DIY | Hobby onder de Loep

Hobby onder de Loep: Kleuren voor volwassenen!

15 november 2014

hobbyonderdeloep2

Vorige week verscheen het artikel van Annouska over haar passie en hobby dwarsfluit spelen in de rubriek Hobby onder de Loep. Vandaag vertelt Janie over haar hobby kleuren. Ze dacht even dat het kinderachtig zou zijn, maar inmiddels is het een hype. Lees je mee?

wp_20140420_009

Altijd ben ik druk, druk met al mijn hobby’s! Ik heb echt teveel dingen die ik leuk vind om te doen. Bloggen, schrijven, ouderwets brieven schrijven met penvriendinnen, lezen, kaarten maken, muziek luisteren en… kleuren! Kleuren is echt een hele grote hobby van mij.

Begin dit jaar las ik op diverse bloggen over het kleurboek voor volwassenen. Mijn aandacht was gelijk getrokken. Dat is misschien wel iets voor mij dacht ik gelijk. Ik ben een erg onrustig type. Mijn hoofd staat nooit stil en ik vocht keihard tegen mijn eetstoornis. Nergens kon ik de rust en ontspanning in vinden waar ik zo’n ontzettende behoefte aan had. Ik was zoekende naar een bezigheid waarmee ik mijn gedachten even rustiger kon krijgen.

wp_20140410_002

Na het zien van het kleurboek voor volwassenen op diverse bloggen spaarde ik wat geld apart en kocht het kleurboek en kleurpotloden voor mezelf. Mijn man stond erop dat ik gelijk goede kleurpotloden zou aanschaffen en mijn keuze viel op een groot blik Bruynzeel kleurpotloden. Dit blik was niet het goedkoopste maar het is het geld ontzettend waard! Een paar weken geleden vond ik voor een klein prijsje Bruynzeel viltstiften. Ik was zo blij als een klein kind. Ik wissel het kleuren nu af. De ene keer met de kleurpotloden, de andere keer weer met de viltstiften.

2014_08_22_18_51_44

 

In eerste instantie dacht ik nog dat het erg kinderachtig zou overkomen om als volwassen persoon te gaan zitten kleuren. Toch stapte ik al heel snel over deze gedachte heen. Toen ik het kleurboek eenmaal in mijn handen had stond ik te popelen om ermee aan de slag te gaan. Nadat ik de eerste kleurplaat had ingekleurd was het wel duidelijk dat er een verslaving was ontstaan! Meerdere malen per week duik ik in mijn kleurboek. De ene week wat vaker dan de andere week. Het hangt er een beetje vanaf hoeveel tijd ik heb. Vooral op momenten dat ik mijn gedachten niet onder controle krijg of vreselijk onrustig ben ga ik kleuren. Het werkt rustgevend, ontspannend en therapeutisch voor mij. Zodra ik me op de kleurplaat richt vloeien alle spanningen en onrust uit me weg.

Mijn kleurhobby combineer ik ook met het brieven schrijven aan mijn penvriendinnen. Ik probeer regelmatig briefpapier te vinden met illustraties die ik kan inkleuren. Het maakt de brief nog nét wat persoonlijker! En het is zo leuk om te doen! Dit jaar maak ik ook voor het eerst zelf kerstkaarten die ook met mijn kleurhobby te maken hebben!

WP_20141101_010

Mijn buurmeisje houd ook erg van kleuren. Zij komt dan naar me toe en zitten we middagen samen te kleuren. Heel erg leuk en gezellig! We hebben er samen heel veel plezier in.

Er zijn inmiddels ontzettend veel kleurboeken te koop in diverse winkels. Soms heb ik ontzettend veel zin om helemaal los te gaan en een paar prachtige kleurboeken erbij te kopen. Ik kan me er helemaal aan verlekkeren! Maar het is ontzettend duur voor mij. Wij leven op bijstandsniveau dus is het niet vanzelfsprekend om zomaar dingen te kunnen kopen. Gelukkig kan je op internet veel kleurplaten vinden die gratis uit te printen zijn. Ik neus regelmatig rond op het web om weer wat leuke kleurplaten te vinden waar ik lekker mee aan de slag kan gaan.

6tag_051114-235806

Op Instagram volg ik veel mensen die net als ik verslaafd zijn aan kleuren. Het is zo leuk om alle foto’s voorbij te zien komen van alle prachtige ingekleurde kleurplaten! Zelf plaats ik op Instagram ook foto’s van al mijn ingekleurde kleurplaten.

Je kunt mij volgen via mijn blog www.mijnschrijfhoekje.wordpress.com en op instagram @mijnschrijfhoekje!

Wil jij ook graag vertellen over jouw hobby in Hobby onder de Loep? Dat kan! Stuur mij een mailtje om je aan te melden.

Only registered users can comment.

  1. Wat leuk dit. Leuke rubriek ook trouwens.
    Ik heb ook een kleurboek voor volwassenen, maar het is hier bij een paar kleurplaten gebleven. Sindsdien ligt die in de kast.

  2. Lijkt me erg gezellig, zo kleuren met je buurmeisje! Ik heb een tijdje terug 2 kleurboeken gewonnen maar heb de tijd nog niet gevonden om er in te kleuren. Dit ga ik binnenkort zeker doen want ik denk dat het voor mij ook rustgevend kan werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge