Shopping

Jurkjesdag

8 juli 2015

jurkjesdagBron

Vandaag (voor jullie gisteren) is het voor mij jurkjesdag. Je zal wel denken; jurkjesdag, waar heb je het over? Wie mij goed en lang kent weet dat ik nooit een jurk draag. Vandaag is de dag die daar verandering in gaat brengen.

Ik ben nooit een jurkjesmens (is dat een woord?) geweest trouwens. Ik vond ze altijd heel leuk, maar niks voor mij. Ik had wel af en toe eens een zomerjurkje die ik zelden droeg. Erg zonde natuurlijk.
Ik voelde mij nooit echt mezelf in een jurkje. Misschien is dat wel heel raar, als ik dat zo zeg? Toch is het echt zo.

DSC_0005-ju_2
Dé jurk

Maar vandaag is de dag dat ik echt een mooi jurkje aan mag moet. Vanavond is namelijk de diploma uitreiking van mijn vriend. En zoals ik wel eens via foto’s heb begrepen, gaat dat op het HBO best wel netjes. Mijn vriend gaat ook in pak. Ik kan dus niet in mijn kloffie verschijnen.
Speciaal voor deze gelegenheid ben ik op jacht gegaan naar een jurkje en bijpassende schoenen. Want pumps (of iets wat er enigszins op lijkt, want ik heb steunzooltjes), die had ik ook niet.

Het is het eerste jurkje waar ik mij echt prettig in voel. Een wonder wel te verstaan. En dat resulteerde tot een aanschaf van een tweede jurkje. En zo geschiedde dat een meisje zonder jurkjes ineens jurkjes ging dragen.

Hebben jullie jurkjes in de kast hangen voor bijvoorbeeld speciale gelegenheden? Of draag je sowieso wel eens een jurkje?

Only registered users can comment.

 1. Ik draag niet heel vaak jurkjes. Vooral in de zomer. Dus ik heb zomerjurkjes in de kast en een aantal nette jurkjes. Het is namelijk wel eens gebeurt dat Kevin me vroeg om hem te vergezellen op een bruiloft die hij moest draaien en dan is het wel zo handig om een net jurkje in de kast te hebben. 😉
  Wendy onlangs geplaatst…“Een kijkje terug” | JuliMy Profile

 2. Wat een mooi jurkje! En nog gefeliciteerd met je vriend 🙂
  Zelf draag ik eigenlijk alleen in de zomer jurkjes, en op feestdagen. Zonde, want ik heb genoeg leuke jurkjes in mijn kast hangen!
  Kim onlangs geplaatst…Familie in DuitslandMy Profile

 3. Mooi jurkje hoor!
  Ook ik heb heel erg moeten wennen aan het dragen van jurkjes, en nog steeds is het meer iets voor een bijzondere gelegenheid dan zomaar op een doordeweekse dag. Toch word het wel steeds makkelijker, hoe vaker je een jurkje aan hebt, hoe meer je er aan went en hoe meer het bij je gaat horen 🙂
  Isolde onlangs geplaatst…Gewoon gelukkig!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge