komt de post gewoon niet ten goede. Je krijgt hiervan gewoon een averechts effect.
Het zijn één van mijn leukste hobby’s die ik graag wil behouden. Maar hoe doe je dat als de prijzen nu echt wel heel erg hoog gaan worden? Briefpapier is ook niet gratis natuurlijk en ansichtkaarten ook niet.

Ik besloot daarom om jullie mijn budget tips te delen voor Postcrossing én snailmail! Dus mocht je nu erg benieuwd zijn hoe ik het leuk houd? Lees dan snel verder!

IMG_20141024_121623

Postcrossing tips

 • Inmiddels heb ik een verzameling aan ansichtkaarten. Vaak zijn ansichtkaarten bij kleine souvenirwinkels niet zo heel erg duur en sla ik altijd even wat in. De algemene Hollandse kaarten doen het op de één of andere manier áltijd goed.
 • Ook kun je, als je een goede speurneus hebt voor hele fijne prijsjes ansichtkaarten bij een kringloopwinkel kopen. Wie weet vind je nog eens een hele bijzondere ansichtkaart! Altijd leuk om die te mogen versturen (of stiekem zelf te houden 😉 ).
 • Sommige Postcrosser waarderen het als je een zelfgemaakte kaart stuurt. Let wel op dat dit in hun profiel staat. Maar als dat zo is, kun je daar natuurlijk op een leuke manier gebruik van maken.
 • Soms kom ik wel eens dubbele kaarten tegen, waar ik van baal dat het geen ansichtkaart is. Door middel van een snijmachine zorg ik voor de juiste maat van een ansichtkaart. Budget en wordt goed ontvangen!
 • Ook zie ik steeds vaker de trend van (oude) karton verpakkingen van etenswaren voorbij komen. Erg bijzonder, maar ik vind het ook wel grappig! Wel moet je zorgen dat je een goede maat uitknipt of met een snijmachine uit snijdt.

envelope instagram

Snailmail tips

 • Snailmail heet natuurlijk snailmail omdat het via de ‘reguliere’ post gaat, handgeschreven en tegenwoordig zijn het hele pakketjes. Ikzelf ben van mening dat die pakketjes het juist zo duur maken. Ik vind het veel leuker om wat van de persoon te weten, wat hij/zij meemaakt of waar hij/zij bijvoorbeeld tegenaan loopt. Gewoon alsof je een theekransje hebt met een vriend of vriendin. Back to basic dus!
 • Briefpapier heb je in vele kleuren, maar steeds weer nieuw briefpapier kopen tikt ook snel aan. Je kunt er voor kiezen om briefpapier bij de Action te kopen, of zelf uit te printen. Kun je ook zelf bepalen hoe groot je het wilt hebben! Heel handig.
 • En nu we het daar dan toch over hebben; wat dacht je van leuke enveloppen? Die zijn vaak ook duur. Wederom kun je ze ook bij de Action scoren, maar hoe origineel is het om de zelf te printen en te vouwen? Of enveloppen vouwen uit oude tijdschriften? Kan allemaal en is super leuk en creatief!
 • Wil je écht super budget gaan? Vraag je penvriendin of penvriend of zij/hij het een goed idee vind om digitaal brieven te sturen. Wel denk ik dat je je dan verder moet beperken in social media. Dan weet je natuurlijk alles al en hoef je ook niet te mailen naar mijn mening.
 • Je kan natuurlijk ook je brieven beperken tot een aantal per jaar. Bijvoorbeeld één keer in de maand. Maar dit moet je natuurlijk wel goed afspreken met degene waarmee je schrijft.

Zo zie je maar dat je je hobby niet perse meteen hoeft op te geven. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om bezig te blijven met je hobby. Soms wat minder, of op een andere manier. Maar het gaat er vooral om dat je je leuke bezigheid niet verliest!

Only registered users can comment.

 1. De tip over dubbele kaarten, GENIAAL! Ik loop er vooral tegenaan dat ik bijna nergens kaarten kan vinden! En als ik ze vind, zijn het dezelfde die half Nederland verstuurd, en dat vind ik dan weer niet leuk, dus ben ik er maar weer mee gestopt, maar zo kan ik het weer op pakken, en snail mail, dat heb ik nooit helemaal begrepen. Is dat nou gewoon een pen vriend(in) of is het de bedoeling dat je elkaar een leuke brief met allemaal cadeautjes e.d. stuurt? Overal staat wat anders 🙂
  Lies onlangs geplaatst…Gelezen in 2015My Profile

  1. Snailmail kleed iedereen een beetje anders aan. Maar je ziet wel veel de pakketjes. Dus dat beschouw ik als échte snailmail. Maar als je dat steeds weer blijft doen, wordt dat echt een duur geintje. Vaak zijn het dikke pakketjes, wat er in zit kost ook geld en dan moet je waarschijnlijk nog extra postzegels plakken vanwege het gewicht.
   Daar pas ik gewoon voor. Je kunt natuurlijk altijd wel iets kleins meesturen, maar geen hele pakketjes. Is natuurlijk ook een verschil.

  1. Klopt, maar ik ga toch ook over op digitaal. Wie weet dat ik toch nog eens een echte brief stuur hoor! Maar de basis wordt nu toch wel digitaal.
   Ik heb die kartonnen verpakkingen voorbij zien komen op een groep op Facebook 🙂 Sommige mensen schijnen dat fantastisch te vinden om te ontvangen.

 2. Snailmail doe ik niet, postcrossing wel. Ik heb de voorraad kaarten van mijn moeder geplunderd waardoor ik voorlopig genoeg verschillende kaarten heb en niks hoef te kopen. Ook een budgettip 😛 En een keer in de zoveel tijd koop ik een velletje wereldzegels waarmee ik de kaarten dan verstuur. Dan stuur ik er 6 tegelijk en dan wacht ik weer een paar maanden. Zo blijft het ook redelijk betaalbaar
  Leonie onlangs geplaatst…DIY – kerstkaarten makenMy Profile

 3. Ik baal ook van de Nederlandse prijzen van postzegels. Postcrossing vind ik hartstikke leuk, maar die postzegels! Ik heb een hele collectie aan kaarten. Ik heb van die gave dozen gekocht met Puffin kaarten en Penquin kaarten (met de voorkant van boeken uit de serie) via amazon. Daar zitten super veel kaarten in en het was nog goedkoop ook. Ik kijk op rommelmarkten naar kaarten en heb nog oude ansichtkaarten bij mijn ouders op zolder gevonden. Kaarten genoeg. Maar die postzegels… 🙁
  Sheila onlangs geplaatst…Babyshower: CadeautipsMy Profile

 4. Ik vind die pakketjes bij snailmail het doel voorbij gaan. Snailmail betekent mijns inziens gewoon aandacht voor de post die je stuurt. Een handgeschreven brief, op mooi papier, of mooi versierd, of met iets liefs erbij (een paar rozenblaadjes, een veertje, een zakje van je favo thee, een grappig tekeningetje).
  Dat gezegd hebbende baal ik dus ook vooral van de postzegels. Dat maakt het echt minder aantrekkelijk om via de post iets te versturen omdat het digitaal gratis of goedkoper kan. Postcrossing heb ik best een tijd gedaan, maar ben ik daarom me gestopt.
  Tessa onlangs geplaatst…Van achter het behang tot over je oren.My Profile

 5. Ik gebruikte een keer de verpakking van hagelslag. Was de ontvanger heel blij mee. Dat is natuurlijk ook een typisch Nederlandse verpakking. Zie hier: http://365project-halloria.blogspot.nl/2014/05/card.html

  Daarnaast zijn boekjes met ansichtkaarten in een bepaald thema vaak veel goedkoper per kaart dan wanneer je ze los koopt. Een boekje van 25 kaarten is meestal iets van 10 euro. Scheelt behoorlijk! Kun je ook op internet bestellen 😉

  Verder koop ik mijn postzegels op internet bij postzegels met korting (is dit geen reclame?) wordt het niet echt veel goedkoper van, maar de postzegels zijn wel leuker 🙂

  Snailmail doe ik niet aan, omdat ik niet de rust meer neem om een brief te schrijven, maar ik dacht altijd dat het zo heet omdat het langzaam gaat tov de digitale post. En dus zie ik postcrossing ook als snailmail.
  Ria onlangs geplaatst…Fluiten in het donkerMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge