Fibromyalgie
Fibromyalgie

FIBROMYALGIE | Hoe gaat het nu?

23 februari 2018

Fibromyalgie

Zoals je wellicht weet, wanneer je mij langer volgt, ben ik een van de “gelukkigen” die de stempel Fibromyalgie heeft gekregen. Vooral in het begin, toen ik 18 was, was fibromyalgie echt een vage ziekte en werd ik eigenlijk door niemand begrepen. En niet alleen dat, want door deze aandoening/ziekte was het voor mij niet mogelijk een reguliere studie te volgen.
Maar ik heb natuurlijk verschillende behandelingen geprobeerd en de grote vraag luidt: Hoe gaat het nu? Dat vertel ik je graag in dit artikel.

Vitamine B12 in de vorm van injecties

Sinds 1,5 jaar krijg ik vitamine B12 injecties. Jeetje, dat is eigenlijk al best een tijd! En ik ben maar wat blij dat ik ze krijg. Het heeft mijn leven zo enorm veranderd. Ik ben gewoon weer in staat om te werken. Dat is zó fijn. Het voelt echt alsof je meedoet met de maatschappij en niet maar langs de zijlijn staat toe te kijken. Ik doe echt mee. Ik doe er toe.
Hoewel deze injecties mijn leven enorm hebben veranderd, is het helaas niet zo dat daarmee alle klachten zijn verholpen. Was de wereld maar zo mooi, ik had er echt voor getekend. Ik ken nog steeds mijn slechte dagen, die over het algemeen zeer zeldzaam zijn. Maar bij langdurige kou en/of vochtig weer, zijn de poppen ook weer aan het dansen. Zo ook op dit moment. De kou is echt killing voor mij momenteel en ik slaap geen nacht meer goed en door. Pijnstillers werken niet of nauwelijks. Het is echt ‘uitzingen’ en hopen dat het weer snel beter wordt.

Grenzen zijn verlegt

Dankzij de injecties zijn mijn grenzen aanzienlijk verlegd. Ik kan een stuk meer aan en hebben. Maar áls ik over mijn grenzen heenga, dan merk ik dat ook heel erg goed. Zolang ik netjes binnen de lijntjes blijf kleuren (om het zo maar te zeggen), is er weinig aan de hand.
Maar ik ben wel iemand die soms iets per se heel graag wilt doen en dan is dat net weer over mijn grens heen, natuurlijk. Daarin moet ik soms wel strenger zijn voor mezelf en eerder ‘nee’ zeggen. Ik heb dus genoeg te leren nog, wat dat betreft.

Ik zal niet te veel klagen

Maar laten we eerlijk zijn, van waar ik vandaan kom en waar ik nu ben is gewoon een wereld van verschil. Eigenlijk mag ik niet eens klagen. Ja, ik heb momenteel een erg slechte periode. Helaas zijn die injecties geen geneesmiddel, het werkt alleen ter ondersteuning. Er zijn dan ook nog steeds geen genezingsmiddelen voor Fibromyalgie en ik denk dat dat nog heel erg lang gaat duren voor dat dat uberhaupt komt. Dus ik moet even met wat ik heb. Dat gaat voor ongeveer 80% goed, gok ik. Dat vind ik toch wel een behoorlijke prestatie! Ik ben heel blij dat ik een huisarts heb die met mij deze injecties wilde proberen. Want laat ik eerlijk zijn: als ik die niet had gehad, stond ik niet waar ik nu sta.

Only registered users can comment.

  1. Wat fijn dat de injecties zo’n positief effect op jouw gezondheid hebben. Fijn dat je 80% van de tijd probleemloos door het leven kan gaan, zonder al teveel pijn. Ik zal mee duimen dat het weer snel beter wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge