Fibromyalgie | Persoonlijk

Fibromyalgie | CBD Olie

24 februari 2016

Fibromyalgie-

Een tijdje geleden werd ik door mijn therapeute getipt op CBD Olie. Deze olie is gemaakt van de cannabisplant. Ik heb het een tijdje geprobeerd en vandaag vertel ik jullie mijn bevindingen. Oja, en nog wel even handig te vermelden: dit is niet verslavend. 🙂

Hoe werkt het?
De CBD Olie neem je in en druppel je onder je tong. Het is zeker niet lekker. Ik zou het omschrijven als een grassmaak die je een tijdje houdt. Maar het neemt naar verloop van tijd wel af. Naar mijn idee neemt het af zodra het is uitgewerkt.
In de eerste periode ervoer ik de werking van de CBD Olie hetzelfde als ik bijvoorbeeld Ibuprofen gebruik.

Het is wel zo dat je de CBD Olie gelijkmatig moet opbouwen. Je kunt dus niet meteen met 5 druppels beginnen.
Ik gebruik op het moment 1 druppel per keer en dat heeft voor mij – maar dit kan voor iedereen anders zijn – dezelfde werking als een Ibuprofen 600mg.

Voordelen?
De voordelen van deze olie is dat je geen chemische stoffen binnen krijgt, waar je zelfs naar verloop van tijd immuun voor wordt. Dat heb ik vaak als ik lange tijd veel Ibuprofen moet gebruiken.
Wat mij betreft zijn dat twee hele belangrijke punten. Daarnaast kun je, opbouwend, de sterkte van deze olie bepalen.

Zijn er nog nadelen?
Het nadeel is dat je van te voren niet weet hoeveel druppels je nodig hebt om van je pijn af te komen. Maar dat geldt naar mijn idee bij alle medicatie. En wat ik wel als een nadeel zie is de grassmaak.
Alleen weet ik niet of je dit medicijn makkelijk kunt vervoeren naar het buitenland als je op vakantie gaat. In dat geval houd ik altijd mijn standaard medicatie achter de hand.

Eind conclusie 
Inmiddels heb ik de CBD Olie een hele lange tijd getest. En eigenlijk ben ik – inmiddels – een beetje teleurgesteld. Voor de nacht helpt hij mij, wanneer ik pijn heb, mij goed in slaap. Maar pijnbestrijding blijft nu uit. Omdat ik de grassmaak echt zo hinderlijk vind, wil ik ook eigenlijk niet meer dan 2 druppels gebruiken. Het komt er dus op neer dat dit voor mij helaas niet echt werkt. Althans, niet als pijnbestrijding.

Natuurlijk werkt dit middel niet voor iedereen, waar ik helaas één van ben. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het voor een ander ook niet werkt.

Kennen jullie dit als pijnbestrijding al en zou jij het proberen?

Only registered users can comment.

 1. Ik had al wel eens gehoord van het gebruik van deze olie en was dan ook erg benieuwd naar je review, toen ik zag dat je er een blog over had geschreven. Fijn dat je zo eerlijk bent in je review. Wat vervelend voor jou dat het niet voldoende lijkt te werken. Een wondermiddel zal het niet zijn, maar ik had je graag anders gegund.
  Ingrid – 365 Miles to Paris onlangs geplaatst…Kringloopgeluk met een verzameling vintage stationeryMy Profile

  1. Dankjewel! Ja, shit happens haha! Ik heb natuurlijk al zoveel geprobeerd, dus dit kon ook wel op het lijstje. Maar ik hoop dat ik er anderen ook mee kan helpen om het eens te proberen. Of dat ze het besluit kunnen nemen om het toch niet te proberen.

 2. Wat jammer dat het voor jou niet helpt. Hoort die grassmaak bij het hele idee van die olie of kan het ook nog per merk verschillen?
  Ik ken het wel als pijnstiller, maar heb het nog nooit geprobeerd. Ik functioneer redelijk goed op de standaard pijnstilling en ook al weet ik dat die niet hetzelfde is als wiet staat het me toch een beetje tegen om het te proberen. Hoewel ik het wel zou doen als andere dingen niet meer werken
  Leonie onlangs geplaatst…Mijn ervaring met de tangleMy Profile

 3. ik gebruik de cbd olie van venamed ( http://www.venamed.nl ) en die smaakt prima, een soort van nootsmaak, ik vind het zelfs een beetje lekker. En dit wonderbaarlijke spul helpt me op meerdere gebieden beter te voelen van al mijn kwalen. Ik denk dus dat er verschillende varianten zijn op dit gebied. tot zover! xAns

 4. Mooi en helder geschreven blog alleen super jammer natuurlijk dat het voor jou niet zo goed werkt of gewerkt heeft. Ik ben erg benieuwd naar het soort olie dat je gebruikt hebt qua percentage (zuivere) cbd want daar zit nogal veel verschil in. Ook qua smaak overigens. De biologische cbd olie van MediHemp is wat dat betreft nootachtig qua smaak en wordt door veel mensen lekker gevonden.

  De kwaliteit van de olie is ook vrij bepalend voor het resultaat denk ik. Qua werking krijg ik namelijk heel vaak te horen dat cbd olie goed werkt tegen pijnklachten en ook voor slaapproblemen goed werkt.

  Zie eventueel http://www.biovoorjou.nl/blogs/cbd-olie/fibromyalgie-en-cbd-olie/ voor ervaringen van andere mensen.

 5. Hoi Simone,

  Ik gebruik het ook voor mijn fibromyalgie maar wel met 2 verschillen t.o.v jou (denk ik). Ten eerste (en dat is de belangrijkste), ik gebruik deze: https://www.cbdolie.nl/product/cbd-olie-10-10ml-medihemp-pepermunt-smaak/

  Dit is de sterke variant van 10% en ik gok dat jij 5% gebruikt. Die heb ik ook gebruikt maar die deed niks voor mij, zelfs niet met 5 druppels per dag. Deze gebruik ik nu 3 druppels en natuurlijk ben ik niet compleet van mijn pijn af, maar het helpt zéér zeker wel!

  Het tweede verschil is de smaak. Mijn 5% was ook de ‘gewone’ versie en ook ik vond die verschrikkelijk. Ik heb nu voor de pepermunt versie gekozen en die smaakt een héél stuk beter.

  Misschien moet je het nog eens een kansje geven?

 6. je hebt het nu ook in spray vorm .” Een revolutie op de CBD markt: er is nu een CBD product dat hoofdzakelijk bestaat uit water in plaats van olie. Een handige wateroplosbare spray met gezonde toevoegingen en CBD. Snel en eenvoudig je vruchtensapje omtoveren in een wonderdrank met deze Aqua+ CBD spray van Jacob Hooy.” Volgens mij kost het 24.95 en ben je die grassmaak kwijt. Het is inderdaad een smerig goedje 🙂

 7. CBD is ook niet HET middel tegen de pijn,dan moet je echt de THC hebben. Om de vieze smaak tegen te gaan kun je lege capsules kopen. THC word je ook niet high van, als je het opbouwt, en als olie gebruikt. Je kunt de
  THC ook in capsules doen of er zetpillen van maken,dan werken de druppels beter en sneller. Een groot misverstand is dat veel mensen denken dat ze high worden van wiet, en ja dat klopt,als je het rookt word je high,maar dat is net het fijne van de olie, je kunt het gemakkelijk doseren per druppel. Natuurlijk,als je het halve flesje leeg zou drinken, ja,dan merk je dat in je hoofd,maar ook niet dat high gevoel, maar anders. Je kunt dan altijd een druppel cbd nemen om dat tegen te gaan. CBD is dus niet geschikt voor hevige pijnen, maar het is natuurlijk nooit verkeerd,want het is goed voor lichaam en geest.

 8. Hoi Simone,
  jammer dat de druppels zo vies smaken voor je. Ik had daar zelf geen moeite mee toen ik ze nog in de winkel kocht. Nu koop ik ze online deze druppels zijn volledig 100% THC vrij die je in de winkel koopt of bij een particulier kan nog een beetje THC inzitten. Daarom dat hogere percentages cbd niet mogen in de winkel omdat er net nog iets in zit. Het smaakt een beetje naar noten het is compleet gefilterd en gecontroleerd in een laboratorium. Voorheen gebruikte ik ook weinig druppels maar nu veel meer. Zonder deze druppels is de pijn weer enorm aanwezig. Ik gebruik ook zelf de cbd zalf met bibong kruiden er door wat ook pijnverlichting geeft. In de ochtend dit op mijn pijnlijke polsen en onderarmen smeren en de pijn is heel de dag weg. Bij de een is al snel een resultaat te merken bij een ander kan het wel 3 maanden of zelfs tot 1 jaar duren het is heel verschillend want ieder lichaam reageert anders.
  Groetjes Petra
  http://hempproducten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge