Algemeen

Hoe ontwerp ik mijn sieraden? (+jullie hulp gevraagd!)

2 augustus 2017

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten maak ik graag sieraden. Veel voor mezelf, maar ik verkoop ook een aantal exemplaren via mijn shop. Het duurt nog wel even, maar de herfst begint wel te naderen (eigenlijk wil ik hier niet eens aan denken 😛 ). En ook al zijn er vorige week nog een paar nieuwe items online gegaan, ben ik weer druk met het bedenken van nieuwe sieraden. Hoe ik te werk ga en waarom ik dit artikel schrijf, lees je hier!

Inspiratie

Inspiratie is soms wel een dingetje. Ik ben absoluut geen modepopje en niet heel goed op de hoogte van de trends. Dit maakt het soms wel eens lastig. Voor mezelf maak ik namelijk gewoon wat ik mooi vind. Echter werkt dit – niet altijd – voor verkoop. Soms haal ik ook inspiratie uit andere afbeeldingen van sieraden van het moment zelf. Maar ik krijg ook inspiratie door het bekijken van leuke kralenwebshops.

Product foto’s maken van de nieuwste items

Ontwerp bedenken

Wanneer ik een ontwerp ga bedenken doe ik dit eigenlijk alleen in mijn hoofd. Ik teken niets uit. Klinkt misschien heel raar, maar dat werkt voor mij gewoon. Ik kan daarnaast ook totaal niet tekenen, dus als ik het al zou tekenen zou ik over een tijdje niet weten wat ik daar nou mee bedoelde. Niet zo handig dus. Wat ik ook nog wel eens wil doen is plaatjes bij elkaar zoeken. Een soort moodboard maken dus. Wanneer ik de spullen al in huis heb ga ik vaak gewoon er even voor zitten en gewoon wat ontwerpen proberen. 9 van de 10 keer moet ik het weer helemaal uit elkaar halen omdat het niks is. Maar soms blijft er wel eens wat leuks over en dat verschijnt vaak op social media en de shop.

Jullie hulp nodig

Nu schrijf ik dit artikel natuurlijk niet zomaar. Ik vind het leuk om jullie een kijkje achter de schermen te geven. En mocht je daar meer van willen zien, dan moet je mijn shop zeker op Instagram volgen. Ik wil namelijk ook wat aan jullie vragen. De kleuren voor het najaar en de winter zijn inmiddels bekend. Dus wat voor soort sieraden zou jij deze winter graag terug zien? Wat draag jij graag? Knopjes of hangende oorbellen? Een ketting of choker? Één armband of een setje? Ik zou zeggen brand lekker los en foto’s en plaatjes mogen natuurlijk ook. Wil je je ideeën niet openbaar delen, dan mag je mij natuurlijk ook gewoon mailen.

Only registered users can comment.

  1. Misschien is een tekencursus iets?! Ik heb het vroeger gedaan en vond het echt heel erg tof.. Heb heel wat mooie aquarel tekeningen nog liggen boven waar ik erg trots op ben!

    Ik vind die vogel erg tof, die te zien is op de bovenste foto… Ik hou erg van minimalistische sieraden, niet te druk en rustige kleuren. Daarnaast draag ik eigenlijk altijd dezelfde sieraden, 2x oorbellen (knopje en een grotere ring), mijn trouwring en een groot horloge.

    Succes! Ben erg benieuwd naar je nieuwe creaties, deze ziet er al erg tof uit

  2. Ik hou zelf van sets( oorbellen en ketting) maar dat is natuurlijk erg persoonlijk. Ik draag meestal hangers, als oorbellen, eigenlijk nooit knopjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge