Algemeen

8 Dingen die je wel kunt doen als je ziek bent

10 oktober 2014

dingendoenziekzijn

Op het moment dat ik dit schrijf, lig ik zelf in de lappenmand. Gelukkig ben ik niet al te ziek, maar ik denk dat ik wel last heb van een opkomend griepje. Ik heb echt een hekel aan ziek zijn. Ik word er vaak ook chagrijnig van, want veel eten smaakt niet, terwijl ik wel gewoon wil eten (meestal dan).

Dus om mezelf een beetje op te vrolijken en af te leiden van het ziek zijn, bedacht ik me dat ik wel een lijstje kon maken met dingen die je zou kunnen doen als je ziek bent. Maar dit is natuurlijk lang niet voor iedereen zo. Als je echt hondsberoerd bent, heb je waarschijnlijk in deze dingen geen zin. Maar wie weet ben jij wel bijna beter en aan het aansterken bijvoorbeeld. Daarom mijn lijstje met dingen die je dan zou kunnen doen.

– Je kunt een film gaan kijken. Of een serie. Wie weet heb je ook een abonnement bij Netflix en nog een hoop films en series in je lijstje staan?

– Lezen. Heb je dat ene boek nog niet uit gelezen? Dan wordt het toch eens tijd.

– Maak een visionboard. Je hoeft natuurlijk niet helemaal te gaan zitten knutselen. Maar pak een stapel (oude) tijdschriften erbij en een schaar en knip alvast wat plaatjes, quotes en leuke woorden uit.

– Blog ideeën op doen! Door middel van tijdschriften, boeken of gewoon even brainstormen.

– Kleurplaten inkleuren. Op Pinterest kun je hele leuke vinden!

– Laat je vriend, moeder, vader, een vriendin een stapel leuke tijdschriften kopen die je dan lekker kunt lezen.

– Ga een computerspelletje doen als je een laptop hebt (mijn voorkeur: Sims 4). En als dat niet gaat kun je iemand misschien puzzelboekjes laten kopen en lekker gaan puzzelen.

– Lekkere recepten op internet zoeken om te maken als je weer beter bent

Ik heb, zoals je ziet, eigenlijk allemaal dingen die je vanuit bed of liggend op de bank zou kunnen doen. Vergeet ook niet voldoende uit te rusten! 🙂


Wat doe jij om de tijd te verdrijven als je ziek bent?

 

Edit: Ik mag gelukkig zeggen dat ik weer beter bent! Voor zieken onder ons: Beterschap, hopelijk ben je ook snel beter!

Only registered users can comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge