DIY

DIY: Lavendel geurzakjes met koffiefilters

29 oktober 2015

DSCN1200_2
Afgelopen dinsdag was het heerlijk weer. Zo lekker dat ik even in de tuin kon zitten (in de zon, natuurlijk). Eigenlijk is mijn tuin niet zo mooi en door de herfst ook minder gezellig omdat alle bloemen dor worden. En toen ging er bij mij een lampje branden. Want met droge lavendel kun je natuurlijk heerlijke geurzakjes maken, die je bijvoorbeeld in je kledingkast kunt hangen of aan je bed. Dus ik besloot mijn lavendelstruiken kaal te plukken en geurzakjes met lavendel te maken. Vandaag laat ik je zien hoe ik dat heb gedaan!

Wat heb je nodig?
PicMonkey Collage– Prittstift
– Contactlijm
– Koffiefilters
– Schaar
– Perforator
– Lint
– Kleine decoraties om op te plakken
– (vers geplukte) Gedroogde lavendel

Let’s started!

DSCN1186_2Als eerst gaan we de lavendel verkruimelen. Hoe kleiner de stukjes, hoe makkelijker het straks in je zakje kan.

DSCN1190Neem dan een koffiefilter en knip deze doormidden.

DSCN1193Vervolgens lijm je de lange zijkant dicht met prittstift.

DSCN1194Daarna maak je een soort frietzakje van je koffiefilter en kun je hem vullen met lavendel. Let er wel op dat je niet te enthousiast het zakje vult met lavendel. Dan kan hij later nog open klappen. Dat willen we natuurlijk niet! Vul je zakje tot iets meer dan de helft. Daarna ga je de bovenkant voorzichtig dicht plakken met prittstift. En heel goed aandrukken!

DSCN1195Wanneer het een beetje droog is, kunnen we beginnen met leuke decoratieve figuurtjes erop te plakken. Hiervoor gebruik je de contactlijm. Deze is extra stevig en hecht op alles heel goed. Ik heb hier gekozen voor twee verschillende strass steentjes, maar je kunt ook lintjes, bloemetjes e.d. gebruiken!

DSCN1196Daarna kun je met de perforator boven in de punt een gaatje perforeren. Hier kun je daarna een leuk lintje doorheen doen en knopen zodat je hem ergens aan kunt ophangen.

DSCN1197En dan is dit het resultaat! Ik heb er een hele boel achter elkaar gemaakt (geloof een stuk of 10). Leuk om cadeau te doen en om in je kledingkast op te hangen bijvoorbeeld.

P.S.: Hierna ruikt je hele huis naar lavendel, heerlijk!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge