Algemeen | DIY | Hobby

Kleuren voor volwassenen: Mijn kleurboeken

11 april 2015

DSCN1137

Hoewel de ‘hype’ er naar mijn idee een beetje van af is, vind ik het kleuren nog steeds erg leuk. Helaas kom ik er te weinig aan toe, maar ik hoop het toch steeds weer op te pakken. In de tussentijd heb ik aardig wat kleurboeken gekocht en gekregen. Daarom leek mij het leuk even te laten zien welke kleurboeken ik heb.

DSCN1129

Dit is als eerste de ‘verzameling’ die ik heb. Er zullen een aantal je vast bekend voorkomen. Ik ga deze één voor één reviewen.

DSCN1132

Laten we beginnen met misschien wel de aller bekendste. Mijn Geheime Tuin. Dit boek is wel echt één van mijn favorieten. De kleuren komen mooi op het papier, je hoeft niet met je potlood te drukken bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er ontzettend veel leuke en vrolijke kleurplaten. Ze zijn wel heel groot, dus geduld is een schone zaak. Dat ontbreekt bij mij nog eens. Plus, ik vind het wat minder dat er kleurplaten in zitten die je zelf moet/kunt aanvullen. Zelf kan ik niet goed tekenen, dus dat vind ik wel een beetje jammer.

DSCN1131

Dit boek is van – zoals je al kunt zien – Flying Tiger. Ik kwam hem daar tegen voor ik geloof €2,-. Die kon ik dus niet laten liggen! Dit is een dun en klein boekje wat je makkelijk even meeneemt in je tas, voor bijvoorbeeld onderweg in de trein. Hierin staan allemaal mandala’s die je kunt inkleuren en zijn over het algemeen allemaal eenvoudige kleurplaten. Een must als je een keer geen gepriegel wilt 🙂

DSCN1130

Om nog even in de ‘mandala-sferen’ te blijven, nog een boek met mandala kleurplaten. Deze heb ik gekocht bij de Boekenvoordeel. Ik heb ‘m al een hele tijd, dus de prijs zou ik je niet durven zeggen. Ook dit boek heeft allemaal wat eenvoudigere kleurplaten. Ik hou ook wel van eenvoudig en niet te ingewikkeld. Deze behoord dan ook zeker tot mijn favorieten.

DSCN1135

Dit is toch wel één van de mooiste kleurboeken die ik heb. Deze kocht ik op de KreaDoe beurs afgelopen november. En heeft als thema, zoals je ziet, winter. Nu zal ik hem dan ook niet openslaan, haha. Maar ik wilde deze ook graag even benoemen. Dit kleurboek heeft namelijk grote voordelen en is niet super duur. Alle kleurplaten kun je er namelijk uitscheuren en enkelzijdig. Wat ik erg prettig vind. Zo is de keuze echt aan jou of je stiften of potlood gebruikt. Je kunt deze boeken hier kopen.

DSCN1133

DSCN1134Deze twee kleurboeken komen beiden (Ik kreeg het stickertje er niet meer af) van het Kruidvat. Ze hebben leuke, veelzijdige, kleurplaten. Van simpel tot gevorderd. Erg leuk. Ook in deze boeken staan kleurplaten die je zelf kunt aan- en invullen. En dat vind ik ook bij deze wel een nadeel.

DSCN1136En dan de laatste en meest recente aangeschafte kleurblok. Deze adult colouring van de Action. Wie heeft hem inmiddels ook? Ik vind dit echt super leuk in combinatie met mijn hobby Postcrossing. Maar ook leuk om te sturen naar bijvoorbeeld je penvriendin. Hier zitten wel wat moeilijkere kleurplaten in, waar je zeker een tijdje mee zoet bent. Maar ze zijn erg leuk!

Dit waren al mijn kleurboeken. Ik mag van mezelf dan ook écht geen nieuwe meer kopen. Het kleurboek van de Action is dan ook de laatste voorlopig.

Welk boek is jouw favoriete kleurboek uit je eigen collectie?

Only registered users can comment.

  1. Die van de Action lijkt me echt heel fijn, zo in de vorm van postkaarten 🙂 ik heb een stuk of 3 kleurboeken en zou me er echt wat meer moeten aanzetten, ik vind het heel leuk om te doen maar vind de tijd vaak niet

  2. Ik ben er ook net mee begonnen, met dat kleuren. Voorlopig gebruik ik gewoon afbeeldingen van op internet die ik dan afdruk, maar misschien dat ik binnenkort ook maar eens een echt kleurboek koop als ik het leuk blijf vinden.
    Ilse onlangs geplaatst…Liebster Award (3)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge