Hobby

Diamond Painting | Wat vind ik er van?

8 november 2017

diamond paintingVolgens mij ben ik wel een beetje ‘spuit 11’, maar toch wilde ik hier graag een artikel over schrijven. Ik zie veel voorbeelden voorbij komen, maar weinig verhalen van ervaringen. Daarom deel ik dan ook mijn ervaring met diamond painting. Wat ik er van vind, lees je hieronder!

Wat is diamond painting?

Diamond painting, je ziet het veel voorbij komen. Maar wat is het nu precies? Het wordt veel vergeleken met borduren. Ik snap de vergelijking ergens wel. Je volgt een patroon op kleur, net als bij borduren. Alleen hiervoor heb je een canvasdoek met een plaklaagje waar je diamandjes op plakt in plaats van met naald en draad de afbeelding te maken.

Priegelen

Je houdt er van of niet, priegelwerk is in dit geval zeker wel voor mij weggelegd. Hoewel ik dacht dat ik niet het geduld zou kunnen opbrengen, vind ik dit priegelwerk erg leuk. Mij moet je dan weer niet laten priegelen met een haakwerkje, dat is weer niet zo mijn ding.

Rustgevend

Sommigen zullen er vast en zeker geïrriteerd van raken, maar voor mij werkt dit heel erg rustgevend. Net als dat bij Kleuren voor Volwassenen heb ik dat hier ook bij. Al denk ik wel nog iets sterker zelfs.
Ik kan úren aan een stuk doorgaan. De tijd vergeet ik gewoon. En het is – laten we eerlijk blijven – ook wel een beetje verslavend.
Daarnaast vind ik het ook fijn dat je al vrij snel resultaat ziet.

diamond painting

Is het een blijvende hobby?

Ik vind het nu nog lastig te zeggen of het écht een blijvende hobby is, net zoals fotografie en sieraden maken dat voor mij is. Dat zijn tot nu toe ook de enige hobby’s die ik keer op keer weer oppak, ook al zitten daar soms jaren tussen. Ik ben benieuwd of ik met deze hobby ook zulke aantrekkingskracht heb. Ik wacht in elk geval op een pakketje van Aliexpress met een nieuwe plaat voor diamond painting!

 

Heb jij diamond painting al eens geprobeerd?

Only registered users can comment.

  1. Ik heb er nu drie gemaakt (staan ook alledrie op mijn blog) en nu heb ik even geen nieuwe meer gekocht. Ik wil wel, maar ik weet echt niet wat ik met alle doeken moet gaan doen 😛 Maar ik ga vast nog wel een keer meer bestellen, ik vind het hartstikke leuk en er zijn nog zo veel mooie platen!
    Jenn onlangs geplaatst…NaNoWriMo: de eerste week zit er weer opMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge