Algemeen

Mijn Droombruiloft | Fariel zou graag op een intieme locatie willen trouwen

23 augustus 2017

Bron

 

Wie ben je en hoe is je huidige situatie?

Ik heet Fariel Soeleiman, ben 22 jaar oud, studeer ‘Compositie en Muziek Productie’ op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, speel piano en doe aan songwriting. Ik ben geboren en opgegroeid in Suriname. Hiervoor heb ik een tweejarige muziekopleiding voltooid in California (VS) in de kleine en fancy stad Santa Barbara, ook bekend als het voormalig Hollywood. Nadat ik een typische Amerikaanse diploma uitreiking mocht meemaken, heb ik mijn zomervakantie in Suriname gevierd en ben voor het nieuwe schooljaar (2016-2017) naar Nederland verhuisd om verder te studeren… in muziek uiteraard! Muziek is dat ding voor mij – niks anders. Maar wanneer ik eens niet muziek doe, houd ik mij graag bezig met fotografie, films, boeken, bloggen, gameplay streamen, and last but not least… FOOD ♥. Niet alleen gezellig uiteten, maar vooral eigen recepten. En daarmee bedoel ik dan; vriendje-lief kookt – en ik eet. Al onze recepten zijn te vinden op mijn blog genaamd Food Is Love.

Volgens de gemeente woon ik bij mijn zus in Amsterdam, maar ik logeer zo vaak bij vriendje-lief in Eindhoven dat ik volgens mijn sociaal leven al samenwonend ben. Ik geloof dat ook best wel (haha). Maar echt samenwonen zit nog even niet in de planning. Voor nu genieten we van lekker veel logeren bij elkaar.

Gerelateerde afbeeldingBron

Hoe zou ik gevraagd willen worden?

Vriendje-lief en ik zijn beide grote ‘De Sims’ fans en hebben ook onszelf gemaakt in het spel. In ‘De Sims 4’ zijn wij dus al getrouwd en hebben drie kinderen, waaronder een tweeling. In het uitbreidingspakket ‘Stadsleven’ is er een romantisch festival waar Sims poppetjes op een spannendere manier kunnen trouwen dan in het basispakket. Toen hij die optie had uitgevonden (in het spel), heeft hij mij in zijn bureaustoel laten zitten, de “interactie” gepresenteerd en gevraagd; “Zullen we onze poppetjes laten trouwen?” Ik heb geklikt – interactie uitgevoerd.

Nou is dat natuurlijk niet “THE REAL DEAL”, maar wel onze leuke manier van de liefde verklaren. In het echt zou ik graag op een intieme locatie gevraagd willen worden zoals een avondwandeling op het strand met van die fakkels aan de kant. Net zo’n filmplaatje.

In geen geval wil ik in een vol stadium of op het drukke treinstation gevraagd worden! Word ik helemaal zenuwachtig van. Ik vind het wel leuk om zulke videootjes online te zien. Maar daar blijft het bij.

Kies je voor een hele traditionele bruiloft of ga je toch wat moderner? En hoe ziet het er dan uit en waarom?

Alhoewel, ik niet al te religieus ben opgevoed, geloofde ik op jonge leeftijd zeker in een traditionele trouwerij. Netjes in de kerk met de pater (of dominee, priester?) en traditionele kledingvoorschriften.

Naarmate ik ouder werd, werd het al weinige religieuze steeds minder totdat ik uiteindelijk niet meer in de kerk hoefde trouwen en een trouwpak in mijn favoriete kleur (rood) wilde dragen. Die fase eindigde niet al te lang geleden en gebaseerd op mijn huidige relatie heb ik nu best een duidelijk beeld van hoe ik mijn trouwdag zou willen organiseren.

Ik ben 100% van de sprookjes. Ik geloof dat iedereen een sprookje kan hebben. Daarmee bedoel ik niet alleen op het liefdesgebied, maar ook carrièrevlak enzovoorts. Mijn thema zal dan sowieso “sprookjesachtig” zijn. In een magisch kasteel en een feestmaal zoals in ‘Belle en het Beest’. Een koets zoals in ‘Assepoester’. Een feest op het strand zoals in ‘Ariel de Kleine Zeemeermin’. En niet te vergeten, de swingende jazz muziek zoals in ‘De Prinses en de Kikker’.

Wat voor soort bruidstaart zou jij op je bruiloft graag willen hebben?

Ik ben niet zo van het snoepen. Maar wanneer ik voor iets zoet ga, ga ik dan ook hardcore zoet! Dus het wordt sowieso een sugar-overdosed cake! Voordat we het over smaken gaan hebben, moet ik eerst iets opbiechten. De meeste mensen kunnen dit niet handelen, maar het is nu eenmaal hoe het is. Ik houd NIET van CHOCOLA. Nee, ik heb geen allergie. Ik vind het gewoon NIET LEKKER. Van die geur word ik al misselijk. Een chocolade taart is dus definitely geen optie.

Vriendje-lief is gelukkig hele grote fan van red velvet. Daarmee heeft hij mij kort geleden kennis mee laten maken en ik vind wel dat die een plaatsje op deze speciale lijst verdient. De smaak van mijn bruidstaart wordt zeker nog een heel gedoe, want ik heb eigenlijk maar één type cake die mij helemaal hoteldebotel maakt: strawberry cheesecake. Maar daarvan kan ik niet zo’n mooie gelayerde cake maken met fancy versieringen. Dus dat wordt nog een spannende zoektocht.

Woman in White Dress Wearing Gold Chunky Necklace during DaytimeBron

Je mag een bruidsjurk uitzoeken, hoe gaat deze eruit zien?

Zoals ik al eerder zei wilde ik in mijn tienerjaren in een stoer trouwpak trouwen in de kleur rood. Nu ga ik toch weer terug naar het traditionele wit, maar met bordeaux tinten in het thema. Waarschijnlijk niet in mijn jurk, maar wel de bruidsmeisjes en – jongens, maar ook de dresscode voor de gasten en het personeel.

En met een sprookjesachtig thema, wil ik graag eruit zien als een prinses. Lekker cliché! Het liefst niet te rond en pofferig aan de onderkant. Ook niet zo’n strakke zeemeermin onderkant, want daar heb ik de heupen niet voor. Maar graag een wijde lange rok met genoeg sleepmateriaal. Wel een strakke bovenkant en het liefst lange mouwen. Decolleté is geen must, maar een hele open rug lijkt mij heel spannend. En over de gehele jurk lekker veel kant. En tule! Die mag ook van de partij zijn.

Welke bloemen mogen absoluut niet ontbreken in jouw bruidsboeket?

Ik ben van mezelf niet echt een bloemenliefhebber. Ik zal waarschijnlijk ook geen tuin vol bloemen hebben of een frisse bos bloemen op de eettafel.

Mijn bloemen vocabulaire is ook heel klein en bestaat alleen uit rozen, tulpen en hortensia’s. Dus over de bloemenkeuze zal ik mij nog flink in moeten verdiepen. Ik weet wel dat ik graag een boeket in de kleur bordeaux wil, niet te strak in een cirkel, maar ook niet langwerpig. 

Welk liedje zou je graag willen draaien bij de openingsdans en waarom?

Vriendje-lief en ik zijn beide muzikanten, dus dit wordt een hele spannende discussie! Ik had een paar opties in de pot gedaan zoals Stickwithu van Pussy Cat Dolls, maar die was een directe nee. Just the Way You Are van Bruno Mars vond hij ook niet goed genoeg.

Toen ging ik maar de hele andere richting op en stelde voor Once Upon A Dream van Sleeping Beauty. Tot mijn verrassing vond hij dat wel een interessante keuze.

Last but not least voor de dromers: als geld geen issue zou zijn, waar wil je dan trouwen?

In een land met echte kastelen en witte stranden met een blauwe en heldere zee. En het liefst ook een lekker warm klimaat. Momenteel vertelt Google mij dat Italië de beste optie is voor mijn droom bruiloft.

 

Bedankt voor je uitgebreide bijdrage aan deze blogserie, Fariel! Erg leuke input 🙂

Wil jij ook vertellen over jouw droombruiloft? Schrijf je hier in!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge