Persoonlijk

Omdat één keer niet genoeg is

11 april 2014

 

Het is niet wereld vreemd voor mij dat ik iets vaker wil dan één keer. Zoals een keer in de week naar de Action gaan, wordt vaak twee keer. Zoals die ene leuke musical minimaal een tweede keer bezoeken. Maar ook zoals nog eens een keer naar Guido Weijers, om weer eens met buik- en lachspierpijn naar huis te kunnen of nog een keer naar Londen (waar ik dus al 2x geweest ben).

Het was al zo bij mij als klein kind. Vond ik iets leuk, denk aan de draaimolen op de kermis, dan zei ik altijd “nog een keer”. Want het is leuker om het nog eens mee te maken, toch? Nu ben ik inmiddels 25 en daarin geen steek veranderd. Ik vind het nog steeds leuk om dingen vaker te doen, nog eens te bekijken (films bijvoorbeeld) of vaker dan een keer naar toe te gaan (steden, winkels etc.). Als kind zijnde was ik daar vast niet de enige in. Maar ik vraag me nu toch wel af of dat nog zo is. Of ben ik ergens gewoon een beetje blijven steken? Gek genoeg lijken sommige dingen mij gewoon niet te vervelen. Maar dan andere dingen, zoals eten, heb ik weer graag erg afwisselend en zal ik niet twee dagen achter elkaar hetzelfde willen eten. Uitzonderingen daargelaten (voor Grieks en Chinees kun je me desnoods nog uit mijn diepe slaap halen namelijk. Oh, en dat geldt ook voor Nutella).

Ik vraag me echt af of ik hierin de enige ben. Of is dit gewoon een maffe eigenschap van mij?

Hoe zit dat bij jou? Wat zou jij keer op keer weer kunnen en willen doen? (bijvoorbeeld 3x achter elkaar in de achtbaan)

Only registered users can comment.

  1. Films kan ik ook wel meerdere keren zien maar niet direct achter elkaar of zo! Ook kan ga ik graag naar het Tulpenfestival wat een jaarlijks terugkerend evenement is. Mijn vriend vind het naar één keer bekijken wel weer leuk geweest. Maar ik ga er ieder jaar weer even een kijkje nemen :).
    Tamarah onlangs geplaatst…Update: MoestuinMy Profile

  2. Ik herken het wel. Sterker nog: films vind ik vaak leuker als ik ze voor de tweede keer kijk! Dan weet ik van tevoren wat er komt en kan ik er op de een of andere manier meer van genieten. Niemand begrijpt dat verder :’)

  3. Heel herkenbaar! Ik ga juist graag meerdere keren naar buitenlandse steden als bijv parijs of rome. Iedere keer ontdek ik weer iets nieuws. Ook bepaalde films vind ik te leuk of mooi om niet nogmaals te zien en de harry potter boeken heb ik al talloze malen gelezen.
    hesteranne onlangs geplaatst…Een pauzeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge