Werk

Het onmogelijke mogelijk maken

10 mei 2017

arm, desk, handBron: Pexels

Ik zal mijn iet wat vage titel even toelichten. Zoals je wellicht weet ben ik sinds een paar weken weer thuis. De baan die ik had, was helaas niet helemaal volgens verwachting. Heel erg balen. Maar ik weet als geen ander dat het geen zin heeft om bij de pakken neer te gaan zitten. Daar kom je écht geen steek verder mee.
Inmiddels weet ik eigenlijk heel goed wat ik wil. Ik wil namelijk werkzaam worden in de Online Marketing. Ik wil niet meer mijn eigen bedrijf, die wel daar een deel van uitmaakte. En ik wil daarnaast ook een passende opleiding volgen.

De bergen moeten heuvels worden

Maar op dit moment lijken het allemaal dromen achter een grote berg. Ik weet nog niet goed hoe ik dit mogelijk kan maken. Een opleiding heb ik wel op het oog, maar het liefst wil ik deze ondersteunen met een werkervaringsplaats of een stageplaats. Ik ben mij namelijk ervan bewust dat mijn cv niet de meest uitgebreide is en daarom wil het dat op deze manier iets aantrekkelijker maken.

Op het moment speur ik het internet af als een detective. Echt, ik zou inmiddels een goede detective kunnen zijn, maar helaas liggen daar mijn interesses niet zo. Ik ben er achter gekomen dat eigenlijk alle stages fulltime zijn. Maar we hebben wel te maken met iemand met een beperking en helaas ben ik niet de persoon die een 40-urige werkweek zal trekken. Ik denk meer aan 20-24 uur per week. Maar dat kan ik nergens vinden. Zeker niet in mijn regio.

Eigen kracht

Ook wanneer ik deze weg zal bewandelen kan ik helaas niet bij het UWV vragen om enige hulp. De opleiding die ik heb gevonden kan niet worden gefinancierd (omdat ze geen baangarantie afgeven) en dat betekend meteen ook dat ze mij niet kunnen helpen met het zoeken naar wél een geschikte stage- of werkevaringsplaats. Dit moet dus geheel op eigen kracht. En het gaat mij niet om het geld, maar om de begeleiding bij het zoeken van een goed bedrijf die mij een kans gunt om meer te leren van dit vak. En daar mee mij een mogelijkheid geeft om een kans te maken in de arbeidsmarkt.

Maar hoe tof zou het zijn als ik dit voor elkaar zou krijgen? Ik probeer me er al een voorstelling van te maken, al is dat best lastig. Maar ik wil zo graag mijn kennis verbreden en gebruiken. Wie heeft er voor mij nog een gouden tip?

Only registered users can comment.

  1. Lastig, maar ik denk niet dat het onmogelijk is. Misschien dat je bij startersbeurs kan kijken. Het is niet geheel wat je zoek maar misschien dat zij wel kunnen helpen. Heb je LinkedIn al gebruikt? Daarop een oproepje plaatsen doet soms ook wonderen.
    Robin onlangs geplaatst…Ode aan… Emma WatsonMy Profile

    1. Ik weet dat de startersbeurs voor schoolverlaters is in de leeftijd van 18-26 jaar. Helaas val ik daar buiten (28 jaar alweer… :O ). Maar ik zal eens kijken of ze mij toch kunnen helpen. Dankjewel! 🙂

  2. Klinkt als een moeilijke zoektocht, maar met jouw wilskracht moet het uiteindelijk wel lukken! Misschien is een opstartende bussiness coach iemand die jou kan helpen? Ik hoop dat je iets vind waar je helemaal achter staat:)

  3. Je weet hoe ik erover denk lief vriendinnetje. Ik wens je heel erg veel succes met het vinden van die passende job. En die komt er echt wel! *knuffel*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge