Algemeen

Mooie handen

7 oktober 2015

tumblr_majpnrNCAu1rpbbf5o1_500
Bron

Op het moment dat jullie dit lezen zit ik waarschijnlijk bij de nagelstyliste. Wat zeg je? Je leest het goed, ik ga naar de nagelstyliste inderdaad. Sterker nog, het is vandaag mijn eerste afspraak. Ik geef toe dat ik het wel een beetje spannend vind. Want ik hoop dat mijn verwachtingen natuurlijk uit gaan komen.

Waarom een nagelstyliste?
Misschien vraag je je af waarom ik naar een nagelstyliste zou gaan. Dat kan ik me wel voorstellen, ik ben nou niet het type wat helemaal into de make-up is enzo. Maar ik merk wel dat ik steeds meer hecht aan er mooi en verzorgd uitzien. Niet dat ik er nooit verzorgd uitzag, maar het is gewoon een gevoel wat met zich meebrengt.
Ik weet dan ook niet beter dan dat ik mijn handen echt niet mooi vind. En nu ben ik ondernemer en ik weet hoe belangrijk het is dat je er dan verzorgt bij loopt. Het klinkt gek, maar verzorgde handen zijn zeker ook zo belangrijk. Toch is dat niet per definitie voor mij de doorslag geweest.

Hoe vaak ik ook probeer om mooie nagels te krijgen – en vooral ook om te houden – is inmiddels ontelbaar. En ze worden er naar mijn idee ook steeds minder mooi op. Ook al geef ik ze een kleurtje, dan nog vind ik ze echt niet mooi. Misschien nog wel lelijker, omdat dan de vormen op gaan vallen. Ja, precies. Ik vind de vormen van mijn nagels echt niet mooi. Dus ik knip ze kort (dan valt het het minst op in mijn ogen) en ik lak ze niet.

nagels
Op Instagram vond ik nog een foto van de nepnagels van het Kruidvat

Nepnagels
Ik geloof dat het vorig jaar was, toen ik voor de lol een keer een setje nepnagels van het Kruidvat ging proberen. Oke, nepper dan nep kan natuurlijk niet. Maar ik vond mijn handen eindelijk mooi. Iedereen weet dat die nagels er hooguit een paar dagen op blijven zitten en er vervolgens 1 voor 1 af vallen. Ik dacht toen dat ga ik vaker doen, dan heb ik mooie nagels!
De realiteit is natuurlijk anders. Het kost tijd, je moet precies te werk gaan en vervolgens zit het er maar voor korte duur op. Zo kwam het idee om naar een nagelstyliste te gaan. Maar mijn budget was er toen nog niet naar. En nu gelukkig wel!

Psychisch?
Je zou kunnen zeggen dat het tussen mijn oren zit. Maar dat kan over alles toch. Ik vind mijn eigen nagels echt heel lelijk, dus wat kan het kwaad als ik de natuur dan een handje help?
Het uiteindelijke doel – zelfverzekerder – is natuurlijk een van de belangrijkste dingen. Ik moet me er prettig bij voelen en er gelukkiger en zelfverzekerder van worden!

Omdat ik nu natuurlijk bij de nagelstyliste zit, kan ik je nu niet het eindresultaat laten zien. Maar ik ben actief op Instagram (simoneblogtnl) en op Snapchat (simooone25), dus voor wie erg benieuwd is: volg mij gerust!
En mocht je het leuk vinden om mijn ervaring hierover te lezen, laat dat dan even weten in de comments.

Hoe verzorg jij je nagels?

Only registered users can comment.

  1. Hoi Ria,
   Ja, ze heeft er zeker wat aan kunnen doen! Ik ben er dan ook heel erg blij mee! Moet er nog wel een beetje aan wennen hoor, want normaal had ik ze écht kort. En nu zijn ze ietsje langer. Maar ik ben er heel heel blij mee! 🙂

 1. Ik ben benieuwd of het je bevallen is bij de nagelstyliste! Ik mag van geluk spreken dat ik erg sterke nagels heb die bijna nooit afbreken. Ik vind het altijd wel leuk om een kleurtje op te doen, dus ik lak ze vaak wel zo’n 2 keer in de week. Je ziet mij bijna nooit zonder gekleurde nagels haha.
  Sher onlangs geplaatst…Dingen die ik niet kan handelenMy Profile

 2. Wat super tof. Je had natuurlijk al een foto laten zien.. ziet er erg gaaf uit, blij dat je er tevreden mee bent. Ik heb best sterke en gezonde nagels. Ze worden de laatste tijd ook steeds langer. Erg blij mee, aangezien ik jaren terug echt een nagelbijter was… Ik doe altijd een doorzichtig lakje op en op mijn duimen glitternagellak.
  Sas onlangs geplaatst…#InspirerendGeluk project – Doen, durf & waarheidMy Profile

 3. Ik ben een nagelpulker en velletjestrekker 🙁 Hoewel het de laatste tijd best goed gaat en mijn nagels er in ieder geval verzorgd uitzien. Eerder heb ik eens kunstnagels gehad (acryl). Dat beviel erg goed en vond ik heel mooi! Met een baby lijkt het me echter niet zo handig. Dus nu zorg ik dat ik er zo min mogelijk aan zit en ze af en toe netjes (en kort) vijl.
  Tessa onlangs geplaatst…Top Twaalf: babynamen!My Profile

 4. ik zag al foto’s op instagram?

  Leuk dat het beviel. Mijn nagels zijn af en toestel breekbaar en andere keren weer lang. Als ik ze dan ga lakken, breken ze weer af. Sowieso neem ik er nooit de tijd voor om ze te onderhouden, dus zit ik met van die bladderende lak. Beter laat ik ze dus au naturel, maar zo’n behandeling is misschien wel een keertje leuk 🙂

  Ria
  Ria onlangs geplaatst…Fibromyalgie, vertel ik het anderen?My Profile

 5. Ben benieuwd! Ik vind mijn eigen nagels ook niet echt mooi en heb nooit de energie of zin om na het lakken ze bij te houden. Ik ben bij de nagelstyliste geweest voor onze trouwdag en was zo blij dat mijn nagels er eindelijk een paar weken lang mooi uitzagen!
  Tamarah onlangs geplaatst…Dag 1 ~ London CallingMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge