Algemeen

Mijn Droombruiloft | Petra heeft haar knusse bruiloft al geplant!

9 augustus 2017

Bron

Ik was enorm verrast toen Petra mij een berichtje stuurde dat ze mee wilde doen met deze blogserie. Petra is namelijk een (oud)vriendin van me. Helaas woont ze te ver om even langs te gaan. Des te leuker om te lezen hoe ze haar bruiloft heeft gepland.

Wie ben je en hoe is je huidige situatie (alleenstaand, samenwonend, verloofd of al getrouwd)?

Mijn naam is Petra en ik ben 28 jaar. Ik ben geboren en getogen in Limburg maar woon sinds 5 jaar in Noord Holland, in Alkmaar om precies te zijn. Ik werk in het toerisme en ik woon samen met mijn verloofde Jeroen (30). Onze bruiloft staat gepland voor 18 mei 2018.

 Hoe ben je gevraagd of hoe zou je gevraagd willen worden?

Jeroen en ik zijn beide gek op Australië, dit is ook een beetje hoe onze liefde is ontstaan. We zijn beide een keer apart van elkaar in Australië geweest en onze droom om er samen heen te gaan kwam vorig jaar september/oktober uit. We hebben 4 weken door Australië gereisd en op de allerlaatste dag is Jeroen, in de Royal Botanical Gardens van Sydney met uitzicht op de Harbour Bridge en het Opera House, op zijn knieën gegaan. Een geschiktere plek had hij niet kunnen kiezen!

Bron

Wat voor soort bruiloft wil je? Kies je bijvoorbeeld voor een hele traditionele bruiloft of ga je toch voor wat moderner? En hoe ziet het er dan uit en waarom?

Hmm wat verstaat men onder een traditionele bruiloft? Wij gaan in ieder geval niet voor de Kerk trouwen. Wij gaan klein trouwen met ongeveer 40 gasten en al onze gasten zijn de hele dag uitgenodigd. We trouwen in een hotel in Schoorl, vlakbij de duinen. Onze dag zal starten met de ceremonie. Dat wordt ook het moment dat Jeroen mij voor het eerst ziet als ik word weggegeven door mijn vader. Na de ceremonie gaan wij foto’s maken en kunnen onze gasten, als ze blijven slapen, inchecken in het hotel. Daarna is het diner, een BBQ, en afsluitend het feest. Alles is dus op dezelfde locatie! Naar ons idee is dit ideaal omdat je dan gedurende de dag niet van locatie hoeft te wisselen. Dat de locatie een hotel is komt helemaal mooi uit zodat mijn familie en vrienden uit Limburg kunnen blijven slapen.

Wat voor bruidstaart zou jij op je bruiloft graag willen hebben? (incl. smaak!) En mocht je al getrouwd zijn, wat voor taart had je dan?

Wij gaan niet voor een traditionele bruidstaart. Hoe en wat weten we nog niet precies, maar het lijkt mij heel leuk om op een speciale manier Limburgse vlaai te serveren. Je kan het meisje wel uit Limburg halen, maar Limburg niet uit het meisje zullen we maar zeggen. Natuurlijk wordt het dan mijn favoriete smaak aardbeienvlaai!

Je mag een bruidsjurk uitzoeken, hoe gaat deze eruit zien? Heb je al een jurk, hoe ziet hij er dan (ongeveer) uit?

Ik heb al een jurk! Maar daar ga ik niets over vertellen want ik denk dat mijn verloofde dit blog ook wel zal lezen.

Bron

Welke bloemen mogen absoluut niet ontbreken in jouw bruidsboeket? Of als je al getrouwd bent: Welke bloem was je favoriet in je bruidsboeket?

Hier heb ik eigenlijk nog niet over nagedacht! Ik zal dus zeker de andere blogs van deze serie bekijken om inspiratie op te doen.

 Welk liedje zou je graag willen draaien bij de openingsdans en waarom? Of als je al getrouwd bent: welk nummer was bij jullie het nummer van de openingsdans?

De kans is vrij groot dat wij geen ‘speciale’ openingsdans doen. En dan bedoel ik dat we niet op dansles gaan of iets instuderen of iets dergelijks. Jeroen vindt dit niks en het past eerlijk gezegd ook niet bij mij. Wat ik wel een mooi nummer vind om als eerste te draaien is ‘Ik ook van jou’ van Guus Meeuwis.

 Last but not least voor de verloofden en als getrouwden: Welke tip wil jij mee geven aan een bride to be?

Laat jezelf niet gek maken door mensen die zeggen dat een bruiloft zo duur is! Natuurlijk is het niet goedkoop, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om waar mogelijk te besparen. Het is gedeeltelijk ook echt hoe duur je het zelf maakt.

 Last but not least voor de dromers: Als geld geen issue zou zijn, waar wil je dan trouwen?

Zeker weten in Australië!

 

Dankjewel Petra voor jouw verhaal. Ik vond het erg leuk om te lezen, en ook weer net als de anderen erg inspirerend!

Wil jij ook vertellen over jouw droombruiloft? Schrijf je hier in!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge