afvallen
Persoonlijk

Afvallen | Hoe gaat het tot nu toe?

5 april 2017

Na het artikel van afgelopen zaterdag, ben ik jullie wel een normaal artikel verschuldigd. Dus daar komtie!
Op 11 januari 2017 schreef ik een artikel dat ik nu toch wel eens echt op mijn eten wilde gaan letten. Vol goede moed begon ik daar dan ook aan en eigenlijk zag ik ook al vrij snel resultaat. Maar nu zijn we toch al bijna 4 maanden verder en de grote vraag is: Hoe gaat het nu?

Veel ziek

Helaas ben ik de afgelopen tijd vaak ziek geweest. Dit gooide veel roet in het eten (ha ha woordgrap 😉 ). Ik woog eerst ongeveer 70kg en ging naar ongeveer 67kg. Inmiddels zit die 70kg er dus alweer aan. Ik baal er wel een beetje van en ik moet toegeven dat de moed mij ook wel in de schoenen zakte. Ik begon me ook af te vragen of ik überhaupt wel kon afvallen.

Maar toen ik een diagnose kreeg, werd helemaal duidelijk waarom dat afvallen een stuk lastiger werd. Ik heb namelijk ernstig vitamine D tekort en had daardoor last van mijn schildklier. Ik gok dat dit dan ook de boosdoener is geweest waarom het zo lastig ging. Op het moment krijg ik nu medicijnen voor het vitamine tekort en neem ik aan dat het afvallen nu ook weer beter gaat lukken.

Streven bijgewerkt

Ook door het ziek-zijn heb ik wel mijn streven een beetje bijgesteld. Ik wil heel graag 5kg kwijt raken. Maar nu zal ik al blij zijn als ik 3kg kwijt raak. Het scheelt maar 2kg, maar ik ga mezelf op dit moment niet te streng toespreken hierin. Daarnaast moet ik bepaalde dingen ook proberen te veranderen in mijn voeding (door het vitamine tekort), waarvan ik niet zo goed weet wat dat met mijn gewicht doet. Het heeft geen zin om mij onnodig te laten frustreren.

Hoe wil ik het aanpakken nu?

Omdat ik mijn streven wat heb bijgesteld, zijn mijn plannen dat ook een beetje. Zo wil ik niet rondlopen met een knorrende maag. Als ik eet zoals Sonja voorschrijft, dan eet ik alsnog de hele voorraadkast leeg omdat ik nog zoveel honger heb. Daarom is het plan nu om vooral het vervelingseten verder proberen te skippen en wanneer ik trek heb een verantwoordelijker tussendoortje te pakken (bijvoorbeeld fruit, eierkoek of mueslireep). Het zal waarschijnlijk al een hoop kunnen schelen aangezien ik echt een vervelingseter ben.

Over een tijdje wil ik weer een nieuwe update schrijven hoe het dan gaat. Mochten jullie vragen hebben over mijn weg om een paar kilo kwijt te raken, stel ze gerust hieronder.

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge