office
Werk

Wat mijn eerste échte baan voor mij betekent

31 januari 2018

office

Bron

Mijn laatste week vrij is aangebroken. Ik hoor je al denken: Oooh meid, geniet er maar van. Maar ik ben eigenlijk vooral aan het aftellen. Ik vind het super spannend. Maar het voelt ook als een bevrijding. Voor wie mij nog niet zo lang volgt: ik heb een Wajong-uitkering, vanwege fibromyalgie. Hierdoor kon ik niet naar school of werken. Inmiddels gaat het een stuk beter dankzij vitamine B12 injecties, wat het werken mogelijk heeft gemaakt. Vandaag vertel ik je wat een echte baan voor mij betekent.

Meedoen met de maatschappij

Ik heb er vele blogs aan gewijd, ik wilde zo graag meedraaien in de maatschappij. Maar het was zo moeilijk om iets te vinden wat paste. Ongeveer anderhalf jaar geleden startte ik met vitamine B12 injecties. Dit heeft mijn leven best wel veranderd. Ik kon weer gaan werken! Maar voor je een echte baan kunt krijgen, moet je natuurlijk wel werkervaring hebben. Daarom heb ik vorig jaar een half jaar gewerkt bij een marketingbureau waar ze mij hebben klaargestoomd voor een job. Het fijne is, is dat ik die nu ook heb!

Een bevrijding

Het klinkt misschien raar om te zeggen, maar die nieuwe baan is echt een bevrijding. Ik zit nu nog maar 1,5 maand thuis. Maar als ik geen uitzicht had gehad op een baan, dan waren de muren wel op mij af gekomen. Vandaar dat het zo bevrijdend voelt. En het voelt ook wel een beetje machtig of zo. Ik tel weer mee met de maatschappij. Ik doe er wat toe.

Voor de nieuwsgierige aagjes onder ons

Jullie zullen vast wel benieuwd zijn naar wat ik ga doen. Echter, ik ga je teleurstellen. Ik ga niet meer alles vertellen over werk. Maar ik vertel wel graag wat ik – ongeveer – allemaal ga doen. Zo zal ik mij bezig vooral gaan bezig houden met social media marketing. Hetgeen wat ik bij mijn ervaringswerk echt heb gevonden. Ik vind het zo tof om te doen, dat ik daar graag mee verder ga. Daarnaast ga ik ook aan de slag met video’s maken en monteren. Super tof natuurlijk, want ik heb een achtergrond met fotografie. En het fijne is dat ik heel flexibel mag werken, zowel op kantoor als thuis. Sounds perfect!

Voor nu ga ik nog even lekker een weekje rustig aan doen, werken aan mijn hobby’s en blog. Ik heb nog wel wat artikelen voor het gastartikel in te plannen namelijk.

Only registered users can comment.

 1. Ah wat goed! En inderdaad; hoe fijn is dat je nu een baan hebt gevonden die bij je past een waar je oprechte energie van krijgt! Hoe tof dat je nu ook wat met video kunt gaan doen! Ik werk bij een videoproductie bedrijf en ben dus ook dagelijks met video bezig. Ik vind het nog steeds ontzettend tof om te zien wat je met video allemaal kunt bereiken! Als je ergens een keertje hulp bij nodig hebt, mag je me altijd mailen/twitter of iets in die zin:). Ik help graag!
  Fleur onlangs geplaatst…Gelezen | Het Dreambody Plan – Asja TscahigovaMy Profile

  1. Dankjewel voor je lieve en leuke reactie! Wat tof dat je bij een videoproductie bedrijf werkt. Klinkt heel erg gaaf! Mocht ik hulp nodig hebben, weet ik je in elk geval te vinden. Thanks! 🙂

 2. Wat fijn om te horen dat die baan zo veel voor je betekent en dat je er echt heel erg naar uitkijkt! Je werkzaamheden klinken in ieder geval al heel interessant. Ik herken wel wat je zegt trouwens. Ik heb 7 maanden gesolliciteerd naar een baan en hoe fijn het ook was om in die tijd als freelancer mijn werkzaamheden zelf in te delen en leuke dingen te doen tussendoor, de muren kwamen uiteindelijk echt heel erg op me af.
  Romy onlangs geplaatst…Januari 2018 | De maand van…My Profile

  1. Ja dat is ook, toch sluit ik freelancen voor de toekomst niet uit. Maar ik zie wel hoe het loopt. Ik vind het daarentegen wel fijn dat ik weet waar ik aan toe ben (vooral voor wat betreft wat er elke maand weer op mijn bankrekening komt te staan 😛 ).

 3. Ik ben zo blij (& ook zeker trots op je!) dat je nu eindelijk die baan hebt gevonden. Het is even afzien en knokken geweest maar dan heb je ook wat 😉 Digitaal wil ik je ook heel erg veel succes en vooral plezier wensen met je nieuwe job<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge