Algemeen

De operatie van Budgie

19 oktober 2015

PicMonkey Collage

In augustus kreeg ik de schrik van mijn leven. Op dat moment ging het heel erg slecht met mijn hondje Budgie. Hij was toen al een paar weken niet helemaal zichzelf, maar we konden het eigenlijk niet plaatsen. We dachten toen nog dat het zijn anaalklieren zouden zijn – daar heeft hij vaak last van – maar achteraf was het veel erger dan dat. Hij had een levershunt en vergiftigde zichzelf!
Inmiddels is hij geopereerd. De foto’s hierboven zijn dan ook foto’s van vóór de operatie. Hoe het nu met hem gaat? Dat ga ik je vandaag vertellen!

Operatie geslaagd
Met Budgie gaat het heel goed, kan ik jullie vertellen. Ik heb ook geen zin om iedereen doelloos in spanning te houden. Ik heb op de dag van de operatie zelf ook enorm veel spanning gehad. Wat duurde het toch lang voor ze belden! Maar de operatie was geslaagd en de levershunt is helemaal gesloten, wat zeer positief is.

IMG-20151005-WA0005_4363

Apotheek mee naar huis
Het duurde een paar dagen voor Budgie weer mee naar huis kon. Maar gelukkig was hij de vrijdag na de operatie – die op de woensdag plaats vond – weer thuis! Wel kregen we een aantal medicijnen mee, en hij had een kap om zijn hoofd om van zijn wond af te blijven. Zonder die kap vond hij dat toch wel erg moeilijk. Van de medicatie was hij gelukkig snel af. Die tramadol vond hij ontzettend vies. En dat was het ook, alleen al als je het potje open maakte kwam er een enorm vieze lucht uit.
Zijn kap is sinds woensdag af en mag hij weer lekker vrij rond rennen zonder steeds overal tegen aan te lopen door die kap. Ik heb hem lang niet zó blij gezien. Hij vind het zo heerlijk! En geef hem eens ongelijk…

DSC_0001_9842
Hier is zijn kap inmiddels al een tijdje af. Dat vond hij zó fijn!

Controle
We zijn er natuurlijk nog niet. Hij moet nog van zijn speciale voeding af en eind december moet hij nog op controle. Dan kijken ze hem nog helemaal na. Want er kan ook weer een nieuwe shunt ontstaan. Hier hopen we natuurlijk niet op en die kans is gelukkig ook kleind. Wat dan de gevolgen zijn, weet ik niet. En ik denk ook niet dat ik daar nu bij stil moet staan.
Het gaat nu beter dan ooit met hem, ik heb mijn lieve knuffelige hondje terug!

Only registered users can comment.

  1. Aw gossie..poor thing. Gelukkig gaat het nu weer beter. Altijd schrikken als je huisdier iets mankeert, ik zie het toch altijd als een kindje van mij haha. Veel beterschap voor budgie gewenst! ^^

    1. Dat gevoel, van dat je huisdier je kindje is, is heel erg herkenbaar hoor! Soms denk ik wel eens dat ik gek ben, maar gelukkig ben ik daarin niet de enige. Oh, ik moet je trouwens bedanken namens Budgie 🙂

  2. aahww arme Budgie. Ik zag het al voorbij komen via Snapchat geloof ik. Wat fijn dat alles toch goed gegaan is. Je gunt zo’n beestje toch geen pijn. Het is ook erg heftig geweest zo te zien! Ik ben blij dat hij zich weer de oude voelt en weer een happy hondje is. Je moet er toch niet aan denken! Het is toch je kindje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge