Algemeen

Fair Chocolade

13 november 2012

Eerder van de week dook er een nieuwsbericht op. Een bericht waarvan ik mijn wenkbrauwen optrok, maar gelijk ook dacht ‘zie je wel’. Ik heb het over dat Max Havelaar fairtrade niet zo fairtrade zou zijn.

Weer een organisatie met een doel die zijn kop tegen de lamp stoot. En dan vraag ik me af: waar houdt dit op?! Het is verschrikkelijk dat die mensen het met Max Havelaar het niet beter hebben, maar misschien zelfs wel slechter. Welke gek heeft dit bedacht? Waar is de eerlijkheid? Kunnen we zulk soort initiatieven nog wel vertrouwen? Misschien vind ik het nog wel het ergste dat de mensen die een boer zijn van Max Havelaar er niet eens (veel) meer op verdienen. Ze hebben al zo weinig. Het gekke is dan ook nog dat de meesten niet eens wéten dat ze ‘Fairtrade’-boeren zijn.

Ik ben eerlijk dat ik nooit zulke producten gekocht heb. Omdat ik altijd op de één of andere manier twijfelde aan de ‘echtheid’ van het product. Is het daadwerkelijk zo eerlijk als dat ze zeggen. Blijkbaar had ik een goed voorgevoel.

Ik vind dat zo’n organisatie enorm faalt. En dan vind ik het niet gek dat wij weer eens twijfelen aan de echtheid en eerlijkheid van zulke organisaties.

Nieuws bericht ‘Fairtrade eerlijk? No way’

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge