afvallen
Persoonlijk

Afvallen | Een jaar later…

7 maart 2018

afvallen

Ik heb heel erg lang niks geschreven over mijn afvalproces. Eigenlijk is dat onbewust gegaan omdat ik er niet zo extreem mee bezig was. Maar omdat ik nu ongeveer een jaar geleden begon met minder snoepen, cola drinken en andere slechte gewoontes, leek het mij leuk om eens terug te blikken op hoe het mij is vergaan en natuurlijk hoeveel ik ben afgevallen.

Minder snoepen en minder suiker

Mijn eerste grote uitdaging was om minder te snoepen. Of eigenlijk moet ik zeggen: minder emotie eten. Ik ben namelijk echt een emotie-eter. Dat is soms echt gevaarlijk, want als ik mij heel erg slecht voel of verveel ga ik eten. Eten is dan mijn troost. Maar dat werkt natuurlijk niet op de langere termijn. Daar moest ik wat aan veranderen. Daarnaast deed ik altijd standaard 2 klontjes suiker in mijn thee, omdat ik het anders niet lekker vond. Nu drink ik sommige smaken al zonder suiker. Maar bij gewone thee zonder smaakje heb ik vaak wel een klontje suiker nodig.
Naast dat dit bovenstaande een enorme valkuil was, was cola dat ook. Ik dronk niets anders dan cola. Ik dacht eigenlijk dat er niks anders was wat ik lekker vond. Ik ben steeds meer gaan experimenteren en uitproberen en ontdekte dat ik toch wel meer drankjes lekker vond dan alleen cola. Zo besloot ik uiteindelijk vanaf het avondeten cola zero te mogen drinken. Dat zouden dan ongeveer 2 glaasjes zijn op een avond. Dat was vooral in het begin wel even wennen en moest ik er echt aan denken geen cola te pakken. Nu gaat het eigenlijk automatisch. Soms drink ik ook wel eens dranken met minder suiker en calorieën, zoals Cristal Clear bijvoorbeeld. Ik was verrast hoe smakelijk ik dat vond.

Streefgewicht behaald?

Ik weet nog dat ik in één van mijn updates schreef dat ik graag 5kg kwijt wilde. Gerekend vanaf 70kg. Ik kan je vertellen dat ik dat inmiddels heb gehaald! Ik ben toch wel trots op mezelf dat ik dat zomaar even heb gehaald en eigenlijk als ik heel eerlijk ben heeft het mij weinig moeite gekost. Het was voor mij gewoon een kwestie van de gewoonte te doorbreken. En inmiddels hoef ik ook niet meer na te denken over een koekje meer of minder. Ik blijf best stabiel. En dat is erg fijn.

suiker

Pas je nog in je trouwjurk?

Haha, gelukkig moet hij nog pas gemaakt worden, dus dat scheelt. Grappig feitje is wel dat op het moment dat ik mijn trouwjurk ging passen ik rond de 68kg woog (weer wat zwaarder dus). Ze zei nog dat ik niet te veel moest afvallen. Nou gelukkig is het plan om zo rond dit gewicht te blijven plakken, want ik ben uiterst tevreden!

Het komt er dus op neer dat ik very happy ben met mijn gewicht op dit moment en ik het streven ook echt heb om rond dit gewicht te blijven hangen. Ik kijk echt niet op een kilootje, maar 2 kilo is natuurlijk niet de bedoeling. En gelukkig kom ik niet zo heel erg makkelijk aan, blijkbaar.

Q: Ben jij ook wel eens gaan afvallen en hoe ging jou dat af?

Only registered users can comment.

 1. Goed gedaan! Ik ben momenteel bezig met afvallen. 🙂 ’s Middags eet ik op kantoor een slaatje in plaats van brood, ik probeer zo veel mogelijk fruit en gezonde koeken als tussendoortje te eten, eet ’s avonds geen megaporties meer, maar vries de rest in voor een volgende keer, dat soort dingen. Eigenlijk zou ik ook meer moeten bewegen. Binnenkort ga ik aan de yoga!
  Jessica J. onlangs geplaatst…My scentful life #93 • Afgeript door Uber Eats en domper op de festivalvreugdeMy Profile

 2. Super goed bezig! Knap dat je je streefgewicht hebt gehaald! Ik ben ook bezig met afvallen, eigenlijk als sinds april 2016, maar heel 2017 ging eigenlijk vreselijk slecht haha. In totaal ben ik nu zo’n 9 kilo afgevallen, maar dan heb ik dus ‘uitgesmeerd’ over een hele lange periode. met flinke terugvallen.

  1. Afvallen gaat gewoon met vallen en opstaan. Bij mij ging het ook echt niet in één keer goed. Al lijkt dat misschien wel zo. Maar sinds dat ik mijn trouwjurk heb gekozen was het wel makkelijker 😛

 3. Goed bezig Simoon! Ik probeer ook steeds bewuster te eten, alleen tijdens mijn maandelijkse periode merk ik dat ik het erg lastig vind (typt dit met een snoepje, of eigenlijk de 3de al in mijn mond haha) Ik probeer wel voor mezelf bewustere keuzes te maken en ook vooral te blijven bewegen/sporten.

  1. Haha, ja dat begrijp ik wel. Hoewel ik geen last heb van die vervelende maandelijkse periode omdat ik de prikpil krijg, heb ik nog wel eens mijn vreetbuien hoor. Maar gelukkig is dat wel in evenwicht! 🙂

 4. Wat goed dat je toch nog die kilo’s kwijt ben door alleen al wat aan te passen aan je eetgewoontes! Wat jij dus nu al doet probeer ik sinds een paar weken ook te doen; dat snoepen. En vooral dat snoepen op momenten dat het eigenlijk niet hoeft of om even iets te doen of in je handen te hebben.. het gaat bij met verschillende weken; de ene week snoep ik meer dan nodig is en de andere week nauwelijks en heb in het goed onder controle. Dit is zeker een motivatie om het nog harder aan te pakken!

  1. Knap dat je hier ook mee bent begonnen. Het is echt een gewoonte wat er in sluipt, he? Soms moet ik mezelf echt nog wel eens even terugroepen hoor en mezelf afvragen of ik trek heb in iets lekkers of dat het uit verveling is. Vaak is dat het laatste eigenlijk. En dan mag ik het van mezelf niet pakken. Succes!

 5. Wat goed van je! Afvallen is sowieso een hele prestatie, dus alles wat lukt is meegenomen. Maar het is helemaal geweldig als je je streefgewicht hebt gehaald. Als het goed is dat ook een blijvende motivatie. Als het je eenmaal is gelukt, kan je vanaf nu ook op gewicht blijven. Super. Mag je trots op zijn!
  Sheila onlangs geplaatst…Stel je vragen en ik beantwoord zeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge