Persoonlijk

7 rare tikken die ik heb

13 maart 2017

Iedereen heeft ze vast. En ik dus ook. Al zijn de meeste tikken zo gewoon, dat het voor jezelf helemaal geen tik meer is. Er zijn toch altijd wel dingen te bedenken die jij altijd doet, omdat je je er anders aan ergert of stoort bijvoorbeeld. Nou, ik heb dus ook zeker een lijstje van dingen die ik doe. Ik ben benieuwd of jullie je in dezelfde dingen kunnen herkennen…

 • Meubels moeten recht staan. Als ze scheef staan word ik gek. Dus het kleed moet recht liggen, de bank moet netjes aansluiten en de salontafel moet recht en in het midden…
 • Er mag geen spleetje licht in de slaapkamer komen, anders kan ik niet slapen. Ik word ook echt wakker als dat dus wel zo is.
 • In mijn auto gebruik ik een USB voor muziek. Maar als ik de auto uitzet en het liedje is bijvoorbeeld pas halverwege, dan zap ik – wanneer ik weer wegga met de auto – door naar het volgende nummer. Ik wil wel het hele nummer horen. En soms – als er tijd voor is – luister ik het liedje eerst af.
 • Ik ben een rommelkont. Maar als ik eenmaal de kriebels heb (maar dan ook écht de kriebels) dan moet álles opgeruimd en schoongemaakt worden. Helaas voor mijn vriend komt dit maar een enkele keer per jaar voor.

Bron: Pixabay

 • Om nog even op de meubels die scheef staan in te gaan. Ik probeer ook alles zo symmetrisch mogelijk te maken. Dat is in huis moeilijk. Maar ik probeer wel de nachtkastjes zoveel mogelijk hetzelfde te houden, bijvoorbeeld. De tafel dekken? Idem dito…
 • Nog zo’n maffe tik: laat nooit ’s nacht de kast bij mij open staan. It freaks me out!
 • En hoewel ik thuis een mega rommelkont ben… Een rommelig bureau op mijn werk vind ik ook héél erg vervelend. Daar word ik dan helemaal onrustig van, haha. (Shit, mijn collega’s lezen mijn blog ook, nu weten ze waarmee ze mij kunnen kwallen 😛 )

Heb jij een zelfde tik als ik? En wat is jouw grootste tik?

Only registered users can comment.

 1. Ook bij mij geen licht in de slaapkamer, laatst hadden we een ander kastje voor de tv daar kon je ook mee op het internet maar die moest dus altijd aanblijven , echt hij is al weer weg want het lampje was teveel licht.
  En als ik eenmaal begonnen ben met opruimen dan moeten ook alle kasten leeg en uitgezocht worden, maar omdat ik fibromyalgie heb , ben ik halverwege te moe, dus heb geleerd om het gedoseerd te doen.
  Nog een tik, de vaatwasser inpakken op mijn manier, mijn partner doet het niet meer want hij zegt ik doe het toch nooit goed.

 2. Grappig haha. En herkenbaar. Meubels worden hier niet verschoven en staan eigenlijk altijd wel recht. Ik kan niet tegen was. Heb dus het liefst een lege wasmand en ook een lege wasmachine en droger. En was aan de waslijn vind ik ook niet fijn.

 3. Haha ach tikken hebben we allemaal wel 😉 Ik wil ook graag alles recht hebben staan. En met licht kan ik ook altijd lastig slapen. Gelukkig hebben wij hele fijne gordijnen<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge