Algemeen | Reizen

Even een weekendje offline

23 maart 2018

Oké, ik was niet helemaal offline het afgelopen weekend. Maar het grootste deel wel. We gingen namelijk spontaan een weekendje naar Centerparcs. We leven nogal gehaast en zo voelde ik me eigenlijk ook. Het werd dus tijd om mijn telefoon – en vooral social media – een beetje los te laten. En daar ga ik je vandaag meer over vertellen.

Tot rust komen

Het was wel even lastig hoor om de rust te vinden en ook wel gek om zonder telefoon rond te lopen. Ik wilde namelijk ook graag overal foto’s van maken voor instagram en mijn blog. Dat zat er dus niet in. En wanneer ik wat las in een tijdschrift wilde ik dat meteen opzoeken. Maar dat kon even niet. Eigenlijk kwam het besef wel hoe vaak je eigenlijk ‘even’ je telefoon pakt.

Gelukkig ging het de tweede dag al een stuk beter. Ik heb lekker veel gelezen in mijn tijdschriften die ik bij me had, gezwommen en heerlijk gegeten en echte quality time gehad met vriendlief mijn aanstaande.

Overal mobieltjes…

Noem me oud of een zeur maar het begon me dus echt op te vallen hoeveel mensen hun mobiel bij zich hadden in het zwembad. Waarom? Ik zou sowieso te bang zijn dat ik hem op een eigenlijk onmogelijke manier – wat alleen ik kan – in het water laat vallen. Het verbaasde me echt heel erg hoeveel mensen wel niet op hun telefoon zaten te kijken of gewoon zelfs hele telefoongesprekken voerde.

Natuurlijk was ik er zelf ook zo een. Maar ik heb hier absoluut iets van geleerd. Je hoeft niet elke dag met je telefoon in je hand te zitten. Als er écht wat is, dan bellen ze wel. De rest kan prima wachten. Ik zou het dan ook zo weer doen wanneer we zo’n weekendje weg gaan.

Alleen telefoon op de kamer

Aangezien we voornamelijk of in het zwembad waren of ergens anders in de dome hadden we dus nauwelijks onze telefoons bij ons. We hadden afgesproken alleen de telefoons op de kamer te gebruiken (voor de informatie: we hadden een hotelkamer ipv een huisje). Dus bij het ontbijt en avondeten kwamen er geen telefoons bij kijken. We hadden veel leukere gesprekken, in plaats van gesprekken als: ‘heb je dit of dat al op Facebook gezien?’. De gesprekken gingen nu eens echt ergens over. Dat was echt heel fijn. Die gesprekken zijn ook zoveel waardevoller dan oppervlakkige gesprekken. En laten we eerlijk wezen; als verloofden moeten we natuurlijk soms ook gewoon echt even goed praten. Over bijvoorbeeld de bruiloft haha! 🙂

Een aanrader

Ik kan het zeker iedereen aanraden om eens te proberen. Ik wilde het al heel lang maar liet mezelf door allerlei smoesjes tegenhouden. Dit weekendje weg was dus voor mij een goeie stok achter de deur!

Q: Ben jij vaak offline?

Only registered users can comment.

 1. Heerlijk om even offline te zijn. Ik kan wel met gemak een laptop achterwege laten en niet bloggen. Daarom dat ik maar om de 4 à 5 dagen een artikel post. Maar Insta is wel erg uitnodigend.
  Sheila onlangs geplaatst…Tag: Er op UitMy Profile

 2. Erg goed dat je dit bewust gedaan hebt! Ik ben vrijwel constant online, terwijl ik er vaak zelfs niet eens bij stilsta. Ik zet soms wel m’n smartphone op stil als we een film kijken of iets dergelijks, maar dat is eigenlijk vooral omdat m’n vriend lastig wordt als ik, terwijl we iets aan het volgen zijn, even naar m’n smartphone kijk. Ik ben trouwens nog nooit bij Center Parcs geweest, volgens mij ben ik de enige. 😛
  Jessica J. onlangs geplaatst…In bad met Lush | Golden Wonder Bath BombMy Profile

 3. Echt bewust offline ben ik nooit, maar ik merk wel dat ik mijn telefoon ook steeds vaker laat liggen. Hoewel ik nog steeds vrij vaak nutteloos scroll in mijn insta en facebook feed. Zelf post ik bijna nooit iets, maar ben wel een stiekeme stalker. Overal is iedereen altijd met zijn telefoon bezig, eigenlijk zijn wij zo sociaal, dat het asociaal wordt.

 4. Wat goed dat je bewust offline bent geweest.
  Eigenlijk zou ik dat ook eens moeten proberen, want hoewel ik het vreselijk vind als anderen constant op hun telefoon kijken.. doe ik het zelf ook steeds meer.
  Het lijkt me heerlijk rustgevend om even niet te hoeven bijhouden waar iedereen mee bezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge