Fibromyalgie: Blij met de hitte?

hotcold

“Zo, het is weer genoeg afgekoeld om weer te bloggen. HOERA!”

Afgelopen week was het super warm. En zomers weer is best wel fijn voor mij. Ik heb, over het algemeen, dan een stuk minder pijn dan wanneer de herfst en winter om de hoek komen kijken.
Toch is de zomer niet altijd makkelijk. Zeker de extreme dagen, zoals afgelopen week, frustreren mij soms.

Ondanks dat het zulk warm weer is, heb ik dus toch nog elke dag pijn. Het is niet zo dat het veroorzaakt wordt door het weer. Alhoewel, indirect weer wel.
Ik heb namelijk een enorme haat-liefdeverhouding met ventilatoren en airco’s. Met zulke dagen kun je niet om ze heen, want dat Is te warm. Maar met het temperatuurverschil die deze apparaten creëren heb ik wel problemen. De afwisseling van warm en koud is killing. Even goed als supermarkten. Daar blijf ik nu liever weg. To cold inside.
Een middenweg zoeken Is dan ook enorm lastig. Soms weet ik niet meer waar ik het beste kan zitten. Ik denk dat de beste middenweg voor mij rond de 23 graden en droog weer zit. Maar dit is Nederland. Het land der extremen.
Hoewel dat is niet helemaal waar. Want toen ik vroeger nog kampeerde in Frankrijk en daar wel eens de supermarkt in moest, had ik ook hetzelfde.

Hoe frustrerend is het eigenlijk dat je het te warm vind, maar je lijf de airco te koud ervaart? Soms snap ik ook gewoon niks van mezelf. Het is toch ook raar. Gelukkig (?) wordt het deze week weer wat aangenamer en zijn de temperatuursverschillen ook niet zo heel groot meer.

Ik schrijf dit artikel om te vertellen dat het in de zomer dus ook lang niet altijd feest is voor mij. Ik vertel namelijk op verschillende social media hoe blij ik ben met de zomer. Maar op dit soort momenten merk ik ook weer daar de nadelen van.

Ik ben ook benieuwd of andere fibromyalgie patiënten dit ook hebben?

8 thoughts on “Fibromyalgie: Blij met de hitte?

 1. Zelf heb ik geen Fibromyalgie (niet dat ik weet in elk geval), maar dit artikel is wel hartstikke herkenbaar! Net als jou heb ik altijd pijn, wordt die erger met temperatuur verschillen, en deze hitte de afgelopen paar dagen was ver-schrik-kelijk. Hoe dat zit met de airco en dat die dan weer te koud is weet ik ook niet. Zelf zet ik altijd de ventilator aan omdat ik de airco ook net iets té vind.

  Ik hoop voor je dat de pijn nu snel minder wordt, de temperatuur gaat gelukkig al dalen.

  Liefs,
  Celine onlangs geplaatst…Een zomer zonder softijsMy Profile

 2. Lijkt me heel vervelend! Ik kan ook niet goed tegen hitte in combinatie met ventilators (wat met deze hitte inderdaad wel noodzakelijk was), ben er meteen goed ziek van geworden en flink verkouden. Op naar een wat koelere week.
  Anna onlangs geplaatst…Inspiration & Creation #1My Profile

 3. Kan me goed voorstellen dat dat frustrerend is. Nou moet ik zeggen dat ik ook niet goed tegen airco’s kan, maar dan in combinatie met mijn lenzen. Ik krijg er uitgedroogde lenzen/ogen van en dat is ook echt niet fijn. En als ik langere tijd bij/onder/voor een ventilator zit, heb ik dat ook.
  Wendy onlangs geplaatst…Shopvlog H&M – Hallo zomer!My Profile

 4. Voor mij is het warme weer altijd prettiger, maar de laatste tijd lijkt het erop dat ik vocht vasthoud, waardoor bewegen lastiger en stijver is. Toch prefereer ik altijd warm boven koud, met af en toe een bezoekje aan een gekoelde winkel 😉

  Ria
  Ria onlangs geplaatst…In de arenaMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge