Fibromyalgie

Fibromyalgie: Blij met de hitte?

6 juli 2015

hotcold

“Zo, het is weer genoeg afgekoeld om weer te bloggen. HOERA!”

Afgelopen week was het super warm. En zomers weer is best wel fijn voor mij. Ik heb, over het algemeen, dan een stuk minder pijn dan wanneer de herfst en winter om de hoek komen kijken.
Toch is de zomer niet altijd makkelijk. Zeker de extreme dagen, zoals afgelopen week, frustreren mij soms.

Ondanks dat het zulk warm weer is, heb ik dus toch nog elke dag pijn. Het is niet zo dat het veroorzaakt wordt door het weer. Alhoewel, indirect weer wel.
Ik heb namelijk een enorme haat-liefdeverhouding met ventilatoren en airco’s. Met zulke dagen kun je niet om ze heen, want dat Is te warm. Maar met het temperatuurverschil die deze apparaten creëren heb ik wel problemen. De afwisseling van warm en koud is killing. Even goed als supermarkten. Daar blijf ik nu liever weg. To cold inside.
Een middenweg zoeken Is dan ook enorm lastig. Soms weet ik niet meer waar ik het beste kan zitten. Ik denk dat de beste middenweg voor mij rond de 23 graden en droog weer zit. Maar dit is Nederland. Het land der extremen.
Hoewel dat is niet helemaal waar. Want toen ik vroeger nog kampeerde in Frankrijk en daar wel eens de supermarkt in moest, had ik ook hetzelfde.

Hoe frustrerend is het eigenlijk dat je het te warm vind, maar je lijf de airco te koud ervaart? Soms snap ik ook gewoon niks van mezelf. Het is toch ook raar. Gelukkig (?) wordt het deze week weer wat aangenamer en zijn de temperatuursverschillen ook niet zo heel groot meer.

Ik schrijf dit artikel om te vertellen dat het in de zomer dus ook lang niet altijd feest is voor mij. Ik vertel namelijk op verschillende social media hoe blij ik ben met de zomer. Maar op dit soort momenten merk ik ook weer daar de nadelen van.

Ik ben ook benieuwd of andere fibromyalgie patiënten dit ook hebben?

Only registered users can comment.

 1. Zelf heb ik geen Fibromyalgie (niet dat ik weet in elk geval), maar dit artikel is wel hartstikke herkenbaar! Net als jou heb ik altijd pijn, wordt die erger met temperatuur verschillen, en deze hitte de afgelopen paar dagen was ver-schrik-kelijk. Hoe dat zit met de airco en dat die dan weer te koud is weet ik ook niet. Zelf zet ik altijd de ventilator aan omdat ik de airco ook net iets té vind.

  Ik hoop voor je dat de pijn nu snel minder wordt, de temperatuur gaat gelukkig al dalen.

  Liefs,
  Celine onlangs geplaatst…Een zomer zonder softijsMy Profile

 2. Lijkt me heel vervelend! Ik kan ook niet goed tegen hitte in combinatie met ventilators (wat met deze hitte inderdaad wel noodzakelijk was), ben er meteen goed ziek van geworden en flink verkouden. Op naar een wat koelere week.
  Anna onlangs geplaatst…Inspiration & Creation #1My Profile

 3. Kan me goed voorstellen dat dat frustrerend is. Nou moet ik zeggen dat ik ook niet goed tegen airco’s kan, maar dan in combinatie met mijn lenzen. Ik krijg er uitgedroogde lenzen/ogen van en dat is ook echt niet fijn. En als ik langere tijd bij/onder/voor een ventilator zit, heb ik dat ook.
  Wendy onlangs geplaatst…Shopvlog H&M – Hallo zomer!My Profile

 4. Voor mij is het warme weer altijd prettiger, maar de laatste tijd lijkt het erop dat ik vocht vasthoud, waardoor bewegen lastiger en stijver is. Toch prefereer ik altijd warm boven koud, met af en toe een bezoekje aan een gekoelde winkel 😉

  Ria
  Ria onlangs geplaatst…In de arenaMy Profile

 5. Hoi Simone, net als jij heb ik fibro. En alhoewel warmte deugd doet, was het de afgelopen week een hel. En dit is vooral te wijten aan airco. Net zoals jij zweet ik op het werk ook maar zodra de airco aanstaat heeft mijn lichaam vanbinnen koud en voelt gespannen aan en het voelt ook vanbuiten koud aan. En toch heb ik last van de warmte. Omdat mijn 2 collega’s de airco aan willen, wat ik ook begrijp, heb ik deze week heel veel pijn en moest zelfs sterke pijnstillers slikken. Ook heb ik dan direct last van droge slijmvliezen in mijn neus met hoofdpijn en zelfs migraine tot gevolg. Alles in mijn bovenlichaam doet pijn. En mijn kinesiste zegt ook dat alle spieren heel strak gespannen staan. Ik begrijp mijn collega’s maar jammer genoeg zij mij minder want alhoewel ik aangeef dat de airco voor mij liefst niet kouder dan 24° staat, zetten zij die op 19° zodra ik mijn rug keer. Dus ik leef met je mee en begrijp heel goed wat jij nu doormaakt.

  1. Dankjewel voor je uitgebreide reactie! Vervelend dat je omgeving geen rekening met je wilt houden en achter je rug om de airco toch weer lager zetten. 🙁

 6. Hallo simone, wij eonen in Zuid-frankrijk. 10 maanden heerlijk qua temperatuur. Maar in de zomer erg warm, al wekenlang 37 graden. Voor het eerst merk ik dat de airco mij meer pijn bezorgt. Erg vervelend, want zonder aircomisnhet geen leven. We hebben hem niet erg laag staan, 26 graden, maar toch protesteren mijn spieren en banden op een breselijke manier.
  Ik lees nu dat meer mensen daar last van hebben. Nooit iets overr gehoord. Sterkte allemaal in deze warme tijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge