Vakanties

Feel like a stranger

6 oktober 2012

Ik ben nu precies een week terug van vakantie. Heerlijk 12 dagen in Turkije geweest. Het was er lekker warm, heb de Nederlandse storm ontlopen en lekker in de zon gelegen.
Ik had alleen niet gedacht dat ik met zóveel moeite weg zou gaan. Het begon al een paar dagen ervoor, ik zag het echt niet zitten om terug te gaan. Was er nog niet uitgekeken en de zon verveelde me ook nog steeds niet (niet dat de zon mij überhaupt ooit zal vervelen). Toch moest er uit eindelijk gepakt worden.
Dat was al zwaar. Ik wilde helemaal niet mijn bikini terug in de koffer stoppen, mijn leuke zomerjurkje wilde ik nog een keer aan! Maar het moest echt.

Vorige week vrijdagavond werden wij opgehaald door een bus van de touroperator. Bah, ik kon wel huilen. Verklaar me maar voor gek, ik moest echt letterlijk mijn tranen inslikken.
En eenmaal geland kreeg ik meteen de ontmoeting met de kou en nattigheid hier. Gatsie, hier had ik echt geen zin in natuurlijk! Het scheelde wel zo’n 15 graden! Daar heb ik zelfs nu nog moeite mee.

Hoe ben ik nu deze week eigenlijk doorgekomen? Nou ja, met moeite. Het kost me allemaal nog steeds moeite. Het oude ritme zint me niet, maar het vakantieritme kan natuurlijk ook niet blijven. Een middenweg lijkt mij een mooie oplossing. Maar die heb ik nog niet gevonden. Daarnaast vind ik de mensen hier zo anders. Ik kan niet zeggen wat er anders aan is, maar het is wel degelijk anders.
Ook was de eerste keer na twee weken de supermarkt bezoeken best vreemd, eigenlijk. Vond het helemaal geen fijne plek. Even als dat ik gisteren moeite had met de Ikea. ‘Wat zeg je?!’ hoor ik je denken. Ja, ik had moeite met de Ikea. En dat als die-hard Ikea-fan. Hoe is het mogelijk.

Ik ben echt compleet, geheel, ontwent van hier. Bijna vervreemd van Nederland. En soms voel ik me ook vreemd hier. Net alsof ik hier niet helemaal thuis ben. Terwijl het hier toch wel echt mijn thuis is. Hopelijk voelt dat dan ook snel zo!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge