DIY

DIY | Workshop handletteren

15 mei 2017

Een aantal weken geleden zag ik op de Facebookpagina van de plaatselijke Bruna dat ze een workshop Handletteren gingen organiseren. Ik moet toegeven dat ik eerst niet mee wilde gaan in deze hype, maar toch was ik erg benieuwd ernaar. Vind ik het leuk en zou ik het kunnen?
Ik besloot de gok maar te wagen en me aan te melden voor de workshop. Afgelopen week was het dan ook zover. En het was super leerzaam en nog onbelangrijk: erg gezellig!

Goodiebag

Bij deze workshop zat ook een leuke en handige goodiebag met spulletjes die we gelijk konden gebruiken. Zo zaten er 3 kaarten in (A5 en A6 volgens mij), een leerboekje, een inspiratieboekje (dit is zo fijn!), passer, gum, potloot, liniaal en een fineliner. Daarnaast zat er nog een kortingsbon in voor alle handletterartikelen bij Bruna. Een goed gevulde goodiebag dus!

Volle bak en lekker leerzaam

Het was echt volle bak. Het werd bij een heel leuk koffietentje georganiseerd, dus we kregen ook wat lekkers te drinken en een hapje. Toen iedereen was voorzien van wat lekkers en een drankje konden we beginnen. Eerst vertelde degene die de workshop gaf wat over handletteren en liet wat voorbeelden zien. Kort daarna waren we zelf aan de beurt en gingen we aan de slag in ons leerboekje. Hierin stonden wat letters die je kon overtrekken en natekenen. Maar ook hoe je bijvoorbeeld banners maakt en andere dingen.

Eenmaal klaar in het boekje – waar we toch wel met een tempo doorheen moesten i.v.m. de tijd – gingen we voor het ‘echie’. Ik pakte een kaart erbij, en wilde mijn eerste schets maken. Eenmaal aan het schetsen kwam ik er achter dat mijn quote (dat was de opdracht) niet zou gaan passen.

“Ik heb het nog nooit gedaan,
dus ik denk dat ik het wel kan.”

                      – Pippi Langkous

Ik wilde de bovenstaande quote graag, maar was toch iets lastiger dan ik dacht. Ik besloot dus – op de bonnefooi zelfs – te gaan voor een paar leuke woorden en deze te gebruiken. Eat, Love en Repeat werd het. Maar met alleen de woorden vond ik het wat saai en dus ging ik er nog wat leuke dingen bij tekenen.

Resultaat geslaagd!

Zo voor een eerste keer ben ik zéér tevreden. Ik had niet verwacht dat ik dit zou kunnen, laat staan het echt leuk zou vinden. Inmiddels ben ik thuis ook al flink aan het handletteren geslagen. Voor mijn moeder en schoonmoeder heb ik een kaart en een poster gehandletterd en mijn nieuwe header hier op mijn blog!
Jongens, dit werkt erg verslavend! Ik kan dan ook iedereen aanraden het op zijn minst eens te proberen. 🙂

 

Heb jij wel eens iets gehandletterd?

 

 

Only registered users can comment.

    1. Ja was heel leuk dat ze het organiseerden. Is verder niet vanuit het hoofdkantoor geregeld. Hebben ze onderling met lokale ondernemers georganiseerd. Zou leuk zijn als andere Bruna’s het gaan overnemen!

  1. Hij is inderdaad leuk geworden!

    Ik heb afgelopen zaterdag nog een korte workshop in handlettering gekregen zelfs :). En hoewel ik er niet erg goed in ben vind ik het wel leuk om te doen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge