Solliciteren | Werk

Hoi! Ik ben Simone en op zoek naar een baan!

29 augustus 2014

keepcalmwork

Dat ik werkeloos thuis zit is geen nieuws meer voor mijn vaste volgers/lezers. Maar op het moment ben ik wel hard op zoek naar een leuke, en vooral ook, passende baan. Het gaat alleen niet zo gemakkelijk. Ik heb een paar zaken, waar ik rekening mee moet houden. Niet zo zeer zaken die van mij moeten of die ik graag zou willen, maar omdat ik niet anders kan in verband met mijn beperking. En dat maakt het juist zo lastig. De keuze is al geen reuze en met al die dingen waarmee ik rekening moet houden blijft er ook niet meer zoveel over.

Ik kijk, zoals de meeste dat doen, op vacaturesites naar werk. Maar het meeste wat ik vind is fulltime. Helaas is dat voor mij niet haalbaar. Het is beter om iets in de richting van 20 uur per week te zoeken. Parttime dus. Nadeel daarvan is: is er een vacature, dan reageren er gelijk ook heel veel mensen op. Probeer dan nog maar eens op te vallen.
Ook in de richting waarin ik zoek is dat al een probleem. Ik zoek namelijk een administratieve baan, of een baan als receptioniste. Laat ik nou niet de eerste zijn die daar op solliciteert. Dit geldt natuuurlijk voor alle branches, maar even vanuit mijn situatie gezien dus.

typen_2347297

Ik probeer tijdens een sollicitatiebrief het beste in mezelf naar boven te halen. Dat is niet makkelijk met weinig ervaring. Maar ik hoop toch dat ik met mijn brief een beetje opval. Zo benoem ik de dingen waar ze naar vragen, wat ik in mij heb. Zoals: enthousiast, nauwkeurig, betrokken. En als ik een voorbeeld kan geven van een situatie, dan vertel ik dat er ook bij waarin ik mijn eigenschap naar boven laat komen.

Tot nu toe heb ik pas twee brieven geschreven sinds ik terug ben van mijn vakantie. Ja, twee maar. De rest was of te hoog gegrepen, te veel eisen, te veel uur en ga zo maar door. Het is eigenlijk steeds teleurstelling op teleurstelling. En ik weet ook heel goed dat de tijd niet mee zit. Toch hoop ik dat ik bij iemand opval en dat hij of zij mij uitnodigt voor een gesprek.

Thuis zitten is namelijk niet zo mijn ding. De uren die ik kan werken, werk ik ook graag. En daar ga ik voor!

 

Afbeeldingen van Google.

Only registered users can comment.

 1. Hey ik herken je post helemaal. Ik heb dan geen lichamelijke / psychische beperking, ik ben wel al 9 maanden op zoek naar parttime werk voor naast mijn studie. En dan val je snel terug op bijbaantjes of baantjes totaal buiten je opleiding en waar inderdaad 100den mensen op reageren.

  Ik zie het steeds somberder in helaas. Hopelijk vind jij wel snel werk!

  1. Ah, wat rot zeg! Thuis zitten is ook echt vreselijk. Zeker als je echt werk nodig hebt om rond te komen. Jammer dat je dan dus baantjes krijgt die niet aansluiten bij je opleiding. Ik probeer, met moeite, altijd te blijven denken dat de aanhouder wint. Uiteindelijk is dat meestal ook wel zo. Succes met je zoektocht!

 2. Heb je ook gekeken naar banen in de callcenter? Is misschien wel minder leuk dan receptioniste maar je kan dan wel meer ervaring op doen, of toch als vrijwilliger bij een verzorgings tehuis als receptioniste? Al is het maar om wat te doen, ervaring en goede wil te laten tonen aan je eventuele nieuwe werkgever? Of toch een andere branche waar je wel de ervaring heb?

  Ik noem maar wat dingen hoor… Succes met het vinden van een baan, het zal heel moeilijk gaan vooral als je nog rekening moet houden met een beperking.
  Ann onlangs geplaatst…Een moment geduld..My Profile

  1. Dankjewel dat je meedenkt! Helaas hebben we (ik en mijn jobcoach) dit al eens besproken. Maar callcenter werk is onregelmatig. Dat gaat niet. En daarnaast hebben ze altijd trainingen van 2 weken fulltime. Tja, ook fulltime kan ik gewoon écht niet. Anders was dit inderdaad wel een optie geweest.
   Ik heb vaak vrijwilligerswerk geprobeerd. Maar dit zijn altijd, op de één of andere manier, zwaardere ‘baantjes’ dan het reguliere werk (plus dat ik dus ook niet een te drukke baan kan hebben en vaak zijn vrijwilligersfuncties dat wel). Ook is het zo dat het nu de bedoeling is dat ik écht werk krijg.

   Helaas heb ik gewoon geen mooi groot CV en moet ik het doen met vooral mezelf goed en leuk presenteren en hopen dat iemand mij gewoon een kans gunt.

 3. Wat vervelend. Maar misschien dat je toch eens kunt reageren op vacatures die in eerste instantie om meer uren vragen? Misschien valt er over het aantal uren te praten. Heb je LinkedIn? Dit zou ook kunnen werken.
  En probeer anders eens een open sollicitatie als je dat al niet hebt gedaan.
  Succes.
  Petra onlangs geplaatst…Ik biecht opMy Profile

  1. Ja ik heb zeker LinkedIn, maar daar vind ik helaas geen geschikte banen. Nee, heb nog niet gereageerd op banen met meer uur. Bij de meeste vacatures is het dan ook meteen heel veel meer dan ik zou kunnen. Dan heeft onderhandelen waarschijnlijk ook geen zin.
   Open sollicitaties heb ik nog niet eerder gedaan. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik dat erg lastig vind. Dan weet ik echt niet waar ik zou moeten beginnen.

 4. Ik kan me inbeelden dat het nu vreselijk moeilijk moet zijn om een geschikte baan te vinden. Het is soms ook niet meer haalbaar. Ze willen jonge gedreven mensen met ervaring, tja die moet je natuurlijk ergens kunnen opbouwen. Ik wens je heel veel succes toe en ik hoop dat er snel wat uit gaat komen 🙂
  Claudia onlangs geplaatst…DIY Daisy shirtMy Profile

 5. Erg vervelend meid! Vooral in deze tijd, weet er alles van toen ik 2 keer werkloos was. En voor jou nog een extra minpuntje eigenlijk met je beperking… Zo jammer! Maar die baan komt er vast wel! Wil je de baan niet voor teveel uren dan zou ik niet schrijven maar hebben ze veel eisen zou ik toch een kasje wagen! Je weet maar nooit en met een leuke, positieve insteek kom je al heel ver! Zet er ook in dat je bereid bent om een cursus erbij te volgen en overal voor open staat, misschien dat ze dan zien dat je erg gemotiveerd bent en je toch uitnodigen voor een gesprek! Succes meid! PS: Als je hulp nodig hebt met brieven weet je me te vinden, heb er nu al ZOVEEL geschreven dat ik het uit m’n mouw schud hahaha. (en bekijk m’n sollicitatietips eens bij tips&trucs)

  xxx
  Sas onlangs geplaatst…De Tuinen Bath & Body Mexicaanse CactusMy Profile

  1. Dankjewel voor je lieve reactie! Het is inderdaad erg lastig. Er zijn ook zoveel mensen die op zo’n vacature reageren natuurlijk. Dankje voor je tips, ik ga ze zeker onthouden (en gebruiken)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge