Algemeen

CHALLENGE | Hoe gaat het nu met de no-buy challenge?

6 februari 2017

Vandaag is het alweer twee weken geleden dat ik deze challenge ben gestart. Ik had mezelf wel wat dingen opgesteld om te doen, zoals mijn pinpas thuis laten. Maar dat was eigenlijk niet zo nodig. Hoe het verder is gegaan tot nu toe? Dat vertel ik je vandaag!

Zwááááár
Oh, man… De eerste 1,5 vond ik het best moeilijk. Ik zit natuurlijk nog thuis en de meeste leuke dingen kosten geld. Het was echt even zoeken om mezelf te vermaken. Zo heb ik het window-shoppen nu ook ontdekt. En inmiddels kan ik de Action ook verlaten zonder iets te kopen (hashtag goals!).

Geen handige maand
Er zijn natuurlijk honderd smoesjes te bedenken voor de no-buy challenge, maar eerlijk: het is niet de meest handig uitgekozen maand voor mij. Ik begin zeer snel met mijn nieuwe baan en daarvoor moet ik wat netter gekleed zijn dan wat ik normaal gesproken draag. Ik heb wel wat, maar je wilt er toch wat meer bij hebben zodat je wat meer keus en variatie hebt. Daarnaast kwam ik er ook achter dat we Valentijnsdag ook hebben deze maand. Uhm, shit. Dat was ook weer niet heel handig. Vorig jaar had ik namelijk al niks gedaan, dit jaar is het mijn beurt. Dus ik kan er eigenlijk niet echt om heen.

De uitgaves die ik wèl heb gedaan
Ik kan niet zeggen dat ik helemaal niks heb gekocht. Was dat maar waar. Al twijfel ik wel er aan hoe haalbaar dat nou daadwerkelijk is. Maar goed, voor het werk heb ik uiteindelijk niks gekocht. Nog niet althans. Ik probeer het toch even te doen met wat ik heb. Voor Valentijnsdag heb ik een kleinigheidje gescoord (helaas kan ik niet vertellen wat, want vriendlief leest dit misschien ook wel).
En daarnaast heb ik – een wat grotere uitgave – kaartjes voor BredaLive gekocht. Toen ik de line-up zag was ik totaal de no-buy challenge vergeten natuurlijk…

Wat heb ik er tot nu toe mee bereikt?
Ondanks dat ik een paar dingen heb gekocht, waarvan één ding onbewust, ben ik bewuster geworden van mijn uitgaven. Die onzin van de Action heb ik natuurlijk helemaal niet nodig. Ik heb ook meer dan genoeg kleding (op werkkleding na dan). Ons huis is ook af, dus daarvoor hebben we ook geen spullen meer nodig.

Het grootste punt wat ik heb bereikt, en wat denk ik ook het doel is van deze challenge, is dat ik bewust ben geworden van wat voor onzin ik allemaal kocht. En dat ik daardoor makkelijk wat meer kan sparen. Wat we natuurlijk goed kunnen gebruiken.

Hoe nu verder?
De challenge loopt nog tot 23 februari en dan mag ik theoretisch gezien weer helemaal los gaan. Maar toch ga ik dit wel doorzetten. Het is gewoon niet nodig om van alles steeds te kopen. En dat heb ik nu ook ingezien. Het was een echte eye-opener. Ik wil dan ook standaard meer gaan sparen in de maand (automatisch sparen deed ik al, maar ik wil het bedrag gaan ophogen). Dit voorkomt dan ook meteen dat ik niet zoveel onzin meer koop.

 

Heb jij deze challenge al eens gedaan en hoe pakte hij bij jou uit?

Only registered users can comment.

  1. Altijd fijn om bewust met dingen bezig te zijn. Dat maakt je nét even wat bedachtzamer met je geld 🙂 Ik ben echt iemand die weinig uitgeeft, een no buy maand is voor mij dus niet echt nodig.

  2. Knap hoor, zo een challenge. Je staat er vaak niet bij stil hoe snel je de portemonnee trekt voor iets leuks. De Action uitlopen zonder iets te kopen vind ik wel een prestatie zeg, dat kan ik niet :O

  3. Zalig van je om dit in te lassen. Is dit een algemene challenge bij jullie? Ik heb er precies niets van gehoord.
    je moet het boek ‘leven van 1 euro per dag’ eens lezen. Echt heel inspirerend. Gaat je open opentrekken en aangezien je bezig bent en het wil doortrekken, is het misschien wel leuk om door te nemen ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge