Algemeen

Van alles een beetje minder

11 januari 2017

Maak je geen zorgen, ik ga niet ineens mijn blogplannen over boord gooien. Dit gaat heel ergens anders over. Namelijk over eten. En nee, ik ga ook geen dieet volgen. Dat is echt niet voor mij weggelegd. Wat ik wel ga doen, dat lees je in dit artikel!

Gewoon een beetje minder

Het klinkt zo makkelijk hè, minder eten. Maar als foodlover is dat toch lastig. Ik hou erg van eten. Heel erg. En bij mij is het tegenwoordig ook zo dat elk pondje door het mondje gaat en vervolgens aan mijn lijf blijft kleven. Dat is natuurlijk een beetje jammer. Daarom is al de eerste stap om gewoon iets minder te gaan eten. Niet meer mezelf steeds weer vol stampen tot ik echt omrol. Nee, genoeg is echt genoeg.

Licht
Call me crazy, maar ik ga ook wat meer light-producten eten en andere gezondere dingen. Denk aan mager vlees , optimel light en dat soort producten.
Daarnaast ga ik ook ernstig minderen met suiker. Want een kopje thee, daar gaan toch 2 klontjes suiker in (Nu één! Maar over een tijdje hopelijk niks meer). En cola, dat drink ik écht te veel. Dus dat wordt cola zero en nog iets anders wat ik lekker vind maar wel gezonder is.

Bron: Pixabay

Niet te streng
Eigenlijk zijn het maar kleine aanpassingen. Ik wil namelijk absoluut geen streng dieet, want dat is echt niks voor mij. Maar ik denk dat ik wellicht wat veranderingen in mijn eten en eetpatroon al heel wat kan doen. Daarnaast ben ik ook van plan wat meer te gaan bewegen (hopelijk badminton!).
En ik weet ook wel dat dit niet de wereld gaat veranderen (en dat light-producten lang niet allemaal zo heilig zijn als ze doen lijken, maar daar moet ik mij wat in verdiepen). En dat is ook helemaal niet mijn bedoeling. Maar ik heb wel geleerd dat een beetje op je voeding letten geen kwaad kan.

Waar komt het (ineens) vandaan?
Je zult jezelf waarschijnlijk afvragen waar dit ineens vandaan komt. Ik ben degene die iedereen bijna uitlacht als ze over een dieet beginnen (Oké, dat is niet waar. Maar ik begrijp niet iedereen altijd zo goed). En dat is zo verkeerd van me. Want ik ben zelf ook niet super slank meer en ik kan ook niet meer alles eten wat los en vast zit. BUMMER!
Dus ja, het enige wat je dan kun doen, is er gewoon een beetje op te letten. Mij zal je niet als een konijn op een blaadje sla zien kauwen. Nee, ik heb wel de voornaamste eis dat ik het ook allemaal lekker vind. En een uitschieter hier en daar, dan trek ik lekker mijn schouders op.

Volg jij een dieet of let je ook wat meer op je eten? En heb je misschien nog wat tips voor mij?

Only registered users can comment.

 1. Ik ben na heel vele jojo hier en jojo daar nu bijna 14 kilo kwijt.
  Ik wilde alles blijven eten, maar heb wel hulp gezocht, want ik kon het duidelijk niet alleen.

  Ik wens je veel succes, want met een beetje minder, moet het lukken.

  Ik kom net je blog pas tegen. En ik denk dat er wel af en toe dingen zijn hier die heel mooi in mijn creatieve linkparty op donderdag zouden kunnen passen.
  Gisteren is bijvoorbeeld het thema “Frozen” online gekomen, maar er volgen nog 50 andere.
  De bedoeling is dat je een linkje naar een passend artikel komt plakken en dat er zo nieuwe mensen naar jouw blog komen.
  Als je het ziet zitten, dan zie ik je bijdragen graag tegemoet. Ik ga in ieder geval je wel in mijn leeslijst zetten.
  Ik ben blij dat ik je blog gevonden heb.

 2. Afvallen, ik ben er ook echt on-off mee bezig. Vorig jaar heb ik een dieet gevonden wat bij mij pasten: geen of bijna geen koolhydraten meer eten. Aangezien ik suikers niet echt lekker vind (in frisdrank of super zout snoep), behalve in toetjes dan, ging me dit best gemakkelijk af. In twee maanden was ik al 7 kilo lichter. Nu volg ik dat dieet niet meer, omdat ik elke keer duizelig werd als ik ook maar iets van suikers at/dronk.

  Maar ik weet zeker dat het met minder eten of letten op wat je eet het ook prima moet lukken hoor! Heel veel succes met afvallen, je kunt het!
  Denise onlangs geplaatst…Onzeker over het vinden van mijn trouwjurkMy Profile

  1. Dat dieet zonder (of ja met minder) kooolhydraten volgt mijn vader momenteel ook. Maar dat vind ik gewoon te heavy en past me ook niet. Het gaat op deze manier wellicht niet zo snel, maar dat hoeft ook niet 🙂 Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge