Huis & Tuin

Huis & Tuin | Ons tuin project is klaar!

12 april 2017

Bron: Pexels

Laten we er maar gelijk een nieuwe categorie aan toevoegen. Huis&Tuin it is! En niet zomaar, want we hebben ein-de-lijk onze tuin onder handen genomen. Of laten we eerlijk zijn: onder handen laten nemen.

Oerwoud

Toen wij ons mooie huisje eindelijk hadden, was onze tuin die bij de bezichtiging mooi was, uitgegroeid tot een ware jungle. Met behoorlijk hoog gras en vergroeide planten. Het zag er helaas niet zo mooi uit.
We hebben toen zelf alles een beetje amateuristisch gesnoeid en een beetje netjes gemaakt voor de winter (we trokken er in september in).
Vorige zomer was dan ook het plan om de tuin aan te gaan pakken. Maar dat is er dus helemaal niet van gekomen. We wisten dan ook nog niet zo goed wat we wilden en hebben daar lang over nagedacht en ook was het plan om alles zelf te gaan doen.

Plan uitwerken

Toch kwam er afgelopen winter ongeveer een duidelijk idee wat we nou met de tuin wilden. Het gras moest er sowieso uit. Nieuw gras wilden we niet en dat moest dus vervangen worden voor wat anders. We kozen ervoor om siergrind op die plek leggen.
Maar ik ken mezelf een beetje, ik heb echt geen groene vingers. Geen idee hoe het met jullie zit, maar ik kan een cactus nog dood laten gaan.

Omdat ik toch wel nieuwsgierig was, besloot ik wat hoveniers langs te laten komen. Uiteindelijk hadden we er eentje gevonden die precies wist wat we wilden én niet onbelangrijk: hij kon het ook nog voor een leuke prijs doen.

Oud & nieuw

We hebben niet de hele tuin totaal veranderd. Ik vond (en vind!) de indeling namelijk erg leuk. Dus dat wilde ik ook graag zo houden. Eigenlijk was ons grote struikelblok het grasgedeelte.
Daarnaast wilden we ook nog de lelijke stammetjes van de oude coniferen (niet op de foto) nog graag op een mooie manier verbergen. Eruit halen zou namelijk te lastig zijn.

Hierboven zie je dus een duidelijke voor- en nafoto. Hoewel de voorfoto er erg netjes uitziet, was het echt een puinhoop. Maar we hebben dan ook voordat deze foto gemaakt werd een hoop tuinafval weggedaan.
En inmiddels (zie rechts) licht er dus siergrind op de plek waar gras was en is ook het vlak iets aangepast. Wij zijn heél blij met onze mooie nieuwe tuin. Het voelt veel meer eigen. We hebben dan ook al wat zonnestraaltjes in onze tuin kunnen meepikken.

Heb jij ook zo’n fijne tuin?

Only registered users can comment.

  1. Is mooi geworden! Onze tuin is groot en word zo nu & dan eens bijgewerkt. Voorlopig zijn we nu tevreden met hoe het nu is, maar hebben er toch wel maanden of zeg maar jaren over gedaan om het te krijgen zoals het nu is. Op ons eigenste tempo uiteraard 🙂

  2. Wauw, wat een verschil! Het eindresultaat is echt heel mooi! Ik heb zelf totaal geen groene vingers, maar wij hebben dankzij mijn moeder een prachtige tuin. Toch denk ik dat mijn tuin bij mijn toekomstige huisje vooral iets met stenen en een grote loungebank wordt. Plantenverzorging en ik gaan niet zo goed samen, hoe mooi ik planten ook vind.
    Romy onlangs geplaatst…Met volle angst vooruit | rijangst overwinnenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge