Postcrossing

Postcrossing – Hoe berg ik mijn kaarten op?

4 juni 2014

instagrampostcrossing

Het is lang geleden dat ik wat aan Postcrossing deed. Maar ik heb het weer opgepakt. En het is weer net zo leuk als toen! Maar hiervoor heb ik al veel kaarten gehad en verstuurd. Dat betekend dus ook dat ik ze moet opruimen. Hiervoor had ik ze gewoon in simpele doosjes van de Ikea. Maar nu heb ik ze nog beter opgeborgen.

Ik vond op een forum verschillende hele leuke manieren om je kaarten op te bergen. Ik ben wat betreft het opbergen wel een beetje doorgeslagen. Sowieso heb ik bijna elke kaart ingescand op de laptop in een aparte map staan en ze allemaal als volgt benoemd: ‘LANDNAAM Post-ID’. Zo kan ik ze dus makkelijk terugvinden. Omdat ze zo op mijn laptop erg makkelijk terug te vinden zijn moest ook de manier van opbergen anders.

Ik kocht een multomap en tabbladen bij de Action (kijk hoe leuk die is!) en bij de hema sloeg ik een hoeveelheid insteekhoezen voor foto’s in. 2014-06-01 13.40.08Ik heb toen de tabbladen ingedeeld in de continenten die er zijn (Alleen Antartica niet). En zo heb ik alle kaarten per continent in de hoesjes gestopt. Helaas zijn er ook kaarten die niet passen, die heb ik in een normale insteekhoes gedaan. Helaas minder overzichtelijk maar wel even een goede oplossing.

2014-06-01 13.40.36

Ik heb even op internet opgezocht welke landen precies in welk continent zouden vallen en ze op die manier per continent in de mapjes gestopt. Heel duidelijk en heel overzichtelijk.

2014-06-01 13.41.00

En wat ook wel erg leuk is, is dat je op deze manier ook heel erg goed kunt zien van welk continent je de meeste kaarten hebt ontvangen. Ik heb op dit moment de meeste kaarten uit Europa gehad.

2014-06-01 13.41.07

Hier de iets te grote kaarten in een normale insteekhoes. Ik weet nog niet of ik dit ook zo laat of dat ik het nog verander.

Op deze manier kan ik nog eens leuk door mijn kaarten heen bladeren en de verhalen op de achterkant nog eens terug lezen. Ideaal!

Only registered users can comment.

  1. Handig inderdaad. Misschien dat ik het ook zo ga doen. Ze zitten nu allemaal in een doos en dat is eigenlijk zo jammer. Ik heb het trouwens ook al heel lang niet meer gedaan. Jammer eigenlijk. Was altijd zo leuk om die kaartjes te ontvangen.
    Wendy onlangs geplaatst…InstaMei ‘14My Profile

  2. Ik heb ze ook zo opgeborgen maar dan per land 😀 zit nu over de 300 ontvangen kaarten dus mijn tweede map is al bijna vol haha! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge