Penvriendinnen | Postcrossing

Hoe vind je een penvriendin?

5 maart 2015

hoevindjepenvriendin

Hoe leuk is het om een penvriendin te hebben? Nou, ik kan je verzekeren dat dat echt heel erg leuk is! Sowieso hou ik van schrijven, iets vertellen aan een ander en van een leuk gevulde brievenbus.
Nu is mijn brievenbus al eens gevuld met kaarten die ik via Postcrossing krijg. Maar ik wilde ook wat meer schrijven dan alleen een kaartje.

Hoe vind ik een leuke penvriend of vriendin?
Daar zijn vele manieren voor natuurlijk. Het kan zijn dat je iemand ontmoet op vakantie. Maar toch zie je dat tegenwoordig (helaas) wat minder.
Er zijn zo een aantal website’s waar anderen oproepjes plaatsen voor een penvriend of penvriendin (Bijvoorbeeld hier, hier, hier en hier). Zelf zou je natuurlijk ook een oproepje kunnen plaatsen. Maar je kunt ook een reactie sturen naar iemand die een hele leuke oproep geplaatst heeft!

Een andere mogelijkheid is om via een forum in contact te komen met iemand die opzoek is naar een penvriendin. Bijvoorbeeld op het Viva-forum worden wel eens oproepjes geplaatst. En ook via Facebook zijn er verschillende groepen waar je in contact kunt komen met je toekomstige penvriend of penvriendin!

envelope instagram

Hoe leuk is het om zo’n envelop als hierboven in je brievenbus te vinden? Ik hoop dat mijn penvriendin hier heel blij van wordt! 🙂

Wat schrijf je naar die persoon?
Zelf vertel ik altijd wat over mezelf en waar we raakvlakken hebben. Wie weet hebben we dezelfde hobby’s. Dan kan ik daar mooi op in spelen.
Maar het kan ook zijn dat het oproepje niet zo uitgebreid is. Dan probeer ik kort maar toch veel over mezelf te vertellen, zodat de persoon van het oproepje een duidelijk beeld heeft van wie ik ben.

Soms mail ik een paar keer heen en weer om duidelijk te krijgen of we allebei dezelfde verwachtingen hebben van het schrijven van brieven naar elkaar. Want als dat niet zo is, is de lol er ook snel af en dat zou wel jammer zijn.

Heb jij ook een penvriend of penvriendin?

Only registered users can comment.

 1. Ik heb al jaren penvriendinnen en vind het nog steeds ontzettend leuk om vooral lange brieven te schrijven, maar ook om te ontvangen. Soms een kleinigheidje erbij en de ander is weer helemaal blij. De kleine dingen die het doen.
  En penvriendinnen blijven altijd welkom!

 2. Ik heb geen penvriendin, wel ooit gehad maar na een tijdje hadden we niks meer te vertellen naar elkaar. Tegenwoordig gaat alles zo veel sneller via social media dat het ook niet echt meer in me opkomt om een brief te schrijven hahaha.
  Marleen onlangs geplaatst…Mijn naamkettingMy Profile

 3. hallo Simone,
  wat een leuke post!
  Ik heb hier zelf een pen vriendin mee gemaakt.
  We hebben het heel leuk samen en zijn van plan binnenkort af te spreken.
  Ik heb heel veel aan je post gehad. dankjewel daarvoor!

  veel liefs en kusjes uit Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge