Algemeen | Fibromyalgie | Solliciteren | Werk

HOERA! Ik heb een baan!

25 januari 2017

Bron: Pixabay

Jeetje, zeg! Ik ben zó ontzettend blij dat ik deze blog mag gaan schrijven vandaag (afgelopen maandag). Wie had dat gedacht, toch nog het jaar zo positief beginnen. Wauw! Ik ben gewoon helemaal beduusd en blij. Ik wil alleen nog maar dansen en feestjes vieren!
Maar ik zal dit artikel ook wat inhoudelijker maken dan alleen maar mijn blijdschap. Zo vertel ik jullie hoe dit allemaal zo is gelopen en tot stand is gekomen.

Wajong-uitkering
Wie mij al een langere tijd volgt weet dat ik een wajong-uitkering ontvang. Dit vanwege mijn fibromyalgie, waarvoor ik 80 tot 100% ben afgekeurd. Desondanks heb ik altijd het streven gehad een papiertje op zak te krijgen en te vechten voor een baan. Of dat nou voor mezelf is of bij een baas. Ik wil graag mijn bijdragen hebben in onze maatschappij. Dat is voor mij héél erg belangrijk. We kunnen allemaal net als die flapdrol van een broer van Virginia (verloofde van “meneer Cactus”) ons handje ophouden maar dat is zeker niet de bedoeling. Zijn uitspraken hebben mij ook ontzettend boos gemaakt. Maar daar ga ik verder niet al te veel over uitweiden. Dan krijgt hij precies wat hij wilt natuurlijk.
Mijn doel is altijd geweest om te gaan werken. Al vanaf het begin dat ik mijn uitkering kreeg (of zoals het voor mij voelt: die stempel kreeg) wilde ik zorgen dat ik hoe dan ook aan het werk zou komen. Inmiddels ontvang ik al 10 jaar mijn uitkering (jeetje, gewoon alweer 10 jaar geleden dat ik 18 was… Oudje) en in die 10 jaar heb ik ontzettend veel geprobeerd. Het meeste lukte niet, helaas. Van opleidingen tot stages en werkervaringsplaatsen. Toch kwam er een lichtje aan de donkere hemel toen ik bij de Gemeente begon. Hier ervoer ik dat ik wél kan werken, maar onder de juiste omstandigheden.
Helaas kon ik daar niet blijven en vertrok ik na een halfjaar weer. Kort daarna startte ik met mijn eigen bedrijf. Ook een periode waar ik énorm veel heb geleerd. Hierover heb ik ook al een uitgebreid artikel over geschreven.

Gezondheid
En ook wie mij al een hele poos volgt weet dat mijn gezondheid ups en downs kent. Hele erge downs soms. Maar juist dát motiveerde mij om op zoek te gaan naar beter. Wat gaat mij helpen om mij beter te voelen? Ik heb verschillende therapieen en medicatie gehad in de loop der jaren. Waarvan APS één van de dingen waren die best goed aansloegen.
Vorig jaar kwam daar ook de injectie vitamine B bij. Man, wat een verandering was er gaande. En het gaat nog steeds zo goed na bijna driekwart jaar. Ongelooflijk dat ik dit niet eerder heb gedaan en gekund.

Deze foto plaatste ik op mijn social media. Blij ei!

Werk
Maar dan het onderdeel waar het natuurlijk écht om draait. Want ik heb een BAAN! En ik vind dat dat ik caps lock mag. Ik heb een baan, lieve lezers. Het is écht waar. (Oké, dit zeg ik dus eigenlijk even tegen mezelf omdat het nog een beetje onwerkelijk voelt). Het was een hele lastige periode, met een nare ervaring die mij echt de hoop deed opgeven. Maar ik wist wel mezelf weer te herpakken. En op dat moment werd ik gebeld door het UWV dat ze voor mij een vacature tegen waren gekomen. Bij interesse wilden ze mijn cv en profiel doorsturen naar het desbetreffende bedrijf.
Ik was meteen enthousiast! Dus mijn cv en profiel werd doorgestuurd. Een paar uur later (ja, echt waar) werd ik al gebeld. Verbluft was ik. Zo snel had ik dat niet verwacht. Het was een heel leuk en goed gesprek. Ik kon rekenen op een uitnodiging voor een gesprek. HOERA!

Maar dat werd – in eerste instantie – geen hoera. Ik kreeg ineens een afwijzing. Ik snapte er helemaal niks van. Deze baan leek mij zo leuk, dat ik gewoon besloot er achteraan te bellen. Waarschijnlijk is dat dan ook ‘mijn redding’ geweest voor deze baan. Uiteindelijk kreeg ik kort daarna toch nog een uitnodiging voor een gesprek.

Ik was dan ook bloed en bloednerveus voor het gesprek. Zo stom, maar het was (en is) zo ontzettend belangrijk voor mij dat ik weer kan werken. Dus ik legde ook voor mezelf de lat erg hoog. Het gesprek ging gelukkig ondanks de enorme zenuwen goed. En toen werd het afwachten geblazen.

Afgelopen maandag kwam het hoge woord eruit: JE HEBT EEN BAAN! Wauw hey. Wat een feest! In februari zal ik gaan beginnen met een proefplaatsing van 3 maanden, waarnaar (in principe) een contract zal volgen. In die periode mag ik mijn aantal werkuren en de werkzaamheden gaan opbouwen. Wat ik ga doen? Voor de nieuwsgierigen onder ons (niks mis mee hoor, vind ik zelf ook altijd leuk om te weten van andere bloggers): ik ga werken als secretaresse.
De kans die ik bij dit bedrijf krijg is zo gaaf en bijzonder. Zoiets neem je natuurlijk met beide handen aan.

Wat dit voor mijn blog gaat betekenen weet ik niet. Ik hoop dat het schema wat ik nu heb gewoon zo kan blijven. De tijd zal het leren. Maar werk, dat staat op nummer 1!

Only registered users can comment.

 1. Oooh wat super zeg!!!
  Mijn man heeft ook jaren Wahjong gehad, of ja hij werkte via zijn wahjong. Maar is daarmee gestopt. Hij wilde werk vinden op zn eigen houtje en dus niet aan een plafond zitten qua inkomen. En hij doet het super! Zo trots op hem en nu ook zoooo trots op jou. You did it!! Gefeliciteerd meis..
  Nicole onlangs geplaatst…Ik kijk nu al uit naar..My Profile

  1. Ah, wat lief dankjewel!
   Ik kon helaas geen baan vinden op mijn eigen houtje. Maar het is niet zo dat ik dan niet boven een bepaald bedrag kan gaan verdienen hoor. Dan wordt je uitkering gewoon ingehouden. Met het aantal uur wat ik ga werken ben ik als het goed is zelfs uitkering-vrij!

 2. Aaah wat top!! Ik ben heeeel blij voor je. Gefeliciteerd! Heel veel succes alvast. Echt goed dat je toch nog er achteraan gebeld had trouwens! Zo zie je maar, altijd je mond opentrekken haha.

 3. Gefeliciteerd!! Wat leuk. En het is super verstandig om achter dit soort dingen aan te bellen. Zo zie je maar weer. Dat adviseer ik ook altijd. Soms bel ik zelfs vooraf. Om even wat meer te vragen over de functie en ik gerichter kan schrijven. Maar ook zodat mijn naam eens gevallen is en mijn brief zeker weten gezien wordt. Heeft ook altijd geholpen. Maar daar hoef je je voorlopig niet druk om te maken. Want je hebt nu toch een baan 🙂
  Sheila onlangs geplaatst…Interview: Hoe is het om voor de liefde naar Amerika te verhuizen?My Profile

 4. Ook nog even digitaal: TOPPER! Ik ben zoooo ontzettend blij voor je en heb echt met je meegeleefd. Top dat uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht is gekomen. Dat gaan we in 2017 zeker even vieren bij de bagels & beans<3333

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge