Project Huis

Een jaar een koophuis!

11 oktober 2016

DSC_0008-9789

Als je mij twee jaar geleden had verteld dat ik nu gelukkig in een koophuis zou wonen, had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. Maar het is nu toch echt zo. Ik woon hier zelfs al iets meer dan een jaar.

Het zoeken naar een koophuis was soms echt slopend. Dat weet ik nog goed. Vaak viel het zo tegen. Of werd ‘ons’ huis voor onze neus weggekaapt. Ik vond het niet erg leuk. Maar ja, wat wil je als er een run is op koophuizen omdat de hypotheekrente zo laag zit?

En dan heb je eenmaal een huis en is het bod geaccepteerd, dan weet je nog niet wat voor een papierenbende-van-ellende er nog bij komt kijken. Jeminee zeg.
En omdat ik fibromyalgie heb, was een levensverzekering krijgen ook nog eens lastig. Laat dat nou net verplicht zijn…

IMG-20150909-WA0026-2

Gelukkig is dat allemaal achter de rug en hebben we al ruim een jaar heel veel plezier in dit prachtige huis. We hebben hier mooie en minder mooie momenten al meegemaakt. Voornamelijk mooie, gelukkig.
Zo kreeg mijn vriend een nieuwe baan na een hele hectische periode bij zijn oude werkgever. En we zijn, net na een jaar, verwisseld van slaapkamer. Slapen op het zuiden was toch niet zo’n succes. En daarbij vind ik onze slaapkamer véél mooier nu.

Ik ben echt héél blij dat ik hier woon. De rust hier, de gezellige buurt, vlakbij mijn ouders en een heerlijk grote tuin waar ik graag ben met mooi (en warm!) weer.

Heb jij een koophuis? Of wil je nog gaan kopen?

Only registered users can comment.

  1. Fijn om te lezen dat je nog steeds zo super blij bent met jullie huisje (ik wil zeker een keertje komen theeleuten hoor, lijkt me tof! – als ik in wat rustiger vaarwater zit)

    Over je vraag zoals je weet hebben wij net wat gekocht. Komt inderdaad veel bij kijken, maar dat wisten we al van de aankoop van ons appartement. Dit is nog meer geregel met omzetten, data’s die moeten kloppen en hoop dat alles uiteindelijk goed gaat zodat we 23 november de sleutel in handen hebben. Onze zoektocht naar een woning vlot altijd wel. Zowel bij dit appartement als de koop van onze huidige woning.
    Saskia onlangs geplaatst…Protected: Ons nieuwe thuis (mét foto’s!)My Profile

  2. Fijn om te lezen… Wij zijn stilletjes aan ook aan het uitkijken voor een koophuis en hebben ook al gemerkt dat het een heel slopend proces is. Pfuh. Wat een gedoe. Kan mij voorstellen dat je blij bent dat dat allemaal achter de rug is en dat je nu leuk gesetteld bent 🙂
    Sarah onlangs geplaatst…10x meest gelezenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge