Persoonlijk

Een andere droom waar maken

3 maart 2015

anderedromen

Een tijd terug schreef ik een blogpost dat ik een droom wilde gaan waarmaken. Dat ging om mijn grote droom om een motorrijbewijs te gaan halen. Die droom heb ik nog steeds, maar ik ga deze droom toch even wat uitstellen. Waarom? Om een andere droom waar te kunnen maken.

Oké, dit klinkt allemaal vrij vaag. Maar ik zal het je uitleggen. Ik was op een doodgewone avond een één of ander woonprogramma aan het kijken. Dat triggerde mij om eens even op Funda te gaan kijken naar wat er hier voor vreselijke huizen te koop zouden staan. DAT HAD IK NOOIT MOETEN DOEN. Want toen werd ik verliefd op een huis. En toen liet ik dat zien aan mijn vriend R. en ook hij werd verliefd.
Toch zeiden we allebei ‘dat dit niet het juiste moment was’.

Een paar weken later zag ik via Facebook dat er hier in de buurt een nieuwbouwwijk zou worden gebouwd. Huur- en koopwoningen. Ik was meteen nieuwsgierig en klikte het aan. De huurwoningen waren adembenemend mooi. Alles kant en klaar, je hoefde alleen nog maar je spullen mee te verhuizen. Ik vroeg – zonder R. hiervoor in te lichten – de brochure op. Ik was namelijk alleen maar nieuwsgierig.
Maar ik kon uiteindelijk toch niet mijn mond houden en vertelde het toch maar. Ook hij was super enthousiast en benieuwd. Toch gingen we eens kijken wat de hypotheek zou zijn. EN DAT WAS ENG.
Het kwam er zo ongeveer op neer dat we bijna net zoveel zouden betalen voor een ééngezinswoning (koop) als dat we nu huren in de sociale (kuch) huur. Zo sociaal is het dus niet.

Nadat we er een nachtje over geslapen hadden, besloten we te gaan voor een koopwoning. En inmiddels hebben we onze eerste bezichtiging al gehad. Maar dat was nog niet echt ons huisje. Maar we hebben geen haast. We zien wel wanneer het op ons pad komt.

Only registered users can comment.

  1. Wat leuk en spannend deze nieuwe stap!! Wij zijn op het moment ook op huizenjacht en doen het lekker rustig aan op ons gemak, we willen nu echt wat vinden waar wij oud in willen worden (etc…)

    1. Wij zoeken inderdaad ook iets voor een lange tijd (zo’n minimaal 10 jaar). Dus ook niet te gehaast, want je zou maar een miskoop doen… En dat is toch een beetje lullig met een huis als miskoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge